Ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου
Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου στηρίζει το δίκαιο αίτημα των περίπου 2.000 απορριφθέντων υποψηφίων του ΑΣΕΠ για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.

Είναι κρίμα εκατοντάδες συνάδελφοι μας αναπληρωτές, να ταλαιπωρούνται εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Σε συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π., που πραγματοποιήθηκε στις 25-11-2019, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε το γεγονός ότι ο αποκλεισμός υποψηφίων από τη διαδικασία της μόνιμης πρόσληψης θα σημάνει, εξ’ αιτίας των απαράδεκτων ρυθμίσεων του Ν. 4589/19, που ο κλάδος έχει απορρίψει,  τριετή αποκλεισμό τους και από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το γεγονός αυτό απαιτεί τη βούληση όλων των αρμοδίων για να ξεπεραστούν προβλήματα και λάθη (που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και σε ασάφειες της προκήρυξης).

Οι συνάδελφοι αυτοί ουσιαστικά μένουν εκτός εκπαίδευσης, αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες.

Η μη καταβολή παραβόλου των 3€ δεν έγινε με κάποιο δόλο. Οι συνάδελφοί μας ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24-05-2019, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό έως την ημερομηνία αυτή, γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα!

Είναι πραγματικά τραγικό μία διχογνωμία του συστήματος να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία!

Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας, Οικονομικών, Εσωτερικών) να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική ρύθμιση και να συμπεριληφθούν στους πίνακες όλοι οι υποψήφιοι που έχουν απορριφθεί λόγω μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS