Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Εκδήλωση-συζήτηση για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό
Με μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών, πλήθος ερωτήσεων και παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, μία μέρα μετά τη μεγάλη 24ωρη απεργία και τα μαζικά συλλαλητήρια.

Ομιλητές ήταν οι Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και ο Τάσος Ζερβός, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων. Μέσα από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε πως το ασφαλιστικό καλύπτει το σύνολο της ζωής των εργαζομένων, αφορά νέους και παλιούς, το σήμερα και το αύριο.

Το νομοσχέδιο Βρούτση θωρακίζει και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου. Η στρατηγική της ΕΕ, που εφαρμόζεται με ένταση από το 1992 και πέρα, διαχρονικά από τις κυβερνήσεις με κορύφωση το Νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική υπόθεση, απαλλάσσει κράτος και εργοδοσία, μετατρέπει τον χαρακτήρα της από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, μειώνει διαρκώς το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνει τις συντάξεις. Θέλουν να θεωρήσουν οι εργαζόμενοι περασμένες – ξεχασμένες τις κατακτήσεις τους, να αποδεχτούν την κλοπή των αποθεματικών κοκ. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να υπάρχει υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, αφού ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέφει στους ίδιους.

Το σωματείο κάλεσε σε κλιμάκωση των αγώνων μας, ενάντια στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων, για να ανατραπεί η νέα αντιασφαλιστική επίθεση να μην περάσει ο ν. Βρούτση, να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να  διεκδικήσουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4