Η ΚΝΕ στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών να μην κλείσουν οι εστίες
Ανακοίνωση της ΚΝΕ: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς και δωρεάν διαμονής των φοιτητών που είναι αναγκαίο να παραμείνουν στις εστίες, εξασφάλιση της μετακίνησης για όσους μπορούν και θέλουν να μετακινηθούν

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εστιακών φοιτητών σε όλες τις εστίες της χώρας ενάντια στην απαράδεκτη οδηγία της κυβέρνησης να τις κλείσει και να πετάξει στον δρόμο εκατοντάδες φοιτητές!

Η κυβέρνηση να ακούσει και να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη η στάση της, αφού ακόμα και οι νέες της οδηγίες -μετά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών- δεν καλύπτουν το σύνολο των οικοτρόφων, δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την ασφαλή μεταφορά των φοιτητών, για την εξασφάλιση της μη διασποράς του ιού. Ουσιαστικά αφήνει ξεκρέμαστους εργαζόμενους φοιτητές, φοιτητές που έχουν οικονομική δυσκολία να μετακινηθούν στα σπίτια τους -καθώς δεν καλύπτει τα ακτοπλοϊκά έξοδα μεταφοράς τους-, φοιτητές που χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα, είτε επειδή είναι ευπαθείς ομάδες είτε επειδή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα ή έχουν και οι ίδιοι συμπτώματα.

Οι αγωνίες των φοιτητών γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργούς, υφυπουργούς, πρυτανείες και διοικήσεις εστιών. Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι εκβιασμοί ότι θα κόψουν το ρεύμα, το νερό και τη σίτιση, όπως γίνεται σε ορισμένες εστίες.

Η αδιέξοδη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση για την υγεία των εστιακών φοιτητών, που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση,  επιβεβαιώνει ότι η λεγόμενη “ατομική ευθύνη” δεν μπορεί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα στις δομές της εκπαίδευσης, υγείας, μέριμνας. Η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες επιβάλλει άμεσα μέτρα χρηματοδότησης, προσλήψεων σταθερού προσωπικού καθαριότητας, τακτικών απολυμάνσεων,  υγιεινής, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ ήδη πρωτοστατούν στον αγώνα των φοιτητών σε κάθε εστία της χώρας και θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους φοιτητές που είναι στον αέρα. Κανένας φοιτητής μόνος του!

Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς και δωρεάν διαμονής των φοιτητών που είναι αναγκαίο να παραμείνουν στις εστίες, εξασφάλιση της μετακίνησης για όσους φοιτητές μπορούν και θέλουν να μετακινηθούν, με το κράτος να καλύπτει το σύνολο των εξόδων και των μέσων μεταφοράς τους.

         

Αθήνα, 26/3/2020                                               Το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο με πανέμορφες εικόνες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες