Βαθμολογία μαθητών: Ας μπει στην άκρη η βαθμολογία του πρώτου τριμήνου
Τηλεκπαίδευση: «Το παιδαγωγικά αμφιλεγόμενο μέσο της βαθμολογίας στις συνθήκες εξαίρεσης που ζούμε μπορεί να γίνει μέσο διεύρυνσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων» προειδοποιεί ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης

Σε σχέση με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 12/12 κι αφορά στην αποστολή με email της βαθμολογίας των μαθητών ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης δηλώνει τα εξής:

Ας μην κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ας αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι τα σχολεία μας βρίσκονται σε κατάσταση εξαίρεσης.

Για τα παιδιά χωρίς ηλεκτρονική συσκευή, για όλα τα παιδιά που διαθέτουν μονάχα ένα κινητό τηλέφωνο για την επαφή τους με το σχολείο, για τα παιδιά που δεν διαθέτουν ικανοποιητική τηλεφωνική σύνδεση, για τα παιδιά που δεν έχουν γονείς γνώστες της τεχνολογίας να λύνουν εύκολα και γρήγορα τα προβλήματα που κάθε τόσο παρουσιάζονται, για τα παιδιά που δεν έχουν κάποιον να τα βοηθήσει, όταν δυσκολεύονται σε μια άσκηση ή σε μια εργασία, για τα παιδιά που δεν συνήθισαν την ψύχρα της απομόνωσης μπροστά σε μια οθόνη, για τα παιδιά που  βλέπουν τους/τις δασκάλους/-ες τους να παιδεύονται ακόμη προσπαθώντας να κάνουν ελκυστικό μάθημα μ’ ένα άγνωστο και απαιτητικό εργαλείο, την στιγμή που το υπουργείο Παιδείας δεν προσφέρει ούτε ειδικό αναλυτικό πρόγραμμα ούτε ειδικό διδακτικό υλικό, για τα παιδιά που περίμεναν μετά τις 15 Νοέμβρη να διορθώσουν μια άσχημη επίδοση στο τεστάκι που προηγήθηκε, για τα παιδιά που χρειάζονται το σχολείο περισσότερο από τα υπόλοιπα, για όλα αυτά και για άλλα τόσα που ζούμε στον αγώνα και την αγωνία της τηλεκπαίδευσης, καλούμε το υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει στην άκρη τη βαθμολογία του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.  

Το παιδαγωγικά αμφιλεγόμενο μέσο της βαθμολογίας στις συνθήκες εξαίρεσης που ζούμε μπορεί να γίνει μέσο περαιτέρω διεύρυνσης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Την αρμόζουσα επιβράβευση και την ενθάρρυνση που χρειάζεται θα τη δώσουμε καλύτερα στους μαθητές μας, χωρίς την υποτιθέμενη ισονομία των βαθμών.

Καλούμε  το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να λάβει σοβαρά υπόψιν του όλους τους παραπάνω προβληματισμούς και να επιληφθεί άμεσα του θέματος. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οδοντόβουρτσα
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της
Από Escherichia coli έως μύκητες Candida – Τι δείχνουν οι έρευνες για τα μικρόβια στις οδοντόβουρτσες και πώς να τις καθαρίζετε σωστά
Η οδοντόβουρτσα ως μικρόκοσμος: Έως και 12 εκατομμύρια βακτήρια «ζουν» πάνω της
γατα
Να κοιμάστε ή όχι με τη γάτα σας στο ίδιο κρεβάτι; Τα υπέρ και τα κατά
Αν ο ύπνος με τη γάτα σας σας προσφέρει γαλήνη και χαρά, συνεχίστε να το κάνετε. Αν πάλι προτιμάτε να κοιμάστε μόνοι, είναι εξίσου αποδεκτό.
Να κοιμάστε ή όχι με τη γάτα σας στο ίδιο κρεβάτι; Τα υπέρ και τα κατά
σαλιγκάρι
Μικρά αλλά θανατηφόρα: Τα ποιό δηλητηριώδη ζώα στον πλανήτη
Ο κόσμος των ζώων κρύβει θαυμαστά αλλά και επικίνδυνα πλάσματα, που έχουν εξελιχθεί ώστε να αμύνονται ή να κυνηγούν χρησιμοποιώντας δηλητηριώδεις...
Μικρά αλλά θανατηφόρα: Τα ποιό δηλητηριώδη ζώα στον πλανήτη