Ανακοίνωση

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογό μας μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου με αίτημα την λήψη άμεσων μέτρων για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Ζωγράφου καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή των νηπιαγωγείων της πόλης. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ., οι νηπιαγωγοί από τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου, η Ένωση Γονέων Ζωγράφου καθώς και πολλοί Σύλλογοι Γονέων, Επιτροπές Γονέων Παιδικών Σταθμών κλπ.

Από την πλευρά μας αναπτύξαμε τις θέσεις του Συλλόγου όπως καταγράφονται στο αναλυτικό υπόμνημα διεκδικήσεων για τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τη Δημοτική Αρχή μόνο ικανοποιητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Συγκεκριμένα, η εκτίμησή μας είναι ότι από την τελευταία συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου και αντιπροσωπεία νηπιαγωγών με τον Δήμαρχο στις 10 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, σχεδόν κανένα νέο δεδομένο δεν υπάρχει.

Η Δημοτική Αρχή επανέλαβε τις προτάσεις για το οικόπεδο Καράτζα και κάποιους άλλους χώρους, ωστόσο καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Τα μοναδικά νέα στοιχεία που έβαλε στη συζήτηση είναι τα παρακάτω:

1.    Ο Δήμος αναζητά χώρους σε πολυκατοικίες για τη στέγαση νηπιαγωγείων.

2.    Ο Δήμος αιτήθηκε στο Πανεπιστήμιο συγκεκριμένο οικόπεδο που βρίσκεται μέσα στην Πανεπιστημιούπολη ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση νηπιαγωγείων με βαρέος τύπου προκάτ. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο δεν έχει απαντήσει ακόμη. Αντίστοιχη πρόταση έχει γίνει και στο Πολυτεχνείο.

Από την πλευρά μας επιμένουμε στην πρότασή μας για την εξασφάλιση των σχετικών χώρων για την ανέγερση κτιρίων και την τοποθέτηση βαρέος τύπου κατασκευών προκάτ. Τέτοιοι χώροι είναι το οικόπεδο Καράτζα, η Βίλλα Παυλίνα, ο Ρυθμός, η Πολυτεχνειούπολη κ.α. Επίσης, η επιλογή των χώρων έχει ιδιαίτερη σημασία να καλύπτει χωροταξικά διαφορετικά σημεία της πόλης ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση των αιθουσών σε μία μόνο περιοχή.

Καθώς τα περιθώρια στενεύουν πλέον ασφυκτικά, είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε νέα παράταση με αποτέλεσμα και την επόμενη σχολική χρονιά, η συντριπτική πλειοψηφία των προνηπίων Ζωγράφου να αποκλειστούν από τα νηπιαγωγεία. Επίσης, όσο αφορά στα αιτήματα των νηπιαγωγείων, οι εργασίες που προγραμματίζονται για τα Χριστούγεννα περιορίζονται κυρίως στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Αναδεικνύονται ξεκάθαρα οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων καθώς και οι ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών της πόλης.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί μόνο με τον μαζικό πολύμορφο αγώνα διαρκείας εκπαιδευτικών και γονιών. Η κοινή παρουσία και συμπόρευση του Συλλόγου μας με όλους τους φορείς του γονεϊκού κινήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα θετικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς να συσπειρωθούμε σε ένα κοινό μέτωπο παιδείας για τη δίχρονη αλλά και για όλα τα ζητήματα του δημόσιου σχολείου.

Προχωράμε το αμέσως επόμενο διάστημα με την οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης για το κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων Ζωγράφου και την άμεση εφαρμογή της δίχρονης.

Πότε να σας ανησυχήσουν οι παλμοί της καρδιάς σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 14/3

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή