Σύλλογος ΠΕ Αθηνά για τις υπηρεσιακές μεταβολές: Να μπλοκαριστούν οι διαδικασίες της «παράνομης» εγκυκλίου
H Κυβέρνηση και το Υπουργείο επιχειρούν να παρουσιάσουν την παράνομη αυτή εγκύκλιο ως συμβολή στην έγκαιρο προγραμματισμό των αναγκών για την έναρξη της νέας χρονιάς αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αθηνά»

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου:

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας τον αντιεκπαιδευτικό του κατήφορο έστειλε μέσα στο κατακαλόκαιρο με την υπογραφή της Γ.Γραμματέως Γκίκα την εγκύκλιο  102027/ΓΔ5 -30/7/2020  που βάζει σε λειτουργία μια σειρά εντελώς παράνομων ενεργειών και υπηρεσιακών πράξεων, καλώντας τις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές τους μεταβολές, δηλαδή αποσπάσεις, τοποθετήσεις, υπαραριθμίες, καθορισμό λειτουργικότητας, συμπληρώσεις ωραρίων, μετακινήσεις κλπ στο διάστημα από 1- 14 Αυγούστου! Όταν δηλαδή όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, οι Δ/νσεις υπολειτουργούν και η εικόνα των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί έχει καμία σχέση με αυτή που αποτυπώνεται το Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων που τελεσιδικούν όλες οι αποσπάσεις, οι άδειες, αλλά και το σύνολο του μαθητικού δυναμικού των σχολείων, ολοκληρώνονται οι εγγραφές -μεταγραφές και καθορίζονται τα τμήματα .

H πρωτοφανής και κατάπτυστη εγκύκλιος έχει αποκλειστικό στόχο να περικόψει όπως-όπως και άρον-άρον χιλιάδες θέσεις εργασίας, προχωρώντας σε αυστηρή εφαρμογή του πρόσφατου νόμου Κεραμέως (πολυπληθή τμήματα -αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων) και να επιβάλει πλασματικές λειτουργικές υπεραριθμίες, που θα οδηγήσουν σε εκτεταμένες ματακινήσεις συναδέλφων και απολύσεις αναπληρωτών που δεν θα επαναπροσληφθούν.

H Κυβέρνηση και το Υπουργείο επιχειρούν να παρουσιάσουν την παράνομη αυτή εγκύκλιο ως συμβολή στην έγκαιρο προγραμματισμό των αναγκών για την έναρξη της νέας χρονιάς και ως μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού στις Διευθύνσεις για τις αιτήσεις των αναπληρωτών. Λένε πάλι ψέματα! Συνεχίζουν να πυρπολούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όπως έκαναν και με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που εισάγει όρους μεσαιωνικής γαλέρας για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων με στόχο την μεταφορά τους στο σύνολο της εκπαίδευσης.

Προκειμένου να το πετύχουν, επιχειρούν να παραβιάσουν κατάφωρα  τη  σειρά των υπηρεσιακών μεταβολών και το χρόνο που αυτές πρέπει να γίνουν και να επιβάλλουν περικοπές με βάσει τα δεδομένα του Ιουνίου. Παρόμοιες απόπειρες στο παρελθόν που επιχειρήθηκαν στα τέλη Αυγούστου  αποτράπηκαν από την αντίδραση των συλλόγων με καταγγελίες, καταλήψεις και μπλοκάρισμα των διαδικασιών.

Η εγκύκλιος ζητά να προχωρήσουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές ως τις 14 Αύγουστου. Δηλαδή, όλα όσα γίνονται με το άνοιγμα των σχολείων και μετά τον προσδιορισμό  των λειτουργικών αναγκών, πράγμα αδύνατο, αφού:

Οι πραγματικές λειτουργικές ανάγκες-κενά εμφανίζονται με το άνοιγμα των σχολείων και μόνο μετά την κατάθεση όλων των αδειών των εκπαιδευτικών, της ολοκλήρωσης  Β΄ φάσης αποσπάσεων και των αποσπάσεων σε φορείς-ΑΕΙ κλπ αλλά και του ακριβούς προσδιορισμού τμημάτων σε κάθε σχ. μονάδα με βάση τη δύναμη των μαθητών όπως διαμορφώνεται το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τα σχολεία  είναι κλειστά, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν φύγει και οι αναπληρωτές έχουν απολυθεί.

Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα – λόγω μεταγραφών (που γίνονται το πρώτο 10ημερο του Σεπτέμβρη), κατάθεσης διαγνώσεων για ειδικές ανάγκες κλπ.

 Ποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων θα συνεδριάσουν μέσα στον Αύγουστο για να καθορίσουν τα   τμήματα, να διαπιστώσουν τα κενά και τις υπεραριθμίες, να αποφασίσουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό έργο που θα πρέπει να παρέχουν (ολοήμερα, ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη, κατανομή ωρών, ώρες βιβλιοθήκης, Δ/ντων, υποδ/ντων κλπ);

Το ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπει   η κατάπτυστη εγκύκλιος του Υπουργείου, θα κάνει τοποθετήσεις μέσα στον Αύγουστο, χωρίς οι Σύλλογοι Διδασκόντων να διαπιστώσουν λειτουργικές υπεραριθμίες και πλεονάσματα, όπως το κάνουν τον Σεπτέμβριο! Το απόλυτο χάος και η απόλυτη αδιαφάνεια! Αλήθεια πού, πότε  και πώς θα πληροφορηθούν οι συνάδελφοι/ισσες σε περίοδο διακοπών που πιθανά δεν έχουν τη δυνατότητα για διαδικτυακή ενημέρωση άρα και υποβολής έγκαιρων δηλώσεων για τις παραπάνω ενέργειες (ότι είναι υπεράριθμοι και θα κάνουν αιτήσεις, ενστάσεις) κλπ;

Πώς το ΠΥΣΠΕ τον Αύγουστο θα υπολογίσει στα κενά μια σειρά άδειες εκπαιδευτικών (άδειες κύησης, επαπειλούμενες, ανατροφής, μακροχρόνιας ασθενείας κλπ) οι οποίες βάσει εμπειρίας θα ξεκινήσουν  την 1η – 10η Σεπτεμβρίου;

Ορίζεται μια διαδικασία σε ασφυκτικές ημερομηνίες, με αρνητικά τετελεσμένα, σε πλήρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα που θα δημιουργηθούν το Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κάτι τέτοιο  μόνο συνεχείς μετακινήσεις και αναστάτωση των σχολείων μπορεί να προκαλέσει καθώς θα πρέπει σε κάθε ακύρωση των υπεραριθμιών να δίνεται η δυνατότητα να επανέρχεται ο συνάδελφος στη θέση του από την οποία κακώς θα έχει κριθεί υπεράριθμος το κατακαλόκαιρο. Κάτι τέτοιο φυσικά θα δημιουργεί αλυσιδωτές καραμπόλες και καταστάσεις τρέλας στα σχολεία.

Ακόμη υποχρεώνουν συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους  να δουλεύουν υπερωριακά και να επωμίζονται τεράστιο όγκο δουλειάς εν μέσω καλοκαιριού και αδειών. Με ανοιχτή τη διαδικασία εγκατάστασης νέων προσωρινών Δ/ντών Εκπαίδευσης, από τις 15 Αυγούστου.

Ξαναλέμε, όπως και στο παρελθόν, ότι η διαπίστωση των λειτουργικών υπεραριθμιών είναι προδήλως παράνομη, και θα βρίσκεται στον «αέρα» πριν από την έναρξη των σχολείων.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την ομαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων και  απαιτούμε από το Υπουργείο να αποσύρει ΤΩΡΑ την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική εγκύκλιο Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν με βάση όσα προβλέπονται, τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη!

Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι δεν νομιμοποιείται το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει σε παράνομες πράξεις και καλούμε τη Δ/νση Α΄Αθήνας να μην υλοποιήσει την παντελώς παράνομη εγκύκλιο! Να ανακοινώσει τον προγραμματισμό ενεργειών έχοντας υπόψη το Π.Δ 50/1996 όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 100/1997 σεβόμενη την προβλεπόμενη σειρά όλων των ενεργειών.

Ο σύλλογος μας θα κάνει ότι μπορεί σε συντονισμό με όλους τους συλλόγους της Α΄Αθήνας για να ακυρώσει τις πράξεις αυτές. Ας μην ποντάρουν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου στο ότι δε θα βρουν αντιστάσεις και κόσμο στις Δ/νσεις λόγω των διακοπών.

Συμμετέχουμε με υπόλοιπους συλλόγους της Ά Αθήνας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ και την Α' Διεύθυνση, αλλά και σε όποια κινητοποίηση απαιτηθεί  προκειμένου να μπλοκάρουμε όλες τις διαδικασίες. Καλούμε τους συναδέλφους αιρετούς σε κοινή στάση για να αποτρέψουμε και να μπλοκάρουμε τις παράνομες διαδικασίες.

Καλούμε τους δύο συναδέλφους μέλη του συλλόγου Αθηνά που είναι τακτικά μέλη του ΠΥΣΠΕ να μη νομιμοποιήσουν επ' ουδενί παράνομες διαδικασίες που φέρνουν καίριο πλήγμα στα σχολεία και τους συναδέλφους της περιοχής.

Κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!

Η εκπαίδευση χρειάζεται προσλήψεις και όχι περικοπές!

Να καθοριστούν τα κενά δασκάλων-νηπιαγωγών και ειδικοτήτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες  μαθητών & γονιών!

Να αποτραπούν μετακινήσεις και πλασματικές υπεραριθμίες!

Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί! Ο εκπαιδευτικός μεσαίωνας της κ. Κεραμέως δεν θα περάσει!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση