Καταγγελία: Μετατρέπουν βιβλιοθήκη σε... τμήμα προνήπιων
Εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, ο Δήμος Αθηναίων καταργεί την σχολική βιβλιοθήκη στο 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για να δημιουργήσει τμήμα προνήπιων. Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου λένε οι γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ο Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει τον Δήμο Αθηναίων για την κατάργηση της Σχολικής Βιβλιοθήκης, εν μέσω πανδημίας, με σκοπό να δημιουργηθεί χώρος που θα στεγαστεί τμήμα προνήπιων.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, παρά το ότι η ψήφιση του νόμου για την υποχρεωτική εφαρμογή της προσχολικής αγωγής, έγινε ένα χρόνο πριν, στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων, του μεγαλύτερου δήμους της χώρας δεν εφαρμόζεται αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για την εύρεση κατάλληλων χώρων στέγασης. 

Μέχρι τώρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, αντιδήμαρχος και με την Δημοτική Αρχή Καμίνη και σήμερα με αυτή του κ. Μπακογιάννη, παρά τις υποδείξεις και διεκδικήσεις των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών για την σοβαρή έλλειψη σχολικής στέγης αντί να βρει λύση έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι εξεύρεσης  χώρων από δημοτικά σχολεία, καταργώντας αίθουσες εκδηλώσεων, μουσικής, βιβλιοθηκών, εργαστήρια πληροφορικής  και άλλες υποστηρικτικές δομές των σχολείων μας, υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ολιγωρία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τον Δήμο της Αθήνας  και την ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών!

Η καταγγελία των Γονέων 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει την Δημοτική αρχή της  Αθήνας που, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, αποφασίζει να καταργήσει την  αίθουσα βιβλιοθήκης του σχολείου μας, ενδεχομένως και άλλων υποστηρικτικών δομών…..για να δημιουργήσει τμήμα προνήπιων στον πρώτο όροφο!!!!

Οι γονείς  γνωρίζουμε πολύ καλά  το αδιέξοδο  που έχει δημιουργήσει  η πολιτική απραξία της  προηγούμενης  δημοτικής  αρχής  του κ. Καμίνη  και συνεχίζει με επιτυχία και η σημερινή δημοτική αρχή  στο ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης  προσχολικής αγωγής….!

Ο νόμος της υποχρεωτικής  εφαρμογής  της  προσχολικής αγωγής που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς την πρόβλεψη αναγκαίας χρηματοδότησης  από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξασφάλιση σχολικής στέγης και την κάλυψη των αναγκών για την λειτουργία νέων τμημάτων, πέταξε το μπαλάκι στην  τοπική διοίκηση για να εξασφαλίσει  αίθουσες για την στέγαση των νηπίων.

Έτσι, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας φάνηκε ανέτοιμος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εφαρμοστεί  η δίχρονη προσχολική αγωγή!!!

Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τον σκοπό της εφαρμογής….Η φοίτηση όλων των παιδιών στην δίχρονη προσχολική αγωγή  δεν είναι  διευκόλυνση αλλά πρωτίστως μια παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα, που αφορά στην ανάπτυξη και την διαπαιδαγώγηση των προ νήπιων και νηπίων και που θα έπρεπε να εφαρμόζεται με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις.

Μέχρι τώρα λοιπόν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, αντιδήμαρχος  και με την δημοτική αρχή Καμίνη και σήμερα με αυτή του κ. Μπακογιάννη, δεν έκανε καμία σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για την εύρεση κατάλληλων χώρων….παρά τις υποδείξεις και διεκδικήσεις των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών για την σοβαρή έλλειψη σχολικής στέγης. Η ολιγωρία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τον Δήμο της Αθήνας  και την ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών!

Αντί  λοιπόν να είναι το πρώτιστο μέλημά της η εξασφάλιση πόρων για την  υλοποίηση του νόμου για τα προνήπια, η δημοτική αρχή  της Αθήνας έχει επιδοθεί  σε ένα κυνήγι εξεύρεσης  χώρων από δημοτικά σχολεία, καταργώντας αίθουσες εκδηλώσεων, μουσικής, βιβλιοθηκών, εργαστήρια πληροφορικής  και άλλες υποστηρικτικές δομές των σχολείων μας, υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της σε βάρος των μαθητών, επιβάλλοντας  πρόχειρες και επικίνδυνες  λύσεις  και για τους μαθητές  του δημοτικού αλλά και για εκείνους του νηπιαγωγείου. Αυξάνει τον μαθητικό πληθυσμό, εν μέσω πανδημίας, την ώρα που οι κοινωνικές αποστάσεις και οι λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα είναι το ζητούμενο. Την ίδια στιγμή, αδιαφορεί παντελώς  για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την ασφάλεια των νηπίων, προτείνοντας αίθουσες  που  βρίσκονται σε ορόφους και που καθιστούν την χρήση σκάλας υποχρεωτική .

Για ακόμα μια φορά, μας  διαβεβαιώνουν  πως  το δικαίωμα όλων των παιδιών  στην δημόσια και δωρεάν  εκπαίδευση το υπολογίζουν σαν κόστος  και  αντί να δώσουν χρήματα για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών  αναγκών, προτιμούν να διαθέτουν 2.000.000 ευρώ για τον Μεγάλο Περίπατο.

Αυτή είναι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της αρχής του κ. Μπακογιάννη, η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που στη λογική των περικοπών, θυσιάζει  τις σύγχρονες μορφωτικές  ανάγκες  των  μαθητών. Αυτή είναι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που υποβαθμίζει συστηματικά τις υποδομές των σχολείων μας  τα τελευταία χρόνια με την εγκατάλειψη. Αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική θα έρθει να «αξιολογήσει»  τα υποβαθμισμένα  από την ίδια κυβέρνηση σχολεία μας, για να τα κατηγοριοποιήσει μεθαύριο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη  καθώς και οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Αποστολόπουλος , κ.Καλαμπόκας, κ. Σκιάδας να αναλάβουν την ευθύνη  εύρεσης κατάλληλων χώρων για την στέγαση των νηπίων και την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας νέων τμημάτων, και να μην προβούν στην επίταξη της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα στην απαλλοτρίωση του αγροτεμάχιου που γειτνιάζει με το 162ο δημοτικό και το νηπιαγωγείο, καθώς πρόκειται για οικόπεδο προορισμένο για σχολική στέγη και αθλητικό χώρο. Μια απαλλοτρίωση  που  ενώ αρχικά είχε προχωρήσει, στην συνέχεια την σταμάτησε ο κ. Μπακογιάννης,  μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
«"Σαν να μην πέρασε μια μέρα" η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων», υπογραμμίζει η ΚΝΕ με...
ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα