Εκπαιδευτικοί: Νέα απόσυρση ψηφοδελτίων από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων ανακοίνωσε την απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, συντασσόμενο με δεκάδες άλλες αποφάσεις

Σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια προχωρά και το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων, συντασσόμενο με δεκάδες αποφάσεις ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών παρατάξεων, καθώς και την αντίστοιχη της ΔΟΕ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Αντίσταση στα σχέδια της Κυβέρνησης

Απόσυρση των ψηφοδελτίων μας από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Μετά την  έκδοση της ΚΥΑ (Φ.350/51/139940/E3 14/10/2020) για διενέργεια των υπηρεσιακών εκλογών, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με ηλεκτρονική ψηφοφορία επαναλαμβάνουμε την αντίθεσή μας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία καθώς δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου, δεν διασφαλίζεται ότι ο ψηφοφόρος ταυτοποιείται ότι είναι αυτός που ψηφίζει, υπάρχει δυνατότητα πολλαπλής «διόρθωσης» της ψήφου μέχρι να κλείσει οριστικά το σύστημα, δεν διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στοιχείων της πορείας αυτής καθώς και καταγραφής όλων των ψήφων που θα ενσωματώνονται σε κάθε βήμα και προσπάθεια αλλαγής τους, δεν διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων 180.000 εκπαιδευτικών και μάλιστα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει παραλείψει (;;;) να διενεργήσει την έκθεση αντικτύπου, που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα αυτά  διαμορφώνουν ένα τοπίο που θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές και σε κάθε περίπτωση συνθέτουν ιστορική αποκαθήλωση της ίδιας της έννοιας της εκλογικής διαδικασίας καθώς θα είναι αποστειρωμένη από την δημοκρατική αρχή του «συνέρχεσθαι». Η προάσπιση του θεσμού του Αιρετού, συλλογικά και συντεταγμένα, γίνεται σήμερα επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε εφόσον έχουμε απέναντι τις κυβερνητικές πολιτικές επιλογές που επιδιώκουν την απαξίωση και την απονομιμοποίησή του.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών διαμορφώσαμε και συμβάλαμε καθοριστικά στην απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων ως μορφή για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά. Δηλώνουμε κατηγορηματικά, μετά τις  τελικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασης της ΔΟΕ για απόσυρση των ψηφοδελτίων μας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που δεν έχουν εκφραστεί ακόμα, εδώ και τώρα, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να συνταχθούν με την απόφαση της ΔΟΕ. Μεσοβέζικες τοποθετήσεις δεν χωρούν σε τόσο σοβαρά ζητήματα που ακουμπάνε τον πυρήνα του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος. Τους καλούμε να πάρουν θέση ΤΩΡΑ. Η απάντηση της μαχόμενης εκπαίδευσης στις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι μαζική και δυναμική όσο κι αν κάποιοι υιοθετούν τα ψευτο-επιχειρήματα της Υπουργού Παιδείας για να καλύψουν τις παραταξιακές τους σκοπιμότητες απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Ταυτόχρονα καλούμε όλες τις παρατάξεις του Συλλόγου Π.Ε Ιωαννίνων  να ακολουθήσουν την αντίστοιχη απόφαση της ΔΟΕ, να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόσυρση των ψηφοδελτίων μαζικά,  συλλογικά και συντεταγμένα  για τα ΠΥΣΠΕ. 

Οι εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΔΟΕ, που εντάσσονται στο Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ για το ζήτημα αυτό κατέθεσαν πρόταση, ώστε όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ να καταθέσουν τις αιτήσεις απόσυρσης των υποψηφίων και των ψηφοδελτίων των παρατάξεων την Πέμπτη 22/10 στις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ μέσω της ΔΟΕ.

Έχουμε χρέος και ευθύνη να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας, το θεσμό του αιρετού και των συλλογικών μας θεσμικών οργάνων. Η μάχη αυτή δεν είναι μάχη της εκάστοτε παράταξης αλλά μια μάχη που υπερβαίνει τις ιδεολογικοπολιτικές μας αντιθέσεις και συνθέτει ένα αρραγές μέτωπο διαφύλαξης του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και της Δημοκρατίας. Δυστυχώς όμως αυτό δύσκολα γίνεται αντιληπτό από διάφορους αμετροεπείς κύκλους της ΔΗΣΥ που στοχοποιούν και συκοφαντούν προσωπικότητες για να λασπολογήσουν εις βάρος των πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται. Όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι εχθρός.

Η κατάπτυστη και προσβλητική ρυπαρογραφία (ανακοίνωση) της ΔΗΣΥ εις βάρος του Δασκάλου και πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΟΥ και εις βάρος του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Πανεπιστημίου Πάτρας μας γυρνά πολύ πίσω στις εποχές του κιτρινισμού, του αυριανισμού και του "ρετσινόλαδου". Οι αθλιότητες δεν θα περάσουν και για σοβαρούς λόγους δημοκρατικής ευθιξίας σύσσωμο το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών είμαστε στο πλευρό του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, καθώς και κάθε ενεργού πολίτη αγωνιστή όταν δέχεται λάσπη και ύβρι από τις όποιες εξουσιομανείς πολιτικο-συνδικαλιστικές "καμόρες".

Εκπτώσεις στη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες δεν χωρούν!

Υπερασπιζόμαστε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το θεσμό του αιρετού!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. Ιωαννίνων

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί