Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ –Θεσσαλονίκης

Στο Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ που συνεδρίασε στις 3/3/2020 προτείναμε τα παρακάτω θέματα που αποτέλεσαν και θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. Από τη μεριά της ΔΑΚΕ προστέθηκε ένα θέμα στην Ημερήσια  Διάταξη.

Οι αποφάσεις σχετικά με τα θέματα Η. Δ. είναι:

 Εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ στο δίκτυο ΑΛΦΑ:  οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ έθεσαν αυτό το θέμα στο Δ.Σ. και ζήτησαν να εκπροσωπείται η Ε ΕΛΜΕ από μέλος τους που συμμετείχε μέχρι τώρα στο δίκτυο ΑΛΦΑ. Στη συζήτηση, όπως και σε προηγούμενο Δ.Σ. υπήρξαν αντιρρήσεις και προβληματισμοί σχετικά με το χαρακτήρα και τις κατευθύνσεις του δικτύου, ενώ τονίστηκε ότι ποτέ μέχρι τώρα το Δ.Σ. δεν ενημερώθηκε για τις δράσεις του και το ρόλο του. Αυθαίρετα και χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκπροσωπούσε την ΕΛΜΕ, ενώ είναι η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια που παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. και έθεσε θέμα, για να ζητήσει ανανέωση της θητείας του. Κατά τη συνεδρίαση δε διαμορφώθηκε πρόταση που να συγκεντρώνει πλειοψηφία σχετικά με εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ στο δίκτυο ΑΛΦΑ.

 Πρόσφυγες – μετανάστες – αλληλεγγύη – όχι στον πόλεμο:  Μπροστά στην πολύ σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καταθέσαμε κείμενο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ε.Ε. που καταπατούν κάθε έννοια “διεθνούς δικαίου” και δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις, τροφοδοτώντας την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Το κείμενο ψηφίστηκε από Παρεμβάσεις, Αντεπίθεση, ΣΥΝΕΚ. Δύο μέρες μετά ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, το ρατσισμό, για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ανοιχτά σύνορα παντού.

3ο Γυμνάσιο Μενεμένης-Λ.Τ.(Δενδροπόταμος): Καταθέσαμε κείμενο με το οποίο απατούμε να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός Υπουργείου και Διευθύνσεων για να διατεθεί στο σχολείο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός). Παρά την ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργείου ότι υπάρχει απόφαση για το θέμα αυτό, κανείς δε διατέθηκε στο σχολείο, ούτε πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας η σύσκεψη για την οποία είχε δεσμευτεί. Το κείμενο έγινε δεκτό και αποφασίστηκε να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου σε Δ/νση, περιφέρεια και Υπουργείο. (ομόφωνα)

Οξυμένα κτηριακά προβλήματα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (ΕΠΑΛ- 1ο ΓΕΛ Κορδελιού-ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού)Μετά τη σύσκεψη της ΕΛΜΕ με γονείς και μαθητές από τα σχολεία αυτά, ορίστηκε παρέμβαση- διαμαρτυρία των φορέων στη δημοτική αρχή στις 11/3, 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο Ευόσμου, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των σχολείων.

Νέες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις: Λύκειο, αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση, αλλαγή προγραμμάτων, στελέχη εκπαίδευσης,ισοτιμία τίτλων σπουδών Κολεγίων-ΑΕΙ: Αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με τα νέα μέτρα που πρόκειται να καταθέσει το Υπουργείο το επόμενο διάστημα. Ορίστηκε σύσκεψη με γονείς και μαθητές από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ για να συζητηθούν τα νέα μέτρα και να σχεδιαστεί κοινός αγώνας τη Δευτέρα 16/3/2020 στην ΕΔΟΘ, 18.30 μμ.

8 Μάρτη:  Καταθέσαμε ανακοίνωση σχετικά με τις διεκδικήσεις του γυναικείου και εργατικού κινήματος με ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των αναπληρωτριών συναδελφισσών. Μετά από παρατηρήσεις το κείμενο ψηφίστηκε από Παρεμβάσεις, Αντεπίθεση, ΣΥΝΕΚ, αλλά ποτέ δε στάλθηκε στα σχολεία από το προεδρείο. Αποφασίστηκε ακόμη, παρέμβαση στη Δ/νση σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών από κοινού με τις άλλες   ΕΛΜΕ και σε συνεννόηση μαζί τους. Δεν υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο και η παρέμβαση δεν έγινε.

21 Μάρτη: διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού και φασισμού: Προτείναμε κείμενο και συμμετοχή στην κινητοποίηση στην πόλη. Το θέμα μετατέθηκε, καθώς ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ επιφυλάχθηκαν να πάρουν θέση.

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Εγκρίθηκε το κείμενο που καταθέσαμε ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις στο δικαίωμα της διαδήλωσης. Παρεμβάσεις – Αντεπίθεση – ΣΥΝΕΚ ψήφισαν υπέρ, ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ κατά.

Διεκδικήσεις για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας:  Δεν υπήρξε προώθηση της απόφασης του Δ.Σ. από το προεδρείο για επικοινωνία με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και καθορισμό κινητοποίησης των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων.

Σύσκεψη με αναπληρωτές: Αποφασίστηκε να οριστεί σύσκεψη με αναπληρωτές συναδέλφους από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ για μόνιμους μαζικούς διορισμούς και για να δοθούν όλες οι οργανικές θέσεις για επιλογή στους συναδέλφους στις μεταθέσεις και τους διορισμούς για Ειδική Αγωγή.

Πρόσφυγες – Εκπαίδευση προσφύγων: Με βάση απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. αποφασίστηκε εκδήλωση των ΕΛΜΕ στις 30/3 για να αναδειχθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν με βάση και τα στοιχεία ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής στη Δυτ. Θεσσαλονίκη.

ΟΑΣΘ – Συγκοινωνίες: Μετά την επιτυχημένη και μαζική πορεία διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης στις 22/2/2020, προτείναμε συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε σύσκεψη της πρωτοβουλίας για τις αστικές συγκοινωνίες με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η πρόταση απορρίφθηκε από ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ. Σημειώνουμε ότι η απόφαση του Δ.Σ. για συμμετοχή στην πορεία στις 22/2 δε στάλθηκε στα σχολεία.

Θεατρική παράσταση για τα παιδιά συναδέλφων: Αποφασίστηκε να υποβληθεί από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ αίτημα στην ΟΛΜΕ για δωρεάν παρακολούθηση για τα παιδιά των συναδέλφων της παιδικής θεατρικής παράστασης στο Βασιλικό θέατρο "Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί"

Κάρτες ΟΛΜΕ: Το πρόβλημα παραμένει, καθώς  μεγάλος αριθμός συναδέλφων  δεν προμηθεύτηκαν κάρτα, ενώ πρόεδρος και αντιπρόεδρος μας ενημέρωσαν ότι δεν πήραν ακόμη κάρτες από την ΟΛΜΕ.

Ψηφίσματα: Σχετικά με ειδικότητα ΠΕ78 και διώξεις ΕΛΜΕ Κέρκυρας που έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό δεν έχουν αποσταλεί στα σχολεία. Εκκρεμεί ψήφισμα για τη δίκη της Χ.Α.

 

σχετικά άρθρα

«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας