Εκπαιδευτικοί: Να παραιτηθούν άμεσα όσοι αιρετοί «εκλέχτηκαν»
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά να παραιτηθούν άμεσα ως εκλέχτηκαν από τις εκλογές παράδειγμα για τα υπηρεσιακά συμβούλια και ταυτόχρονα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που απορρίφθηκαν από τον ΑΣΕΠ λόγω παράβολου

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητάει κάνεις εκπαιδευτικός να μην καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο υπηρεσιακό συμβούλιο και στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που απορρίφθηκαν από τον ΑΣΕΠ λόγω παράβολου, ενώ δηλώνει πως θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση στο  Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 8/1 στις 14:00.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχωρούν στην συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αγνοώντας την συντριπτική και εκκωφαντική αποχή της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από τις εκλογές παρωδία της 7ης Νοέμβρη και την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά την απροκάλυπτη παρέμβαση μηχανισμών της ΔΔΕ Πειραιά, στην οποία έχουμε αναφερθεί σε άλλες ανακοινώσεις, στον Πειραιά, η αποχή έφτασε στο 87,7 % (μόλις 455 στους 3687) και πανελλαδικά στο 92%!

Προσπαθώντας να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη -για το Υπουργείο Παιδείας- κατάσταση, η κυβέρνηση περιέλαβε το Δεκέμβρη στο πλαίσιο του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την ΤΕΕ διάταξη, σύμφωνα με την οποία, αν παραιτηθούν οι αιρετοί που «εκλέχτηκαν» από τη διαδικασία-παρωδία, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα συγκροτηθούν με διευθυντές ή όποιους άλλους εκπαιδευτικούς προθυμοποιηθούν μετά από σχετική πρόσκληση (νόμος 4763/2020, άρθρο 123). Δηλαδή, η κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της το δικαίωμα να συγκροτεί ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου και τα 5 μέλη θα είναι διορισμένα, χωρίς να υπάρχει παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής έχει αποστείλει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό τόσο στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά, όσο και στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση, νομιμοποιώντας  την παρωδία των δήθεν εκλογών, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης.           

Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει αμετανόητο και εμμένει στον αυταρχισμό και στην επιβολή «με το έτσι θέλω» της πολιτικής του. Αφού δεν έπιασαν οι απειλές, οι καταναγκαστικές υποψηφιότητες, η διαστρέβλωση και τα ψέματα, η κινητοποίηση του διοικητικού και κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αφού τούς γύρισε την πλάτη πάνω από το 93% των εκπαιδευτικών, φέρνει τέτοιες κατάπτυστες διατάξεις. Κανένα αποτέλεσμα όμως των «ψευτοεκλογών» δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι στην συνείδηση του κλάδου και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Ωστόσο, ενημερώνουμε ότι στον  Πειραιά, οι δύο δήθεν εκλεγμένοι (είναι από τον ίδιο συνδυασμό), μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους!

Δύο μήνες μετά τις δήθεν εκλογές, δεν έχουν συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Παρά το γεγονός ότι, προεκλογικά, κατέθεσαν αιτήσεις απόσυρσης του συνδυασμού τους, αλλά και ονομαστικές παραιτήσεις από την υποψηφιότητα. Άραγε, τι περιμένουν;

Είναι αυτονόητο να πούμε ότι όσοι φέρονται να εκλέχτηκαν και δεν υποβάλουν παραίτηση, τούς παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων, αποτελούν ουσιαστικά “ξένο σώμα” για τον κλάδο.

Αλήθεια, η κυβέρνηση που μιλά  για δήθεν μειοψηφίες, που επιβάλλουν τη γνώμη τους στους πολλούς, τι έχει να πει τώρα, που προχωρά στη νομιμοποίηση εκλογών που συμμετείχε μόλις το 8%;

Με τέτοια “επιχειρήματα” κλιμακώνουν και με τη νέα χρονιά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Ετοιμάζουν νέο χτύπημα στη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν κινητοποιήσεις μέσα από τα σωματεία τους, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζουν τα καταστατικά τους. Ετοιμάζουν νέο ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου και καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, ποινικοποίηση επί της ουσίας της λήψης απόφασης για απεργία κλπ… Εκεί αποσκοπούσε και η επιβολή με κάθε τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και όχι φυσικά στην δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές, συμμετοχή που ήταν έτσι και αλλιώς πολύ υψηλή.

Με τη νέα χρονιά δυναμώνουμε τον αγώνα μας! Έχουμε δύναμη, όταν δρούμε οργανωμένα, συλλογικά. Η μαζική αποχή από τις εκλογές παρωδία είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δώσαμε μεγάλο χτύπημα στην προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο Δημόσιο, αλλά και στο νέο νόμο-έκτρωμα που ετοιμάζεται, οι βασικές αρχές του οποίου ήδη έχουν παρουσιαστεί από το Υπουργείο Εργασίας.

Για τους Απορριφθέντες Εκπαιδευτικούς λόγω παραβόλου από τον ΑΣΕΠ

Στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έφτασε το παρακάτω email από την Επιτροπή Αγώνα  Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω του παραβόλου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων και προωθεί αυτούσιο το κείμενο διαμαρτυρίας τους (βλέπε παρακάτω).

Επίσης, στηρίζει και θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση στο  Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 8/1 στις 14:00.

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΙΑ

Συνάδελφοι –ισσες, τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων χιλιάδες παραμένουμε άνεργοι εξαιτίας της απόρριψης μας από τους αξιολογικούς πίνακες εκπαιδευτικών  λόγω παραβόλου. Μετά από δράσεις και κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος μας. Αντίστοιχες  ευθύνες προκύπτουν και για το Υπουργείο Εσωτερικών που από το καλοκαίρι μας  δήλωνε πως θα δοθεί λύση.

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν  μέχρι τώρα στη  βουλή,  οι οποίες μας αποκαθιστούσαν,  δεν έφτασαν ποτέ στην ολομέλεια. Το πρόβλημα μας παραμένει άλυτο, χωρίς να υπολογίζεται το ψυχολογικό και το οικονομικό κόστος  που μας έχει διαλύσει. Οι κυβερνώντες  επιμένουν να μην επιλύουν με μια τροπολογία ή με μια νομοθετική ρύθμιση ην αδικία αυτή, εις βάρος μας, την ώρα που ετοιμάζονται να αλλάξουν όλη τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Ενόψη, λοιπόν, του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες απαιτούμε να ενταχθεί και να ψηφιστεί τροπολογία που να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα μας.

Διεκδικούμε:
• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους αξιολογικούς πίνακες , ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
• Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
• Ζητάμε άμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των απορριφθέντων της 1ΓΕ/2019,2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019,2ΕΑ/2019,3ΕΑ/2019,1ΓΤ/2020 λόγω παραβόλου στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Στα πλαίσια των διεκδικήσεων μας προχωράμε σε:

  • Συλλογή υπογραφών της Επιτροπής Αγώνα Απορριφθέντων Εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου ΕΔΩ
  • Σε πανελλαδικές δράσεις και κινητοποιήσεις  μας  που θα γίνουν  με πρωτοβουλία της  Επιτροπής την Παρασκευή 08/01 σε Υπουργεία και κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες.

Σας καλούμε να στηρίξετε τις παραπάνω δράσεις ενόψη και της ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί η οριστικά αυτή η αδικία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Για Φεβρουάριο πάει το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Νέα κινητοποίηση φοιτητών στα Ιωάννινα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Την ένταξη των μαθητών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στον πίνακα του 5% με τις κατηγορίες αποφοίτων...
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου - Καταγγελία και για...
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
«Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα...
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο