«Θλιβερό το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στο Βύρωνα, να στελεχωθούν τα σχολεία με επιστημονικό προσωπικό»
«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας σε υποστελεχωμένα σχολεία, εκτός από το διδακτικό και τον παιδαγωγικό τους ρόλο, καλούνται να υποκαθιστούν και να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν...»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ζ΄ ΕΛΜΕ:

Το ΔΣ της Ζ΄ ΕΛΜΕ,

Συνεδρίασε με θέμα το θλιβερό περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή  Λυκείου του  Βύρωνα από μια ομάδα μαθητών. Οι συνάδελφοι επεμβαίνοντας άμεσα πρόλαβαν χειρότερες καταστάσεις και με όλες τις δυνάμεις τους προστάτεψαν και περιέθαλψαν το μαθητή. Ταυτοχρόνως προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες νομικά και παιδαγωγικά ενέργειες.

Η βία, ο εκφοβισμός και ο ρατσισμός στους σχολικούς χώρους και μάλιστα μεταξύ μαθητών πρέπει να προλαμβάνονται και όταν εκδηλώνονται να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγικούς τρόπους και από εξειδικευμένο προσωπικό. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας σε υποστελεχωμένα σχολεία, εκτός από το διδακτικό και τον παιδαγωγικό τους ρόλο, καλούνται να υποκαθιστούν και να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν.

Παρά την αδιοριστία και την έλλειψη συναδέλφων και παρά τη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τη δημόσια παιδεία.

Η εκδήλωση βίαιων φαινομένων στους σχολικούς χώρους, καθιστά περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών που απαιτούν:

1.       Την κάλυψη των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών.

2.       Τη στελέχωση των υποστηρικτικών δομών (ΚΕΣΥ) για την άμεση αντιμετώπιση  των προβλημάτων των μαθητών των σχολείων μας.

3.       Την επαρκή φύλαξη των σχολικών χώρων εντός και εκτός ωρών λειτουργίας  με σχολικούς φύλακες

Το ΔΣ της Ζ΄ ΕΛΜΕ δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με μαθητές και συλλόγους γονέων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας, ρατσισμού και εκφοβισμού. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Αυξήσεις μισθών από τον Απρίλιο: Πώς επηρεάζονται δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Αλλαγές στις αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων φέρνει η προγραμματισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η...
Αυξήσεις μισθών από τον Απρίλιο: Πώς επηρεάζονται δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
ypnos
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Τα λεγόμενα "νυχτοπούλια" εμφανίζουν λιγότερο ευνοϊκό προφίλ υγείας σε σχέση με όσους λειτουργούν καλύτερα το πρωί.
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Γιάννης Παναγόπουλος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα
Στο στόχαστρο συγγενικά πρόσωπα και ενδεχόμενες πολιτικές διασυνδέσεις – Παράλληλα η ποινική διερεύνηση για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα