Αιρετοί: Όσες φορές μας διορίσουν, ισάριθμες θα παραιτηθούμε
Η υπουργός Παιδείας διορίζει για τρίτη φορά «αιρετούς», στη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ, από την Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών οι οποίοι έχουν παραιτηθεί ήδη άλλες δύο φορές

Σε ανακοίνωση της για τη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ, η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών, δηλώνει πως παρότι τα μέλη της έχουν παραιτηθεί ήδη δύο φορές από τα υπηρεσιακά συμβούλια με έκπληξη είδαν την υπουργό Παιδείας να τα διορίζει ξανά για τρίτη φορά.

Η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών δηλώνει ρητά πως όσες φορές και να τους διορίσει «αιρετούς» εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ η υπουργός Παιδείας, ισάριθμες φορές θα παραιτηθούν.

Η ανακοίνωση της Αδέσμευτης Ομάδας Καθηγητών

Επί μακρό χρονικό διάστημα το Υπουργείο Παιδείας με ευθύνη της κας Υπουργού παίζει ένα περίεργο (αν όχι επικίνδυνο) παιχνίδι με τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε αυτά. Αρχικά άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση και διάλογο. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί είναι σύνηθες πλέον η κα Υπουργός να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους του υπουργείου του οποίου προΐσταται μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων ανακοινώνοντας τις αποφάσεις που έχει πάρει χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπροσώπους μας.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι με προσωπική της απόφαση δεν δέχτηκε τις παραιτήσεις των υποψηφίων και μας έκανε υποψήφιους με το ζόρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραιτήθηκαν ¨ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις σε όλη την Ελλάδα.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι αποφάσισε η κα Υπουργός να γίνουν οι εκλογές παρά την γενική κατακραυγή.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να καταμετρηθούν οι ψήφοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα όταν ψήφισε μόλις το 6% των συναδέλφων

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι με βάση αυτά τα αποτελέσματα όρισε «αιρετούς» εκπροσώπους στα ΠΥΣΔΕ εκ των οποίων ό ένας ανήκει στην Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών και παραιτήθηκε όπως και ο αναπληρωτής του από τις 6 Ιανουαρίου.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ένα μήνα μετά 1 Φεβρουαρίου ξαναδιορίζονται οι ίδιοι «αιρετοί» με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να παραιτηθούν για Τρίτη φορά.

Επειδή εμάς σαν ομάδα έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει η κα Υπουργός θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι όσες φορές και να μας διορίσει «αιρετούς» εκπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ ισάριθμες φορές θα παραιτηθούμε.

Οι αιρετοί αντιπρόσωποι ψηφίζονται, δεν διορίζονται!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρόφιμα
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Γαλλικές μελέτες συνδέουν τη συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων συντηρητικών με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη τύπου 2
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Σοφία Ζαχαράκη, Αθηνά Μιχαηλίδου
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
Σφραγίζεται η συμμαχία των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας-Κύπρου: Τι αλλάζει σε υποτροφίες και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
ekptoseis.jpg
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις
Με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η εκπτωτική περίοδος, με προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων και συγκεκριμένους κανόνες για εμπόρους...
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις