Απέκλεισαν αναπληρωτές γιατί καθυστέρησαν να πληρώσουν το παράβολο των 3 ευρώ
Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Αυγούστου, στις 11.00, στην ΠΔΕ Κ.Μ. για τα ζητήματα των χιλιάδων αναπληρωτών που πετιούνται στην  ανεργία για παράβολο αξίας μόλις 3€

Όπως αναφέρει, αυτό συνέβη εξαιτίας λαθών του συστήματος των τραπεζών και  της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ αλλά και λαθών στη μοριοδότηση.

Καλεί επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Αυγούστου στο ΥΜΑΘ για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Κανένας αναπληρωτής απολυμένος!

Kανένας συνάδελφος εκτός σχολείου!

             Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών που αποκλείστηκαν από  τους πίνακες λόγω παράβολου και απαιτεί να δοθεί άμεσα πολιτική λύση από το Υπουργείο Παιδείας.

Έγκαιρα, όταν ακόμη εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ, η Α’ ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και είχε συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργού του ΥΜΑΘ όπου έθεσε το ζήτημα  για όλους τους πίνακες με την παρουσία αναπληρωτών από όλες τις προκηρύξεις.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν και οι προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 2ΓΕ όπου  επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο όπως και στην προκήρυξη 1ΓΕ, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί, στους εκδοθέντες ήδη προσωρινούς πίνακες της 2ΓΕ, να βρίσκονται στη λίστα απορριπτέων για λόγους μη πληρωμής ή και καθυστερημένης πληρωμής του παράβολου των 3 ευρώ!!

Οι συνάδελφοί μας κατέθεσαν μέσα στις ημερομηνίες της προκήρυξης την αίτηση απόκτησης του ηλεκτρονικού παράβολου, όμως εξαιτίας των τεχνικών λαθών του συστήματος των τραπεζών αλλά και της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ που δεχόταν τις αιτήσεις χωρίς να προειδοποιεί για το παράβολο, τελικά διαπίστωσαν ότι δεν περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ!!

Η απόρριψή τους από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αλλά τους αποκλείει και από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια!

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη πού στέλνουν  στην ανεργία όλους αυτούς τους εργαζόμενους. Έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν  αυτούς  που στήριξαν τα σχολεία σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια!!

Στους νέους πίνακες έγιναν επίσης τραγικά λάθη και στη μοριοδότηση των συναδέλφων, που ίσως τους αφήσουν εκτός εργασίας. Επίσης χιλιάδες συνάδελφοι που για χρόνια “οργώνουν” τη χώρα στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο κατρακύλησαν εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου  Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία.

Η παραπάνω κατάσταση αποδεικνύει ένα πράγμα: Εδώ και τώρα πρέπει να μπει τέρμα στο αίσχος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης. Οι αναπληρωτές καλύπτουν  πάγιες ανάγκες των σχολείων και έπρεπε ήδη να εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας.

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση! !

Απαιτούμε:

  • Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παράβολου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος!
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κορυφώνεται. Κάποιοι από τους συναδέλφους μας ονομάστηκαν “απορριφθέντες λόγω παράβολου” εξαιτίας των τεχνικών λαθών του συστήματος και της άρνησης της κυβέρνησης να δώσει λύση. Κάποιοι άλλοι είδαν στους νέους πίνακες τραγικά λάθη στη μοριοδότησή τους, που ίσως τους αφήσουν εκτός εργασίας. Χιλιάδες συνάδελφοι κατρακύλησαν εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία.

        Σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω,  το Υπουργείο Παιδείας, μέσω διαρροών ή “έγκυρων πληροφοριών” αφήνει να διαχέεται ότι δεν θα γίνουν στην πρώτη φάση προσλήψεις για παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ. Αυτό βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που δεν ξέρουν αν και πότε θα δουλέψουν.

           Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 3344-10.08.2020 η υπ.αριθμ.104627/ΓΔ5 απόφαση της Υπουργού Παιδείας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

          Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά. Το Υπουργείο παραδέχεται  μ΄αυτές τις διατάξεις; Πρώτον, ότι δεν έχει σκοπό να καλύψει τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση από την αρχή της χρονιάς και δεύτερον, ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιάζονται στις διευθύνσεις και θα δηλώνουν σχολεία, χωρίς να γνωρίζουν το σύνολο των κενών. Αυτό που αντιπαλεύαμε ως κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια γιατί οδηγούσε σε μεγάλες αδικίες, όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συμβασιούχων, τώρα το Υπουργείο το νομιμοποιεί

           Επιπλέον, με την εγκύκλιο καταργούνται ολοκληρωτικά τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των συμβασιούχων (σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων) κάτι που συνιστά επίθεση σε κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μας που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, π.χ. είναι ΑΜΕΑ, έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται να βρίσκονται κοντά σε νοσοκομείο ή ανήκουν σε μονογονεϊκή οικογένεια. Αυτοί οι συνάδελφοι στην ουσία θα οδηγηθούν σε παραίτηση με συνέπεια να μη δουλέψουν τα δύο επόμενα χρόνια.

Απαιτούμε:

  1. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος.
  2. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος και να μην υπάρξουν αδικίες στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
  3. Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Έτσι μόνο θα πιεστεί και η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα κενά άμεσα. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
  4. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Δε γίνεται π.χ. ένας συνάδελφος νεφροπαθής να πάει σε περιοχή μακριά από νοσοκομείο.
  5. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.α.).

Η Α’  ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα του παράβολου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 11.00 στην ΠΔΕ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης