Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Καταγγελία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

εγκαίρως ο Σύλλογός μας ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, χθες Τετάρτη 9 /9, για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, την καθαριότητα των σχολείων και τη διασφάλιση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι σωματείων βρήκαν την πόρτα του Δημαρχείου κλειστή….. γεγονός που καταδεικνύει την κατάφωρη απαξίωση που δείχνει η Δημοτική Αρχή στην αγωνία των δημοτών του για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων!

Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι προβλεπόμενες αίθουσες, που απαιτούνται για τη λειτουργία όλων των τμημάτων στα νηπιαγωγεία, για όλα τα νήπια και προνήπια, δεν έχουν εξασφαλιστεί και στελεχωθεί με το απαραίτητο εξοπλισμό!!! Αντιπροσωπευτικό της ανευθυνότητας της πολιτείας και του δήμου είναι η περίπτωση του παραρτήματος του 22ου  25ου   Ν/γειου Αχαρνών. Πρόκειται για παλιές αίθουσες που υποτίθεται ότι από την 1η του Σεπτέμβρη θα ήταν έτοιμες να υποδεχθούν νήπια – προνήπια….οι σχετικές φωτογραφίες, στο τέλος της ανακοίνωσης, μαρτυρούν την εξοργιστική αδιαφορία του Δήμου!!!

2.png

Η Δημοτική Αρχή για να καθησυχάσει τους γονείς και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έχει σκοπό να στείλει προνήπια στους παιδικούς σταθμούς. Η απαράδεκτη αυτή λύση που προτείνει ο Δήμος σημαίνει ότι θα έχουμε μικρούς μαθητές δύο ταχυτήτων: από τη μια τα προνήπια που θα ακολουθούν το πρόγραμμα των νηπιαγωγείων, πρόγραμμα που εστιάζει στην γνωστική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών και από την άλλη προνήπια σε παιδικούς σταθμούς για φύλαξη!!! Συνιστά υποτίμηση της νοημοσύνης εκπαιδευτικών, γονιών αλλά και των αναγκών των μαθητών η ελαφρότητα, με την οποία ο Δήμος προτείνει την παραπάνω λύση.

3.png

Σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους καθαρίζοντας τις αίθουσες, τις τουαλέτες, αλλά και τις αυλές από σκουπίδια, κατσαρίδες και ποντίκια!! Το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας μοιράζεται σε διαφορετικές σχολικές μονάδες για δύο – τρεις ώρες σε κάθε μια.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω! Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί στο ύψος των απαιτήσεων που ο 21ος αιώνας επιτάσσει για τη εξασφάλιση των συνθηκών, στις οποίες πρέπει να λαμβάνει χώρα η μαθησιακή διαδικασία. Δεν κάνουμε πίσω. Καμιά ανοχή στη μίζερη διαχειριστική πολιτική της Πολιτείας και του Δήμου ειδικότερα, που αντί να διεκδικεί με τους δημότες του για τους δημότες του, με ημίμετρα προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις!!!

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί, εκ νέου, εκπαιδευτικούς, γονείς και σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αχαρνών, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 13:00, για να απαιτήσουμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την πρόσβαση ΟΛΩΝ των νηπίων – προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου