Πυροσβεστική: Αιτήσεις από σήμερα για 600 προσλήψεις με απολυτήριο Λυκείου

Ανακοινώσεις 0

ΟΛΜΕ: Να ανασταλεί τώρα η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα Κ.Ε.Σ.Υ. είναι ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένα με τα σχολεία και δε μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από αυτά τονίζει η ΟΛΜΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) συνεχίζουν και λειτουργούν παρά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ, ΦΕΚ 783 11/3.  

Η ΚΥΑ αναφέρεται στην αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων δημόσιου και ιδιωτικού φορέα κάθε τύπου και βαθμού της χώρας.  

Τα Κ.Ε.Σ.Υ. είναι ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένα με τα σχολεία και δε μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από αυτά.

Με δεδομένο ότι στα ΚΕΣΥ γίνονται εκατοντάδες αξιολογήσεις εβδομαδιαία και υπάρχει συνωστισμός μαθητών, γονέων και προσωπικού των ΚΕΣΥ με αποτέλεσμα να ευνοείται η διασπορά του ιού, απαιτούμε την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΣΥ για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η αναστολή των υπόλοιπων σχολικών δομών για λόγους στοιχειώδους προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Για τους ίδιους λόγους θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναστολή λειτουργίας και  άλλων δομών (ΚΠΕ, κ.λπ.).

2. Καταγγελία ενεργειών Δ.Δ.Ε. Ανατ. Αττικής

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την ενέργεια της Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής να καλέσει σε «ακρόαση - παροχή εξηγήσεων» την Παρασκευή 6/3/2020 τον συνάδελφο Μιχάλη Ρούσσο, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής,  έπειτα από αναφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου προς την Διεύθυνση.

Η ΔΔΕ κάλεσε τον συνάδελφο σε απολογία με βάση ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων για το αν επιτρέπεται  εκπαιδευτικοί να μοιράζουν «πολιτικά φυλλάδια έξω από το σχολείο» και αν επιτρέπεται “η ανάρτηση αφισών πολιτικών σχηματισμών στο χώρο του σχολείου”.

Η ΟΛΜΕ καταδικάζει πλήρως ενέργειες που επιχειρούν να περιορίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της παιδαγωγικής ελευθερίας των συναδέλφων και να αμφισβητήσουν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ως πολιτικού όντος, μέσω απειλών και εκφοβισμού, για ενέργειες μάλιστα που λαμβάνουν χώρα έξω από το χώρο του σχολείου. 

Ζητάει να σταματήσει άμεσα η ως άνω διαδικασία και να αποσυρθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάθε κατηγορία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις