Απάντηση του Δήμου Αχαρνών στο δημοσίευμα της καταγγελίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Τι απαντά ο Δήμος Αχαρνών για τις καταγγελίες του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Με μεγάλη λύπη είδαμε τη δημοσίευση της συγκεκριμένης καταγγελίας με τίτλο «Η Δημοτική Αρχή Αχαρνών στέλνει προνήπια στους παιδικούς σταθμούς ουσιαστικά χωρίς προσωπικό καθαριότητας τα σχολεία» - Δυστυχώς όμως για κάποιους δεν προτιθέμεθα να φιλοξενήσουμε σε ένα τέτοιο χώρο παιδιά.

Με κατανόηση και αίσθημα ειλικρίνειας σας επισυνάπτουμε τα ακόλουθα και αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας:

Το επίσημο Δελτίο Τύπου του Δήμου Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο της έναρξης της σχολικής περιόδου και της εφαρμογής της προσχολικής εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενος την ανησυχία των γονέων για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, επιθυμεί να ενημερώσει για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, αλλά και την παρούσα κατάσταση.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστεί πως ο Δήμος Αχαρνών λόγω του μεγάλου του πληθυσμού ήταν ένας από αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη αιθουσών. Συγκεκριμένα απαιτούνταν για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης η δημιουργία 23 αιθουσών. Δεδομένου πως από το 2018, όταν και είχε προαναγγελθεί η εφαρμογή της, δεν είχε πραγματοποιηθεί απολύτως τίποτα, η παρούσα δημοτική αρχή κλήθηκε να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου τους τελευταίους μήνες, την ώρα μάλιστα που πολλοί δήμοι ζήτησαν την ακύρωσή της, ενώ άλλοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν ακόμη και στην κατασκευή δύο αιθουσών.

Ο Δήμος Αχαρνών όμως κινήθηκε δυναμικά προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. Απαιτήθηκαν μέχρι και νομοθετικές ρυθμίσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής. Παρόλα αυτά ολόκληρος ο Δήμος επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου με σημαντικότατα αποτελέσματα, καθώς οι απαιτούμενες εργασίες από την πλευρά του Δήμου ολοκληρώθηκαν πριν το τέλος Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα απέμενε η τοποθέτηση των αιθουσών, η οποία επρόκειτο να γίνει από την ΚΤΥΠ, όπου όμως διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ανέλαβε τις αίθουσες για πολλούς δήμους. Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού και των υπηρεσιών τοποθετήθηκαν οι περισσότερες και απομένουν πλέον συμπληρωματικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών της ΚΤΥΠ, αλλά υπολογίζεται ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή επέβαλε την εξεύρεση άλλων λύσεων στην οποία προχώρησε άμεσα ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Με γνώμονα πάντοτε το καλό των παιδιών και την οικογενειακή συνοχή αποφάσισε και υπέγραψε απόφαση με την οποία δίδονται προς χρήση από τα νηπιαγωγεία οι αίθουσες των παιδικών σταθμών του Δήμου, ούτως ώστε «το κάθε παιδί να πάει σχολείο κοντά στη γειτονιά του». Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκαν περίπου 300 θέσεις για την προσχολική αγωγή. Παράλληλα η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε ετοιμότητα να καλύψει τις όποιες ανάγκες μεταφοράς ενδεχομένως προκύψουν.

Όσον αφορά την κατανομή των παιδιών αυτό παραμένει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (που εδρεύει στα Γλυκά Νερά), η οποία καθορίζει σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει κάθε παιδί και έχει ενημερώσει πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το μεσημέρι της Παρασκευής.  

Για όλες αυτές τις ενέργειες αλλά και για να υπάρχει πλήρης, διαφανής και λεπτομερής ενημέρωση, το μεσημέρι της Πέμπτης (10/9) ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός συναντήθηκε με τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων. Στη συνάντηση ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Λουίζα Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κ. Μπάμπης Ορφανίδης, αλλά και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τάσος Δαμάσκος.

«Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Σπύρος Βρεττός, τονίζοντας πως με διάθεση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί, καθώς όλες οι υπηρεσίες παραμένουν διαθέσιμες. Παράλληλα η πρώτη μέρα λειτουργίας θα βρει όλα τα νηπιαγωγεία καθαρά, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα αντισηπτικά και άλλα μέσα προστασίας, ενώ θα έχει τοποθετηθεί και το προσωπικό καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει πως βάζει τα θέματα παιδείας σε βασική προτεραιότητα, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για άρνηση του συλλόγου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αχαρνών και τις αρμόδιες υπηρεσίες

Καθώς και τις 7 αλήθειες για την προσχολική αγωγή όσον αφορά τον Δήμο Αχαρνών:

Ο Δήμος Αχαρνών ήταν, αν όχι με τη μεγαλύτερη, ένας από αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη αιθουσών λόγω του μεγάλου του πληθυσμού. Ανάγκη για δημιουργία 23 αιθουσών.

Ο Δήμος Αχαρνών κλήθηκε να προετοιμαστεί ξεκινώντας από το μηδέν.

Η τοποθέτηση των αιθουσών γίνεται από την ΚΤΥΠ, όπου όμως διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ανέλαβε τις αίθουσες για πολλούς δήμους.

Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, της Αντιδημάρχου Παιδείας Λουίζας Κοσμίδη και των υπηρεσιών τοποθετήθηκαν οι περισσότερες και απομένουν πλέον συμπληρωματικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών της ΚΤΥΠ, αλλά υπολογίζεται ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών δίδονται προς χρήση από τα νηπιαγωγεία οι αίθουσες των παιδικών σταθμών του Δήμου, ούτως ώστε «το κάθε παιδί να πάει σχολείο κοντά στη γειτονιά του». Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκαν περίπου 300 θέσεις για την προσχολική αγωγή.

Η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε ετοιμότητα να καλύψει τις όποιες ανάγκες μεταφοράς ενδεχομένως προκύψουν.

Η κατανομή των παιδιών παραμένει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (που εδρεύει στα Γλυκά Νερά), η οποία καθορίζει σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει κάθε παιδί.

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Ο Δ. Γεωργόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης - Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, συνέταξε...
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Οι καθηγητές, μέλη τότε του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης, μηνύθηκαν το 2018 από τον εργοδότη της Vresnet μετά από ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη...
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις προτάσεις της στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, επιμένοντας για...
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι προσκόμισε ένα «νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία» και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Θανάσης...
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή