Thumbnail
Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία συγκρότησης του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν καθώς νομιμοποιούν την παράνομη και ελλιπή σύνθεσή του και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρέβεζας χωρίς να αναρτήσει το νέο Υπηρεσιακό συμβούλιο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αποφάσισε ότι πρέπει να «δράσει  γρήγορα», χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να κοινοποιήσει την ημερήσια διάταξη στα μέλη του ΠΥΣΔΕ, όπως προβλέπεται και να ορίσει την ημερομηνία συνεδρίασης του οργάνου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσει την προκλητική και απαράδεκτη, από κάθε άποψη, απόφαση της 1ης Φεβρουαρίου 2021, του Διευθυντή της ΔΔΕ Πρέβεζας Κατσανάκη Απόστολου και των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, σύμφωνα με την οποία χωρίς να τηρηθεί, ούτε ως προς τα στοιχειώδη, η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία (Ν.2690 άρθρο 14), έγιναν τοποθετήσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου.

Στην διαδικασία αυτή δεν συμμετείχαν οι αιρετοί, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, τις οποίες ο κλάδος τις είχε απορρίψει και απείχε σε ποσοστό 93%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

  • Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ο Διευθυντής της ΔΔΕ, δεν έδωσε ποτέ τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, δηλαδή πόσοι συνάδελφοι ψήφισαν, πόσες ψήφους έλαβε ο κάθε συνδυασμός και ο κάθε υποψήφιος.
  • Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου έστειλε την απόφαση συγκρότησης του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας την 1η Φεβρουαρίου 2021 στη ΔΔΕ Πρέβεζας.
  • Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πρέβεζας χωρίς να αναρτήσει το νέο Υπηρεσιακό συμβούλιο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αποφάσισε ότι πρέπει να «δράσει  γρήγορα», χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να κοινοποιήσει την ημερήσια διάταξη στα μέλη του ΠΥΣΔΕ, όπως προβλέπεται και να ορίσει την ημερομηνία συνεδρίασης του οργάνου.
  • Συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ μόνο με τα διορισμένα μέλη και στις 15:49 μ.μ. ανάρτησαν την απόφαση στη ΔΙΑΓΕΙΑ.

Σε σχέση με τους συναδέλφους που έκαναν αίτηση να γίνουν μέλη του ΠΥΣΔΕ, ενώ ξέρουν ότι ο κλάδος είναι αντίθετος σ ’αυτή τη διαδικασία συγκρότησης:

  • Πότε πρόλαβαν να μελετήσουν την ημερήσια διάταξη και αποφάσισαν για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων τους;
  • Δεν αισθάνθηκαν τουλάχιστον άβολα να «νομιμοποιήσουν» την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, με δεδομένο ότι δεν ήταν παρόντες οι αιρετοί του κλάδου, μια απόφαση που είναι ως προς την διαδικασία αλλά και επί της ουσίας παράνομη;

Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η συνέχεια των αυταρχικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης, που στοχεύουν στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της κοινωνίας. Αν οι κυβερνώντες νομίζουν ότι η πανδημία είναι η ευκαιρία για να πάρουν πίσω ότι με αγώνες οι εκπαιδευτικοί, η νέα γενιά και η κοινωνία κέρδισαν είναι γελασμένοι.

Καλούμε τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στην «διαδικασία», να επανεκτιμήσουν τη στάση και την παρουσία τους στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και να παραιτηθούν, καθώς νομιμοποιούν την παράνομη και ελλιπή σύνθεσή του και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη για την «σφαγή» στα θέματα
Η ανοιχτή σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πάρκο Ελευθερίας
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη για την «σφαγή» στα θέματα
αυτοκίνητο
Θεσσαλονίκη: Αγοράκι 2,5 ετών εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο
Βγήκε από το όχημα και χωρίς να το καταλάβει έκλεισε την πόρτα, με συνέπεια να κλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου και το 2,5 ετών αγοράκι της να...
Θεσσαλονίκη: Αγοράκι 2,5 ετών εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο
Άνδρος φωτιά
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί
Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική- Ποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί»
Σε κατάσταση συναγερμού σήμερα η Αττική : Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- «Κλειστά» δάση και δρυμοί
σχεδιο
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Το alfavita.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και παρουσιάζει πρώτο τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι