Για την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Χ. Δανδίκα
Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τον εικονικό πρόεδρο και τη ΔΑΚΕ που ανοικτά υπονομεύουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και τη στάση του ΠΑΜΕ και των ΣΥΝΕΚ

Στις 9/2 συγκλήθηκε το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ με μοναδικό θέμα την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. κατά του “προέδρου” της ΕΛΜΕ, Δανδίκα Χ. στις 19/1 για την αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του. Το Δ.Σ. συγκλήθηκε από το γραμματέα της ΕΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ), μετά την άρνηση του προέδρου και αντιπροέδρου (ΔΑΚΕ) να το συγκαλέσουν, ως όφειλαν.

Ο Χ. Δανδίκας μέσα σε ένα μήνα έχει καταγγελθεί τρεις φορές από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (18/11/20, 24/11/20, 22/12/20) και ιδιαίτερα γιατί :

  • “όχι μόνο δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του σωματείου, αλλά τις αντιστρατεύεται επιδιώκοντας να μπει η ΕΛΜΕ σε αδράνεια”. Το Δ.Σ. τον καλούσε να παραιτηθεί (απόφαση Δ.Σ. 18/11).
  • αρνούνταν να στείλει στα σχολεία αποφάσεις του Δ.Σ. που έθιγαν μέλη της παράταξής του (Βαϊτσίδης, Καμπούρης) (απόφαση Δ.Σ. 24/11)
  • χρησιμοποίησε το mail της ΕΛΜΕ για την αποστολή ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ ενάντια στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (απόφαση Δ.Σ. 24/11).
  • αρνήθηκε να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης για τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν ακόμη και να συμπαρασταθούν σε διωκόμενο εκπαιδευτικό (αποφάσεις Δ.Σ. 24/11 και 22/12).
  • δεν παρευρίσκεται σε καμία κινητοποίηση του σωματείου και του κλάδου, αλλά και για τις απειλές του ότι δεν θα επιτρέψει την αλληλεγγύη και στήριξη σε συναδέλφους που “τιμωρήθηκαν” με πρόστιμα στην πορεία του Πολυτεχνείου (απόφαση Δ.Σ. 22/12).
  • έστειλε με το mail της ΕΛΜΕ στις 7/2 στα σχολεία ανακοίνωση ως απόφαση του Δ.Σ. υπογραμμένη μόνο από τον ίδιο, ενώ δεν υπήρχε καμία τέτοια απόφαση του Δ.Σ. 

Στη μομφή που καταθέσαμε στις 19/1 καταγγείλαμε το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από αναπληρωματικός “αιρετός”, όπως ορίστηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση, μη υλοποιώντας τη θέση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ για τους δοτούς αιρετούς μετά τις εκλογές στις 7/11. Το επιχείρημα ότι η τοποθέτησή του αυτή δεν ισχύει, γιατί ανακλήθηκε από τον Περιφερειακό Δ/ντή την ημέρα κατάθεσης της μομφής (εντελώς τυχαία!) δεν μπορεί να κρύψει τις μεθοδεύσεις των ΔΑΚΕ, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Περιφέρειας και Υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στα “νόθα” Υ.Σ. Εξάλλου, μέχρι σήμερα, πέρα από τις παραιτήσεις των “πρώτων” στη σειρά, ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους, όπως με απόφασή της έχει ζητήσει η ΟΛΜΕ.

Επανειλημμένα τους καλέσαμε να σεβαστούν το 90% του κλάδου που απείχε από τις εκλογές παρωδία από τα Υ.Σ. και μας απαντούσαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν και θα κάνουν ό,τι τους πει η παράταξή τους καθυβρίζοντας τις εκπροσώπους των Παρεμβάσεων. Εξαιτίας της άρνησής τους να παραιτηθούν δεν έγινε η εκδήλωση του Δ.Σ. για την Επαγγελματική Εκδήλωση, καθώς ομιλητές δεν μπορούσαν να είναι οι δοτοί “αιρετοί” της ΔΑΚΕ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη μομφή που καταθέσαμε κατά του Χ. Δανδίκα ήταν: ΥΠΕΡ 3 (Παρεμβάσεις 2, Αντεπίθεση 1), ΚΑΤΑ 3 (ΔΑΚΕ 2, ΠΑΜΕ 1), ΛΕΥΚΟ 1 (ΣΥΝΕΚ).

Το ερώτημα που ξεκάθαρα θέσαμε είναι αν ο Χ. Δανδίκας με βάση και το καταστατικό, μπορεί να εκπροσωπεί το σωματείο και μάλιστα ως πρόεδρος. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ αναφέρθηκαν στην “προσφορά” τους και ως άλλοι εισαγγελείς μας κάλεσαν να εφαρμόζουμε τους νόμους, στο ανυπόστατο των καταγγελιών και ας είναι αποφάσεις του Δ.Σ., ότι παραιτήθηκαν οι εκπρόσωποί τους “αιρετοί” από το ΠΥΣΔΕ, ενώ συνεχίζουν να παραπλανούν τον κλάδο. Δεν απάντησαν, βέβαια, ούτε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει από το Δ.Σ., ούτε για την άρνηση να παραιτηθεί ο Δανδίκας από τη σειρά του στο ΠΥΣΔΕ, ούτε για τα τρία μέλη τους στο ΠΥΣΔΕ που είναι βέβαια, από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Αναμενόμενο!

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, η οποία αντί να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Δ.Σ. για τη στάση του Δανδίκα (τις δύο καταγγελίες τις είχε ψηφίσει και η ίδια), κατήγγειλε τις Παρεμβάσεις γιατί έχουν μένος με το Δανδίκα, τον οποίο δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στο σωματείο πριν η ΔΑΚΕ τον χρίσει πρόεδρο.  Γιατί δαιμονοποιούν τη ΝΔ (sic) και σκοπεύουν στη δημιουργία αντιδεξιού μετώπου με σκοπό να ξαναφέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία! Σε γραπτή της ανακοίνωση αναφέρεται μόνο σε μια κάποια απόφαση της Περιφέρειας που όριζε το Δανδίκα ως αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ και δε λέει κουβέντα για τις επανειλημμένες καταγγελίες του Δ.Σ. για τα έργα του “προέδρου”, τις οποίες αγνοεί σκόπιμα για να υποστηρίξει ότι η μομφή δεν στοιχειοθετείται  επαρκώς και να δικαιολογήσει την ταύτισή της με τη ΔΑΚΕ.

Το να μας κατηγορεί για “στείρα αντιδεξιά ρητορική”, γιατί “επιδιώκουμε αντιδεξιό μέτωπο”, ενώ η ίδια στηρίζει ένα φιλοδεξιό μέτωπο και τη ΔΑΚΕ, πάει πολύ. Για το ΠΑΜΕ το θέμα της στάσης του Δανδίκα που δεν παραιτήθηκε ποτέ ως “αιρετός” δεν υπάρχει. Άλλο είναι φαίνεται το ΠΑΜΕ της Αθήνας που κατέθεσε μομφή για τον πρόεδρο της Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας (ΔΑΚΕ) που δεν παραιτείται από τη θέση του δοτού αιρετού, ενώ τα μέλη του στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μίλησαν για “αιρετούς” που θα παίξουν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας μέσα στο σ/κ στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.

Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ συμπλέει με τη ΔΑΚΕ και τους εκπροσώπους της που δεν παραιτούνται ως δοτοί αιρετοί. Έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν τις προτάσεις της ΔΑΚΕ (Α΄ ΕΛΜΕ, Δ΄ ΕΛΜΕ), προκειμένου να εξασφαλίζουν από τη ΔΑΚΕ τη στήριξή της στις κομματικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Αρνήθηκαν την μομφή που κατατέθηκε στη Δ΄ ΕΛΜΕ κατά των  «αιρετών» της ΔΑΚΕ που δεν παραιτούνται, ενώ στην ίδια ΕΛΜΕ ψήφισαν απόφαση για την παραμονή των δοτών αιρετών της ΔΑΚΕ στα Υ.Σ. χωρίς μάλιστα να την καταθέσουν στο Δ.Σ., αλλά θα την κοινοποιήσουν όταν ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ θα τη συνδιαμορφώσουν!

Τολμούν να λένε ότι οι Παρεμβάσεις δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κλάδου και ότι έχουν κομματικές σκοπιμότητες για τα σωματεία «και θέλουν να κάνουν το σωματείο κομματικό γραφείο της επόμενης κυβέρνησης». Αυτοί που πρωταγωνιστούν στον κομματικό συνδικαλισμό και επιδιώκουν την υποταγή των σωματείων στην παράταξη και το κόμμα και μέχρι πριν λίγο δεν ήθελαν παρά μόνο συμβολικές κινητοποιήσεις, ενώ δεν έχουν ψηφίσει ούτε μια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το όργιο καταστολής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και για τους εκατοντάδες διωκόμενους σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με τη στάση των ΣΥΝΕΚ: το λευκό της περιστεράς στην ψηφοφορία για τη μομφή δεν σημαίνει αποχή από τις ευθύνες. Ο ρόλος του ισορροπιστή που πατά σε δυο βάρκες, που καταγγέλλει τον πρόεδρο γιατί υπονομεύει τους σκοπούς, τη λειτουργία και τη δράση του σωματείου (έχει ψηφίσει και τις τρεις καταγγελίες του Δ.Σ.), αλλά στη συνέχεια θεωρεί πως η μομφή κατά του προέδρου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ΕΛΜΕ, αποτελεί σύμπλευση με την κυβερνητική ΔΑΚΕ που πρωταγωνιστεί στη συγκάλυψη της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Ξεχνάει ότι την απόφαση της ΟΛΜΕ για τους δοτούς αιρετούς και τα νόθα Υ.Σ. την ψήφισαν και τα ΣΥΝΕΚ και θα έπρεπε να την υποστηρίζει.

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, με τα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα κάθε μέρα να πέφτουν βροχή, το δημόσιο σχολείο να απειλείται, τη βία και την κρατική τρομοκρατία στην ημερήσια διάταξη, παλεύουμε για να κρατήσουμε τα σωματεία ζωντανά. Δεν μπορούμε, όμως, να αποκρύπτουμε από τους συναδέλφους την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι στην ΕΛΜΕ το προεδρείο είναι ανύπαρκτο. Καταθέτουμε σε κάθε Δ.Σ. θέματα και κείμενα ώστε να υπάρχουν αποφάσεις του Δ.Σ. Στο τελευταίο Δ.Σ. (2/2/2021) καταθέσαμε κείμενα για το άνοιγμα των σχολείων, για τις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις, την κινητοποίηση για την καταστολή και τις διώξεις, για την αξιολόγηση, την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων, την κοροϊδία της ενισχυτικής στα καλλιτεχνικά μαθήματα, για τις πιέσεις για την ύλη εν μέσω τηλεκπαίδευσης, για απουσίες στα ΕΠΑΛ που έγιναν αποφάσεις του Δ.Σ. Το Δ.Σ. και το σωματείο πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει τη δράση του για να εξυπηρετήσει παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες και να μένει στο απυρόβλητο. Δε χρειαζόμαστε εικονικό πρόεδρο, ανύπαρκτο προεδρείο. Να ενισχύσουμε το σωματείο με τη συμμετοχή όλων μας στις διαδικασίες. Η μάχη κατά της αξιολόγησης, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι μπροστά μας.

Η Πρόταση Μομφής

Στις 19/1 οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ καταθέσαμε στο ΔΣ πρόταση μομφής κατά του Δανδίκα Χ., προέδρου της  Ε’ ΕΛΜΕ, ο οποίος, μετά από παραιτήσεις μελών της ΔΑΚΕ είχε ορισθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση αναπληρωματικός «αιρετός» στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης [11/1] και αρνούνταν να παραιτηθεί ή και να δεσμευθεί για αυτό παρά τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ. Κατά τη συνεδρίαση αυτή ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ ότι η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης για το διορισμό του Δανδίκα στο ΠΥΣΔΕ έχει ανακληθεί και δεν υπάρχει θέμα.

Ο Δανδίκας επανειλημμένα έχει δηλώσει στο ΔΣ ότι δεν πρόκειται να δώσει λογαριασμό στα μέλη του ΔΣ για τη στάση του και ότι θα κάνει ό,τι του πει η παράταξή του, περιφρονώντας επιδεικτικά τις αποφάσεις και της Ε’ ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ για μη αναγνώριση των νόθων υπηρεσιακών συμβουλίων, αλλά και το 90/% του κλάδου που απείχαν από τις εκλογές παρωδία για τα ΥΣ που οργάνωσε το υπουργείο παιδείας στις 7/11. Ο Δανδίκας Χ. δεν παραιτήθηκε ποτέ από το ΠΥΣΔΕ, ο περιφερειακός διευθυντής ανακάλεσε την τοποθέτησή του ως αναπληρωματικού «αιρετού». Μέχρι σήμερα δεν έχει παραιτηθεί από τη σειρά κατάταξης του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ παρά την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να παραιτηθούν όλοι όσοι συμμετείχαν σε ψηφοδέλτιο που φέρεται να «εκλέγει» «αιρετούς» παρότι κλήθηκε επανειλημμένα να το κάνει. Καλούμε τον ίδιο και όλους τους εκπροσώπους της παράταξής του να το κάνουν έστω και τώρα.

Ο εμπαιγμός των μελών του ΔΣ και του κλάδου, οι παραταξιακές μεθοδεύσεις, η καθύβριση μελών του ΔΣ, η περιφρόνηση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, οι αυθαίρετες ενέργειες που ακολουθεί ο Δανδίκας όχι μόνο δεν αρμόζουν σε πρόεδρο ή μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ, αλλά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τη δράση του σωματείου. Η στάση του σχετικά με τα Υ.Σ. επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική του συμπεριφορά την οποία κατήγγειλε το ΔΣ με τρεις αποφάσεις του [18/11, 24/11, 22/12] ζητώντας του να παραιτηθεί. Ο Δανδίκας Χ., όχι μόνο δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του ΔΣ, αλλά υπονομεύει τους σκοπούς και τη λειτουργία του για να εξυπηρετήσει παραταξιακές σκοπιμότητες.

Σε μια περίοδο που η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο και εντείνεται το χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του, η υπεράσπιση των σωματείων μας ,της δράσης τους και της λειτουργίας τους αποτελεί προτεραιότητα. Το ΔΣ  οφείλει να υπερασπιστεί και να επιβεβαιώσει τις αποφάσεις του και να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Το Δ.Σ. να επιβεβαιώσει τις αποφάσεις του, καθώς ο Δανδίκας Χ. δεν μπορεί να εκπροσωπεί το σωματείο, πολύ περισσότερο να είναι πρόεδρος του Δ.Σ.  Καταθέτουμε μομφή ζητάμε την παραίτησή του και οφείλει ο ίδιος και η παράταξή του να υλοποιήσουν την απόφαση του Δ.Σ. για να μπορούν να προωθούνται αποτελεσματικά οι αποφάσεις της ΕΛΜΕ, όπως το καταστατικό ορίζει. Το ΔΣ να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες που ορίζει το καταστατικό για να υλοποιήσει την απόφασή του.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις αποφάσεις του ΔΣ ενός μήνα μόνο για την αντισυνδικαλιστική στάση του Δανδίκα Χ.  που όχι μόνο δεν ψηφίζει, και δεν υλοποιεί, αλλά  και υπονομεύει τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Απόφαση του Δ.Σ. στις 18/11/2020:

Σε μια περίοδο που οι συνάδελφοι χρειάζονται το Σωματείο και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους δίπλα τους, αντί να συντάσσεται με τις αποφάσεις του σωματείου, τη συνδικαλιστική του δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, συντάσσεται και εξυπηρετεί την κυβέρνηση και τις μεθοδεύσεις της.

Σήμερα, που είναι ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, είναι απαράδεκτο να βάζει ένας Πρόεδρος εμπόδια στη δράση του Σωματείου και όχι μόνο επανειλημμένα να μην υλοποιεί τις αποφάσεις του, αλλά και να τις αντιστρατεύεται. Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια την κυβέρνηση που τσακίζει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα και από την άλλη αυτούς που υπηρετούν την κυβερνητική γραμμή μέσα στα Σωματεία τους.

Η συνδικαλιστική δράση δε θα μπει στο γύψο και αυτό έδειξαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Η προσπάθεια του Προέδρου και της ΔΑΚΕ να μπει η ΕΛΜΕ σε αδράνεια, δε θα περάσει. Οφείλει να παραιτηθεί.

Απόφαση του Δ.Σ. στις 24/11/2020:

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θ  που ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα “ξεχνούσε” ή αρνούνταν να στείλει αποφάσεις στα σχολεία γιατί έθιγαν μέλη της παράταξής του ή την κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, χρησιμοποίησε το μέιλ του σωματείου καταχρηστικά για να στείλει την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Η στάση τους αυτή δεν έχει προηγούμενο, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έχουν κάνει διάτρητο το καταστατικό. Μέχρι τώρα δεν προωθούσαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, δεν τις  υλοποιούσαν, τις παραβίαζαν και τις υπονόμευαν συνεχώς. Τώρα φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν το μέιλ της ΕΛΜΕ για να νομιμοποιήσουν τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές τους ενέργειες και δεν θα το επιτρέψουμε.  Ο πρόεδρος και η παράταξή του δεν μπορούν να εκπροσωπούν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γιατί στρέφονται ανοιχτά πλέον ενάντια στο σωματείο, τις αποφάσεις και τη δράση του.

Η προτροπή τους, προκειμένου να ασκήσουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα να χρησιμοποιούμε μηνύματα για γιατρό αντί για βεβαιώσεις του σωματείου, δε δείχνει μόνο τη βαθιά υποτίμηση στα σωματεία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την απέχθεια και το χλευασμό τους απέναντι στους αγωνιστές και στις λαϊκές κινητοποιήσεις που έσπασαν τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης τις μέρες του Πολυτεχνείου. Άλλη μια επίδειξη δημοκρατικού φρονήματος από τη ΔΑΚΕ, η οποία τοπικά και κεντρικά ποτέ δεν έχει πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Απόφαση του Δ.Σ. στις 22/12/2020:

Στέκονται ενάντια στις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου όπου κάλεσε η ΕΛΜΕ να συμμετέχουμε και ανέδειξαν το ακόμα επίκαιρο αίτημα για Ψωμί, Παιδία, Υγεία, Ελευθερία. Υπάρχει μεγαλύτερη κομματική εκμετάλλευση από αυτό που πράττουν οι ίδιοι αποτελώντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα σωματεία; Μιλάνε αυτοί που προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή του σωματείου διαλύοντας τη λειτουργία του; Αυτοί που ενώ έχουν τη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου δεν συγκαλούν ΔΣ εδώ και δύο μήνες; Αυτοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν βεβαιώσεις μετακίνησης στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και στις κινητοποιήσεις του σωματείου, ακόμη και όταν τις χρειαστήκαμε για να συμπαρασταθούμε στα δικαστήρια σε διωκόμενο εκπαιδευτικό; Δεν θυμούνται τις δύο καταγγελίες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (από όλα τα υπόλοιπα μέλη) που ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ για την άρνησή του να υπογράψει τις συνδικαλιστικές βεβαιώσεις;

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι άφαντοι από οποιαδήποτε παράσταση διαμαρτυρίας ή κινητοποίηση τη στιγμή που τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και οι Υ.Α πέφτουν βροχή. Μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που δεν υλοποιούν καμία απόφαση του Δ.Σ., απλά γιατί στρέφονται  κατά του αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση; Επειδή η παράταξή τους δεν απαντά στις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων, δεν σημαίνει ότι το σωματείο θα σταματήσει να λειτουργεί. Δεν γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις παίρνονται κατά πλειοψηφία; Το Δ.Σ. λειτουργεί παρόλα τα εμπόδια που βάζουν, ακόμη και η άρνησή τους να δώσουν συνδικαλιστικές βεβαιώσεις ξεπεράστηκε με την υπογραφή των βεβαιώσεων από όλα τα άλλα μέλη του Δ.Σ.

Ο δε πρόεδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ στο τελευταίο ΔΣ συνεχίζοντας στο πνεύμα της ανακοίνωσης τους μας εγκάλεσε διότι δεν συνεμορφώθημεν προς τα υποδείξεις του Χρυσοχοίδη και δεν δίστασε να μας απειλήσει ότι «θα πάρει τα μέτρα του, όταν θα πάμε να υλοποιήσουμε την απόφαση» του σωματείου για την οικονομική στήριξη συναδέλφων και ότι με τον τρόπο αυτό θα «μάθουμε να υπακούμε στους νόμους και δεν θα πληρώνει το σωματείο τους τσαμπουκάδες και τις μαγκιές μας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»