ΟΙΕΛΕ: Γιατί δεν υπογραφεί η Κεραμέως τις εγκυκλίους για την ιδιωτική εκπαίδευση;
Το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί επειδή η υπουργός Νίκη Κεραμέως δεν έχει υπογράψει εδώ και 2,5 μήνες τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.  

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση έχουν προωθηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση προς υπογραφή από τις αρχές Αυγούστου, αλλά η υπουργός Παιδείας δεν τις έχει υπογράψει εδώ και 2,5 μήνες.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι όχι μόνο έχει δημιουργηθεί «μια άθλια κατάσταση άνευ πολιτικού προηγουμένου τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες δεκαετίες αναφορικά με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου που η ίδια η Υπουργός υπέγραψε (κατά παραγγελία των σχολαρχών)», αλλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και με τις εκπαιδευτικές άδειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Μπάχαλο: Αρνείται η κ. Κεραμέως να υπογράψει εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου της, ακατανόητη καθυστέρηση με τις εκπαιδευτικές άδειες!

Μια άθλια κατάσταση άνευ πολιτικού προηγουμένου τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αυτή τη στιγμή στον τρίτο όροφο του Υπουργείου Παιδείας τόσο με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου που η ίδια η Υπουργός υπέγραψε (κατά παραγγελία των σχολαρχών) όσο και με τις εκπαιδευτικές άδειες.

Τεράστιο είναι το ζήτημα με την άρνηση, εδώ και 2,5 μήνες, της Υπουργού Παιδείας να υπογράψει τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι εγκύκλιοι έχουν από τις αρχές Αυγούστου προωθηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση προς υπογραφήν, όμως ακόμη η κ. Κεραμέως δεν υπογράφει. Πέρα από τα σημαντικά ζητήματα στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων που έχουν προκύψει, από τη μη υπογραφή των εγκυκλίων έχει προκληθεί σοβαρότατο ζήτημα με την προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως είχαμε επισημάνει με σχετική μας ανάρτηση.

Στο κείμενο αυτό εξηγήσαμε ότι δεν προβλέπεται στο νέο νόμο η έκδοση διαπιστωτικής πράξης απόλυσης από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενός εγγράφου με πολύ μεγάλη σημασία για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, διότι αποτελεί τη μία από τις δύο αναγκαίες προϋποθέσεις για ένταξη στον Πίνακα του ΑΣΕΠ (η άλλη είναι η συνεχής υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό).

Απίστευτη είναι η κατάσταση με το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών με εκπαιδευτικούς και σχολεία να διαμαρτύρονται απολύτως δικαιολογημένα. Οι αιτήσεις χορήγησης/ανανέωσης εκπαιδευτικών αδειών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν ελεγχθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια και οι εισηγήσεις έχουν εδώ και 1,5 μήνα κατατεθεί προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας, όμως για άγνωστο λόγο η Υπουργός δεν υπογράφει. Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ιστορικά ζητήθηκαν από το περιβάλλον της Υπουργού τα πρακτικά των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων!

Το ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην υπογραφή των εκπαιδευτικών αδειών έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, διότι περίπου 50 συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άλλοι έχουν φύγει από τα σχολεία τους και έχουν αντικατασταθεί από αναπληρωτές, άλλοι έχουν ξεκινήσει να διδάσκουν ενώ γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα φύγουν, άλλοι πιέζονται να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών. Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση δημιουργεί μεγάλο ζήτημα και στα ιδιωτικά σχολεία και τον προγραμματισμό τους, καθώς δεν ξέρουν με ποιον εκπαιδευτικό θα τελειώσουν τη χρονιά, ή αν και πότε θα πρέπει να προσλάβουν αναπληρωτές.

Για το μπάχαλο αυτό και για τα μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες εκπαιδευτικών και σχολείων, μόνο μια λέξη αρμόζει. Ντροπή….

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ: Την καταστολή καταδικάζουν καθηγητές του τμήματος Εικαστικών-Εφαρμοσμένων Τεχνών
ΑΠΘ: Την καταστολή καταδικάζουν καθηγητές του τμήματος Εικαστικών-Εφαρμοσμένων Τεχνών
Τα βίαια γεγονότα στο ΑΠΘ καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ
ΑΠΘ: Την καταστολή καταδικάζουν καθηγητές του τμήματος Εικαστικών-Εφαρμοσμένων Τεχνών
Αξιολόγηση: Καθολική η απεργία και στον ΣΕΠΕ Χαϊδαρίου
Αξιολόγηση: Καθολική η απεργία και στον ΣΕΠΕ Χαϊδαρίου
Καθολική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και στο Χαϊδάρι. Συμμετέχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία και το 90%...
Αξιολόγηση: Καθολική η απεργία και στον ΣΕΠΕ Χαϊδαρίου
Αρσάκειο: Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή αποφοίτων
Αρσάκειο: Μπαμπινιώτης μετά την επιστολή αποφοίτων - Αυθημερόν στον Εισαγγελέα
Την άμεση κατάθεση αιτήματος στην εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες εισηγήθηκε ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης από την θέση...
Αρσάκειο: Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή αποφοίτων