Μηλιαζήμ Τζεμαλή
Ψήφισμα στήριξης του συλλόγου ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ξάνθης, με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης" , προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου.

Αυτό που ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, και βέβαια ότι δραστηριοποιείται στους αντιρατσιστικούς αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα αιτήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία.

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζουμε το μένος ρατσιστικών κύκλων σε βάρος του και τη δίωξη της Διοίκησης ενός εκπαιδευτικού από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του. Δε θα επιτρέψουμε τη στοχοποίησή του.

Εν όψει των επόμενων κινητοποιήσεων για την Παιδεία και των αντιρατσιστικών εκδηλώσεων παγκόσμια που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εκπαιδευτικού  κινήματος και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ  συνδυάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την Υγεία.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα περάσουν.

Η ΔΟΕ  στηρίζει  συνδικαλιστικά και νομικά τον συνάδελφο αναπληρωτή εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                      ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3