Ο Σύλλογος σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής στηρίζει τη μέρα δράσης για την υγεία
Ανακοίνωση του Συλλόγου για τις 7 Απρίλη, Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής χαιρετίζει και στηρίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις πολύμορφες κινητοποιήσεις ενόψει της 7ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, που οργανώνουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Παρακολουθούμε και προβληματιζόμαστε με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού, τους κινδύνους που αυτή δημιουργεί για την ζωή και την υγεία του λαού, δε μένουμε όμως σιωπηλοί μπροστά στις εξελίξεις.

Οι τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία (30.000 οργανικές θέσεις υγειονομικών), οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και υλικό εξοπλισμό είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, την ίδια στιγμή που κι εν μέσω πανδημίας θησαυρίζουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ, ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Υγείας, γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την κατάσταση, αφού πολλοί κάνουν στα νοσοκομεία την απλήρωτη και ανασφάλιστη εξάμηνη πρακτική άσκηση, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα, οι απολύσεις εργαζομένων από την αρχή του Μάρτη ξεπερνούν τις 115.000, χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας εκτεθειμένοι στον ιό, προχωρούν μία σειρά αντεργατικά μέτρα με μειώσεις μισθών και γενίκευση της ευέλικτης απασχόλησης για να τα αξιοποιήσουν σε βάρος των εργαζομένων και την «επόμενη μέρα».

Δεν αρκεί η «ατομική ευθύνη» που καθημερινά επικαλείται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ούτε μπορεί να κρύψει την κρατική ευθύνη που ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο βάζει στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή και την υγεία με το κέρδος. Η κρατική ευθύνη είναι βασική για να μην φτάνουν οι υγειονομικοί να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, όπως συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία, αλλά και να τηρούνται σε όλους τους χώρους δουλειάς τα αναγκαία μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, απολυμάνσεις σε χώρους).

Είναι ανάγκη όσο ποτέ να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα ώστε να προστατευτεί η υγεία,  η ζωή μας. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Να στελεχωθούν πλήρως τα νοσοκομεία, οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να ανοίξουν όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Κανένας μόνος, καμία μόνη, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής

6/4/2020

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου