Εκπαιδευτικοί: Λιγότερα από πέντε μέλη στο ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας
Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας κατά την 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στο οποίο συμμετείχαν μόνο 4 μέλη, αντίθετα από το νόμο που ορίζει 5, μετά τις παραιτήσεις τακτικών και αναπληρωματικών αιρετών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, κατά την 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας.

Στη συνεδρίαση του «ψευδεπίγραφου» ΠΥΣΔΕ συμμετείχαν 4 μέλη -αντίθετα από το νόμο που ορίζει 5- , αφού η μία θέση του αιρετού παρέμεινε κενή, μετά τις παραιτήσεις του τακτικού και του αναπληρωτή «αιρετού», τους οποίους είχε ορίσει ο ΠΔΕ με την ανακοίνωση συγκρότησης του ΠΥΣΔΕ.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ, τόνισαν στους παρευρισκόμενους, ότι ο σύσσωμος κλάδος μέσω των θεσμοθετημένων του οργάνων δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την ανάδειξη του συγκεκριμένου ΠΥΣΔΕ και το θεωρεί ψευδεπίγραφο και δοτό, αφού δεν υπάρχει για αυτήν, εκπρόσωπος του. Κατά τα διαφαινόμενα το μοναδικό μέλος που στην πράξη θεώρησε τον εαυτό του ως εκλεγμένο εκπρόσωπο του κλάδου, ενάντια  στις ομόφωνες  αποφάσεις της ΟΛΜΕ, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας αλλά και της παράταξης, μέσω της οποίας κατέβηκε ως υποψήφια, ήταν η Κα Βουσολίνου Ελένη, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, η οποία έλαβε 10 (δέκα) ψήφους, στο σύνολο των 948 εκπαιδευτικών.

Φανταζόμαστε ότι η συγκεκριμένη «αιρετός» θεωρεί ότι εκπροσωπεί τον κλάδο, παρόλο που οι συνάδελφοι στην Κέρκυρα, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ, αρνήθηκαν και γύρισαν την πλάτη στην διαδικασία στις 7 Νοέμβρη. Έχει τονιστεί άλλωστε σε πλήθος ανακοινώσεων, ότι το σωματείο θεωρεί, πως όσοι δεν αποδέχονται τις αποφάσεις τόσο του σωματείου, όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, καθώς και την απόφαση της παράταξης με την οποία συμμετείχε στις εκλογές, δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους.

Κανείς στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας δεν μπορεί να ξεχάσει άλλωστε, πως η συγκεκριμένη «αιρετός», έχει μηνύσει την ΕΛΜΕ για ανακοίνωση που είχε εκδώσει και ασκούσε κριτική σε πράξεις και ενέργειές της στο σχολείο που είναι διευθύντρια. Μάλιστα, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, απείλησε τα μέλη της ΕΛΜΕ και με 2η μήνυση.

Με το 95% των εκπαιδευτικών, να έχουν γυρίσει την πλάτη στις ψευτο-εκλογές του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να θέλει να επιβάλει με το ζόρι δοτούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι απορίας άξιο, να θέλουν να πιστεύουν τα μέλη του σημερινού ΠΥΣΔΕ, ότι οι αποφάσεις τους θα γίνουν σεβαστές και ανεκτές από το σύνολο του κλάδου.

Χαιρετίζουμε τις παραιτήσεις των εκλεγμένων από το ΠΥΣΔΕ, οι οποίες παραδόθηκαν πριν καν την πρώτη του συνεδρίαση, αλλά και κάποιων από τα  διορισμένα μελη, οι οποίοι επέλεξαν να συστρατευθούν με τους συναδέλφους, με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, με τις αποφάσεις όλων των παρατάξεων, οι οποίες ομόφωνα αποφάσισαν την απόσυρση των αιρετών τους και να σταθούν με αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους υπόλοιπους διορισμένους συναδέλφους και τους «αιρετούς» που θα κληθούν να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν, να σταθούν κι αυτοί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των συναδέλφων και να παραιτηθούν!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει ότι θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Σε κάθε απόφαση, σε κάθε συνεδρίαση, σε κάθε κίνηση που θα κάνει το «ψευδεπίγραφο» αυτό ΠΥΣΔΕ, όποια επίφαση νομιμότητας κι αν διαθέτει.

Η προσπάθεια  της καταστολής και του αυταρχισμού, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, βάζοντας μια ολόκληρη χώρα στο γύψο, με απαγόρευση κινητοποιήσεων, απεργιών, εκλογών δε θα περάσει.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4