ΔΟΕ: Να επαναλειτουργήσει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας
Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σταθερό στη θέση του για στήριξη της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της κοινότητας, διαμαρτύρεται για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ( 31 Οκτωβρίου 2019) να απορριφθεί το σχετικό αίτημα, το οποίο είχε εγκριθεί από τη σχολική επιτροπή.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, γονείς και μαθητές στη γειτονιά των Σεπολίων βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή τα μαθήματα.

Η φετινή απόφαση της δημοτικής αρχής ανοίγει το πεδίο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής προ διετίας, τις οποίες και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε καταδικάσει.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να επανακαθορίσει τη στάση του αποφασίζοντας την παραχώρηση του χώρου του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τοξοβολία
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Προκήρυξη πανελλήνιων αγώνων τοξοβολίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Η προκήρυξη)
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»
«Κότα» ο Άδωνις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – «Ραντεβού στα δικαστήρια» η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τη μήνυση
Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: «Είναι κότα, μπορούσε να μου κάνει μήνυση εδώ και τρεις μήνες»