Απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης
Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Συνάδελφοι/ισσες,

Μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της Κεραμέως (Ν.4692/2020) και των σχετικών με την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση διατάξεών του, καθώς και τις συνεχείς ανακοινώσεις για άμεση έναρξη της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη το εκπαιδευτικό κίνημα να οργανώσει την απάντησή του.

Ο Σύλλογός μας σε επανειλημμένες Γεν. Συνελεύσεις και Δ.Σ. αποφάσισε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας, ήδη από την προηγούμενη προσπάθεια εφαρμογής της με τον νόμο Γαβρόγλου. Με βάση και την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 20/5/2020:

·ΚΑΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να ταυτιστούν με τις αγωνίες και τη διάθεση του κλάδου και να κηρύξουν ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης

·ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ σε κάθε περίπτωση στην κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ μαζί με τους άλλους 76 Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και όσους ακόμη συνυπογράψουν

·ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΟΥΜΕ την απόφασή μας, συνυπογράφοντας το παρακάτω κείμενο-κάλεσμα σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και καλούμε όλους τους Σ.Ε.Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να το συνυπογράψουν

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ/ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:
1.      Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.

2.      Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν την αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33,34,35,36.

3.      Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.

4.      Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS