Μερόπη Τζούφη για διορισμούς: Η Κεραμέως οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση
Δήλωση της Μ. Τζούφη για τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή
Με θρησκευτική ευλάβεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όταν δεν καταργεί και αναστέλλει, επιμένει να οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Σήμερα, πανηγυρίζει για τους πρώτους 1.000 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, χωρίς να αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Ξεχνώντας» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2019 (22 εκ. ευρώ) και αποσιωπώντας ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις και τη μη-ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2019.
 
Ένα από τα καθήκοντα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας είναι να αποτελεί Παράδειγμα. Να διδάσκει ήθος στα παιδιά και τους έφηβους της χώρας, ανεξάρτητα των πολιτικών και των μικροπολιτικών διαφωνιών. Βασικό στοιχείο ήθους αποτελεί και η αναγνώριση του θετικού έργου των προκατόχων του.
 
Η ανάγκη της υπουργού Παιδείας να αποσπάσει κομματική υπεραξία και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, που η ίδια δημιούργησε το τελευταία διάστημα (κολέγια, Βοστώνη, κλπ) είναι φανερή. Όμως η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πότε και από ποιον δόθηκε για πρώτη φορά «στην ιστορία της χώρας» η απαραίτητη σημασία στην Ειδική Αγωγή. Γνωρίζει επίσης πως μέχρι τότε, οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονταν ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ελπίζουμε στην άμεση ολοκλήρωση και των υπόλοιπων 3.500 μόνιμων προσλήψεων στην ειδική αγωγή. Προσλήψεις που παρά τις δημοσιονομικές αντιξοότητες και τους μνημονιακούς περιορισμούς εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογώντας παράλληλα 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Ίσως τότε, η υπουργός Παιδείας βρει την ευκαιρία να διορθώσει το σημερινό της ατόπημα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θλιμμένος εκπαιδευτικός
Κρήτη - Ειδική Αγωγή: Γονείς πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη στο δημόσιο σχολείο
Απαράδεκτη η εικόνα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης
Κρήτη - Ειδική Αγωγή: Γονείς πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη στο δημόσιο σχολείο