Η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον πρόεδρο και την παράταξη του, οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν βεβαιώσεις μετακίνησης, ότι στρέφονται ανοιχτά ενάντια στο σωματείο, τις αποφάσεις και τη δράση του ενώ ανοιχτά πλέον στηρίζουν την κυβέρνηση

Με την απόφαση να εκδίδει ή ίδια συνδικαλιστικές βεβαιώσεις με την υπογραφή όλων των μελών απαντάει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην απαράδεκτη και χωρίς αρχές στάση του εκπροσώπου προέδρου της ΕΛΜΕ. Όπως τονίζει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωση της, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. και η παράταξή του, αντί να υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, τις καταγγέλλουν και ανοιχτά στηρίζουν την κυβέρνηση.

Όπως έχουν ήδη καταγγείλει οι εκπαιδευτικοί ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ αρνείται να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης στα μέλη του Δ.Σ., όπως δεκάδες σωματεία έχουν κάνει σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διευκολύνουν τα μέλη τους στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων. Έτσι καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος και η παράταξή του δεν μπορούν να εκπροσωπούν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γιατί στρέφονται ανοιχτά πλέον ενάντια στο σωματείο, τις αποφάσεις και τη δράση του.

Τέλος, η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην απεργία στις 26/11 και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ της Ε ΕΛΜΕ Θ ως απάντηση στην καταγγελία του Δ.Σ. σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου της και «προέδρου» ενάντια στις αποφάσεις του σωματείου, επιβεβαιώνει την πλήρη ευθυγράμμισή τους με τις κυβερνητικές θέσεις περί ατομικής ευθύνης για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, την ευθυγράμμιση με τη αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων που μόνο ως στόχο δεν είχε την προστασία μας από την πανδημία, αλλά και με το όργιο αυταρχισμού, καταστολής και διώξεων τις μέρες του Πολυτεχνείου.

Τολμούν να γράφουν ότι “δεν αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη”, όταν  σήμερα έχουν αποκαλυφθεί οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας στήριξε, ούτε επαρκείς ΜΕΘ δημιούργησε, ούτε προσωπικό προσέλαβε, με αποτέλεσμα να “τρέχει” την τελευταία στιγμή να εκπαιδεύσει προσωπικό, όταν οι εξουθενωμένοι πια γιατροί και νοσηλευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Αυτοί που δεν τολμούν ούτε τώρα να επιτάξουν χωρίς αποζημιώσεις τις ιδιωτικές κλινικές, μιλούν για ευθύνη.

Δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση από την κυβερνητική ΔΑΚΕ. Πάει πολύ όμως να μας εγκαλούν «ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης» η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της, που το μόνο που έχουν να επιδείξουν στο σωματείο είναι το βεβαρυμμένο παρελθόν τους. Απέχοντας χρόνια τώρα από τη ζωή και τη δράση του γιατί άλλες είναι οι επιδιώξεις τους, έχουν εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές των εξυπηρετήσεων και των ρουσφετιών, αντί της στήριξης της συλλογικής δράσης. Είναι αυτοί, που τόσο πριν την πρώτη φάση της πανδημίας, όσο και μετά από αυτήν, αλλά και στη διάρκεια της δεύτερης φάσης, δεν έχουν ψηφίσει, ούτε έχουν υλοποιήσει καμία από τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ σχετικά με τα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των  σχολείων. Αντίθετα έλαμψαν με την απουσία τους από όλες τις κινητοποιήσεις, τις παραστάσεις και διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ που έγιναν για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου. Ο καθείς λοιπόν εκεί που ετάχθη, άλλοι με τα σωματεία και η ΔΑΚΕ με τα κυβερνητικά συμφέροντα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή τους στις 18/11 κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ για την άρνησή του να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης στα μέλη του Δ.Σ., όπως δεκάδες σωματεία έχουν κάνει σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διευκολύνουν τα μέλη τους στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων. Καταγγέλθηκε ότι δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του σωματείου, αλλά τις αντιστρατεύεται σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών στη αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι προσφέρει χέρι βοηθείας να στηρίξει το κυβερνητικό σχέδιο να μπει η συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία στο γύψο.

Η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της σε θέσεις του προεδρείου, αντί να επιδείξουν την ανάλογη συνδικαλιστική δεοντολογία και να τηρήσουν τις καταστατικές τους υποχρεώσεις, ιδιαίτερα όταν έχουμε διώξεις αγωνιστών, και μεταξύ αυτών και εκπαιδευτικών, εμπαίζουν τους συναδέλφους. Μας καλούν να κάνουμε χρήση του «Εργάνη» για να αποφύγει δήθεν ο πρόεδρος τις παρανομίες. Σίγουρα ξέρουν ότι εκατοντάδες εκπρόσωποι Δ.Σ. σωματείων ανά την Ελλάδα υπογράφουν συνδικαλιστικές βεβαιώσεις για τη συμμετοχή των μελών των σωματείων στις κινητοποιήσεις, όπως το ίδιο έκανε και ο Κ. Δανδίκας στην πρώτη φάση της πανδημίας. Αυτό που άλλαξε τώρα για τη ΔΑΚΕ και τους εκπροσώπους της είναι η αγανάκτηση του κόσμου που μεγαλώνει απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι στα καθήκοντά τους να την προστατέψουν με την ίδια ακριβώς πρακτική, αυτή των απαγορεύσεων και του αποκλεισμού της συνδικαλιστικής δράσης.  Τώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό, η ΔΑΚΕ ευθυγραμμίζεται απόλυτα μαζί της.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θ  που ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα “ξεχνούσε” ή αρνούνταν να στείλει αποφάσεις στα σχολεία γιατί έθιγαν μέλη της παράταξής του ή την κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, χρησιμοποίησε το μέιλ του σωματείου καταχρηστικά για να στείλει την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Η στάση τους αυτή δεν έχει προηγούμενο, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έχουν κάνει διάτρητο το καταστατικό. Μέχρι τώρα δεν προωθούσαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, δεν τις  υλοποιούσαν, τις παραβίαζαν και τις υπονόμευαν συνεχώς. Τώρα φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν το μέιλ της ΕΛΜΕ για να νομιμοποιήσουν τις αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές τους ενέργειες και δεν θα το επιτρέψουμε.  Ο πρόεδρος και η παράταξή του δεν μπορούν να εκπροσωπούν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ γιατί στρέφονται ανοιχτά πλέον ενάντια στο σωματείο, τις αποφάσεις και τη δράση του.

Η προτροπή τους, προκειμένου να ασκήσουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα να χρησιμοποιούμε μηνύματα για γιατρό αντί για βεβαιώσεις του σωματείου, δε δείχνει μόνο τη βαθιά υποτίμηση στα σωματεία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την απέχθεια και το χλευασμό τους απέναντι στους αγωνιστές και στις λαϊκές κινητοποιήσεις που έσπασαν τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης τις μέρες του Πολυτεχνείου. Άλλη μια επίδειξη δημοκρατικού φρονήματος από τη ΔΑΚΕ, η οποία τοπικά και κεντρικά ποτέ δεν έχει πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να εκδίδει το ίδιο συνδικαλιστικές βεβαιώσεις με την υπογραφή όλων των μελών του για να ξεπεράσει την απαράδεκτη και χωρίς αρχές στάση του εκπροσώπου προέδρου της ΕΛΜΕ. Καλεί τα μέλη του να απευθύνονται σε ‘όλα τα μέλη του Δ.Σ., εκτός ΔΑΚΕ, για να πάρουν βεβαιώσεις για να συμμετέχουν στη δράση της ΕΛΜΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 26/11 και στις συγκεντρώσεις.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4