Η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ  κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική  στάση εργασίας 12.00-14.00 για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας στις 14.00

Στην κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας, συμμετέχει η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, διεκδικώντας μέτρα για το νέο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία. Συγκεκριμένα διεκδικεί δωρεάν τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεση γρήγορου Internet για όλους, μείωση και προσαρμογή της ύλης, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών που συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θέλουν να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 12.00-14.00.

Η ανακοίνωση

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ  κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική  στάση εργασίας 12.00-14.00 για την συμμετοχή στην κινητοποίηση σήμερα, 10 Νοέμβρη, στο Υπουργείο Παιδείας στις 14.00

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Καμία επιβολή και υποχρεωτικότητα στη μορφή (σύγχρονη ή ασύγχρονη) ή στο μέσο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών.
  • Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου Internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων.
  • Μείωση – προσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις που κλείνουν και ειδικά για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Να επαναδιδαχθεί η ύλη που «προχώρησε» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών . Ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά μαθήματα κ.τ.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4