Νέοι πίνακες για προσλήψεις-διορισμούς: Οι πίνακες των αποκλεισμών, της ανεργίας, της τιμωρίας
Νέα συγκέντρωση την Πέμπτη στις 19.30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή - Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών:
Το Υπουργείο Παιδείας, συνεπές στην τακτική πολλών (αν όχι όλων) προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΑΙΘ, σήμερα ανακοίνωσε τον πρώτο από τους δύο πίνακες των νέων πινάκων στην γενική παιδεία. Το παζλ του προσοντολογίου, μετά τους πίνακες της ειδικής αγωγής, των ΕΕΠ-ΕΒΠ, φαίνεται να ολοκληρώνεται. Οι αυταπάτες τέλειωσαν. Η προσμονή για υποτιθέμενους διορισμούς αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες.
 
Αναρωτιούνται πολλοί συνάδελφοι εύλογα και ο σπαραγμός γίνεται οργή που σε πνίγει: ανατρέχεις στους πίνακες, βρίσκεις το όνομά σου ή ακόμη χειρότερα διαπιστώνεις ότι ήρθε και η δική μας σειρά να μπούμε σε νέους πίνακες «απορριπτέων», και αναλογίζεσαι: που πήγαν 5-10-15 χρόνια εργασίας, προσφοράς στο δημόσιο σχολείο, αγωνίας για το που θα βρεθείς την νέα σχολική χρονιά, πόσα θα υποχρεωθείς να αφήσεις πίσω σου πάλι; Και όλα αυτά συνθλίβονται στο όνομα της αγοραίας αντίληψης ότι δεν χωράμε όλοι, δεν είμαστε όλοι «άξιοι» και «κατάλληλοι», τελικά προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ όλους όσοι χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εργασία δεν είναι δικαίωμα, αλλά «ευκαιρία» αρκεί να πατήσεις πάνω από τον διπλανό σου!
 
Να γίνει η οργή μας ποτάμι και να τους πνίξει!
 
Δεν χωρούν πια αμφιβολίες για τις συνέπειες του προσοντολογίου! Ο μεγαλειώδης αγώνας μας ενάντια στον νόμο 4589/19 του Γαβρόγλου τον περσινό Γενάρη, οι γεμάτοι με χιλιάδες εργαζόμενους δρόμοι από άκρη σε άκρη όλης της χώρας, το μαχητικό και ανυποχώρητο αίτημα για ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ για όλο το λαό και απόσυρση του προσοντολογίου να γίνει ο εφιάλτης τους! Να ξαναπιάσουμε το νήμα, χωρίς ηττοπάθεια και απογοήτευση, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς συντεχνιακές και άλλες πλαστές αντιπαραθέσεις! Να ξαναβρεθούμε στους δρόμους του αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας, στις συνελεύσεις αγώνα, στις καταλήψεις, στις απεργίες, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του επόμενου διαστήματος!
Και να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, με τη ματιά μας πρώτα και κύρια στις πλειοψηφίες των δύο ομοσπονδιών, της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ: για όποιον τολμήσει να πάει πίσω από το αίτημα για κατάργηση ΤΩΡΑ του προσοντολογίου, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντι! Δεν θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία από εμάς! Κανείς/καμιά δεν περισσεύει!
 
Δεν θα ανεχτούμε να σαρώσουν το δημόσιο σχολείο, να αλώσουν τα μορφωτικά δικαιώματα
των μαθητών μας, να μας υποτάξουν και να μας εξαφανίσουν!
Η κυβέρνηση εργάζεται ακούραστα, ώστε να ισοπεδωθεί κάθε ίχνος εργασιακών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η επόμενη μέρα αναδεικνύεται σε κόλαση για χιλιάδες οικογένειες που θα δουν το εισόδημά τους να μηδενίζεται, τις απολύσεις και την ανεργία χτυπούν κόκκινο, τα δημόσια αγαθά να ξεπουλιούνται…
 
Κυβέρνηση και υπουργείο «δράττουν τη μέρα» (ή μήπως να πούμε καλύτερα λατινιστί «carpe diem», ώστε να είμαστε πιο συμβατοί στον αναχρονισμό και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που προωθούν), με σημείο τομής την υγειονομική κρίση, για να προωθήσουν τα αντι-εκπαιδευτικά τους σχέδια, να ισοπεδώσουν ό,τι είχε μείνει όρθιο από την εκπαίδευση. Στα χνάρια των προκατόχων τους έχουν ψηφίσει και θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν σειρά αντιεκπαιδευτικών τομών, από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, την αναμόρφωση των ΩΠ, τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις διαθεσιμότητες που κρύβουν στο συρτάρι τους, το ρήμαγμα κάθε μορφωτικής ανάσας των μαθητών που βλέπουν το μέλλον και τη ζωή τους να συνθλίβεται σε ένα εξεταστικοκεντρικό αποστειρωμένο σχολείο-κάτεργο, που τιμωρεί την ορμή της εφηβείας τους βάζοντας το στίγμα στη διαγωγή τους, μέχρι το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαρρέει ότι θα ανακοινωθεί εν μέσω καύσωνα για την τεχνική εκπαίδευση και τα ΕΠΑΛ.
 
Στο πλάι των συναδέλφων μας που απολύονται με τις καταργήσεις ολόκληρων διδακτικών αντικειμένων και τις μειώσεις ωρών σύμφωνα με τα νέα ΩΠ, δίνουμε μαζικά το πρώτο «παρών»! Την Τετάρτη όλοι/όλες το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή στήνουμε το κιόσκι του κέντρου αγώνα του πανελλαδικού συντονιστικού και πραγματοποιούμε νέα συνέλευση και την Πέμπτη να ακουστεί η φωνή μας στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας!
 
·Την Τετάρτη στις 12:00 δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Κοραή. Στήνουμε «περίπτερο» πραγματοποιώντας εξορμήσεις, με μοιράσματα κειμένων και δρώμενα ενημέρωσης της κοινωνίας για τις καταστροφικές αλλαγές στα Λύκεια, το οποίο  θα αποτελέσει το κέντρο αγώνα των δράσεων του επόμενου διαστήματος.
 
  • Την Πέμπτη το απόγευμα στις 19.30 καλούμε σε συγκέντρωση στα προπύλαια και πορεία προς τη βουλή
 
ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ!
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ/ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ(ΡΙ)ΩΝ
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ! ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!
 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΡΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ! 

 

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

**

Απόφαση συνέλευσης αγώνα από την κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ 29/6

Σήμερα, Δευτέρα 29/6, πραγματοποιήθηκε η 2η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας (όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη συνέλευση αγώνα) έξω από το ΥΠΑΙΘ, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η κατόπιν αλλεπάλληλων αναβολών – αρνήσεων συνάντηση της υπουργού παιδείας με την ΟΛΜΕ. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επέλεξε να συναντηθεί μόνο με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, αρνούμενη τη συμμετοχή εκπροσώπων ενώσεων και συλλόγων εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων - κλάδων που πλήττονται άμεσα από τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. Πρόκειται για εξόφθαλμο αποκλεισμό τον οποίο καταγγέλουμε! Αναμένουμε αυτή την φορά να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που όρισε η υπουργός για την Τετάρτη 01/07 με εκπροσώπους ενώσεων και συλλόγων των ειδικοτήτων που βάλλονται περισσότερο από τα νέα ωρολόγια προγράμματα μαζί με την ΟΛΜΕ.

Η υπουργός, Ν. Κεραμέως, στη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ παρουσιάστηκε αμετανόητη και ανυποχώρητη στο να προχωρήσει στις καταστροφικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα της Β/θμιας! Αντίθετα, έδειξε τις προθέσεις της, επιχειρώντας να διασπάσει το εκπαιδευτικό κίνημα, προσφέροντας ώρες-ψίχουλα και δεύτερες αναθέσεις σε διάφορες ειδικότητες, προσπαθώντας να θολώσει την κατάσταση.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παζαρέψουμε και να διαπραγματευτούμε κανέναν/μία συνάδελφο/ισσα! Καμία συνδιαλλαγή για βελτίωση αυτών των αλλαγών στην λογική της συναίνεσης στις βλέψεις του ΥΠΑΙΘ, που απολύουν συναδέλφους/ισσες και δημιουργούν για τα παιδιά ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο, αποστειρωμένο από την ολόπλευρη μόρφωση! Οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων – Λυκείων που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ (αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα Ημερησίου και Εσπερινού Γυμνασίου 2020-2021 - ΦΕΚ Ιούνιος 2020)υλοποιώντας τον αντιεκπαιδευτικό ν. 4692/2020  που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., να αποσυρθούν ΤΩΡΑ!

Τα ωρολόγια προγράμματα που ανακοινώθηκαν, εξαφανίζουν μαθήματα και ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους. Οι κλάδοι των κοινωνικών επιστημών, των καλλιτεχνικών (εικαστικών - θεατρολόγων - μουσικών), των αρχιτεκτόνων/μηχανικών, της οικονομίας και των γεωπόνων δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση η οποία όμως θα προκαλέσει ντόμινο αναταράξεων σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Αποτελούν ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς τινάζουν στον αέρα οργανικές θέσεις,  αφήνοντας πλήθος συναδέλφων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ελλειμματικό ή ακόμη και μηδενικό διδακτικό ωράριο με τις/τους αναπληρωτ(ρι)ες να βρίσκονται σε μόνιμη απόλυση πλέον. Η επίθεση στις ήδη επισφαλείς θέσεις εργασίας των αναπληρωτ(ρι)ών αποτελεί συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου και του προσοντολογίου. Πλήττουν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Από την 1η συνέλευση αγώνα που πραγματοποιήθηκε 23/6 με την συμμετοχή του κόσμου της κινητοποίησης, έγινε ξεκάθαρο ότι οι κλάδοι είναι και θα παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στην επίθεση που δέχονται! Ο αγώνας ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα και το νεοφιλελεύθερο, νεοσυντηρητικό σχολείο της ακρο-κεραμέως, δεν πρόκειται να μας βρει διασπασμένους. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα θα αγωνιστεί για το δικαίωμα όλων των συναδέλφων στη δουλειά και για ένα σχολείο με όλα τα αντικείμενα που θα είναι δημόσιο, δωρεάν και θα προσφέρει στα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, στη διαδρομή τους προς τον ολοκληρωμένο, σκεπτόμενο και χειραφετημένο άνθρωπο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν αποδέχεται τα νέα ΩΠ που  στόχο έχουν την εφαρμογή του αγοραίου εξετασιοκεντρικού σχολείου -με λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερη γνώση και κυριαρχία των δεξιοτήτων,  όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε - τον οποίο υπηρέτησαν με ευλάβεια όλοι οι Υπουργοί Παιδείας. Ό,τι δεν δημιουργεί και δεν κινείται στην σφαίρα των δεξιοτήτων, soft skills, ό,τι δεν εξετάζεται θεωρείται περιττό και δεν αξίζει να υπάρχει ως αντικείμενο διδασκαλίας στο δημόσιο σχολείο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

Δεν υποχωρούμε δε συναινούμε. Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε μέχρι να αποσυρθούν.

Από τη σημερινή 2η ανοιχτή συνέλευση αγώνα που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την κινητοποίηση με την συμμετοχή ενώσεων – συλλόγων ειδικοτήτων/ κλάδων, εκπροσώπων σωματείων, καθώς και του κόσμου που συμμετείχε στην κινητοποίηση αποφασίστηκαν:

  • Συνέντευξη τύπου, επιδιώκοντας την συμμετοχή της ΟΛΜΕ και όλων των ειδικοτήτων που θίγονται άμεσα από τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. (Η μέρα-ώρα και ο τόπος θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες)
  • Την Τετάρτη στις 12:00 δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Κοραή. Στήνουμε «περίπτερο» πραγματοποιώντας εξορμήσεις, με μοιράσματα κειμένων και δρώμενα ενημέρωσης της κοινωνίας για τις καταστροφικές αλλαγές στα Λύκεια, το οποίο  θα αποτελέσει το κέντρο αγώνα των δράσεων του επόμενου διαστήματος.
  • Την Πέμπτη το απόγευμα στις 19.30 καλούμε σε συγκέντρωση στα προπύλαια και πορεία προς τη βουλή.
  • Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, μέσω του οποίου θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για όλο το επόμενο διάστημα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την άμεση απόσυρση των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα.
  • Καλούμε όλες της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να στηρίξουν τις παραπάνω αποφάσεις και πρόγραμμα δράσης.

 

Αγώνας διαρκείας

Αγώνας μέχρι τη νίκη

Καμία και κανένας απολυμένος

Όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο θα διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη