Αιρετοί: Όσες φορές μας διορίσουν, ισάριθμες θα παραιτηθούμε
Η υπουργός Παιδείας διορίζει για τρίτη φορά «αιρετούς», στη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ, από την Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών οι οποίοι έχουν παραιτηθεί ήδη άλλες δύο φορές

Σε ανακοίνωση της για τη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ, η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών, δηλώνει πως παρότι τα μέλη της έχουν παραιτηθεί ήδη δύο φορές από τα υπηρεσιακά συμβούλια με έκπληξη είδαν την υπουργό Παιδείας να τα διορίζει ξανά για τρίτη φορά.

Η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών δηλώνει ρητά πως όσες φορές και να τους διορίσει «αιρετούς» εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ η υπουργός Παιδείας, ισάριθμες φορές θα παραιτηθούν.

Η ανακοίνωση της Αδέσμευτης Ομάδας Καθηγητών

Επί μακρό χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας με ευθύνη της κας Υπουργού παίζει ένα περίεργο (αν όχι επικίνδυνο) παιχνίδι με τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε αυτά. Αρχικά άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση και διάλογο. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί είναι σύνηθες πλέον η κα Υπουργός να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους του υπουργείου του οποίου προΐσταται μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων ανακοινώνοντας τις αποφάσεις που έχει πάρει χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπροσώπους μας.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι με προσωπική της απόφαση δεν δέχτηκε τις παραιτήσεις των υποψηφίων και μας έκανε υποψήφιους με το ζόρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραιτήθηκαν ¨ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις σε όλη την Ελλάδα.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι αποφάσισε η κα Υπουργός να γίνουν οι εκλογές παρά την γενική κατακραυγή.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να καταμετρηθούν οι ψήφοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα όταν ψήφισε μόλις το 6% των συναδέλφων

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι με βάση αυτά τα αποτελέσματα όρισε «αιρετούς» εκπροσώπους στα ΠΥΣΔΕ εκ των οποίων ό ένας ανήκει στην Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών και παραιτήθηκε όπως και ο αναπληρωτής του από τις 6 Ιανουαρίου.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ένα μήνα μετά 1 Φεβρουαρίου ξαναδιορίζονται οι ίδιοι «αιρετοί» με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να παραιτηθούν για Τρίτη φορά.

Επειδή εμάς σαν ομάδα έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει η κα Υπουργός θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι όσες φορές και να μας διορίσει «αιρετούς» εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ ισάριθμες φορές θα παραιτηθούμε.

Οι αιρετοί αντιπρόσωποι ψηφίζονται, δεν διορίζονται!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού