ΣΕΠΕ Σωκράτης: Εκτός σχολικής τάξης μαθητές σε σχολεία του Δήμου Αχαρνών λόγω του σεισμού
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, Μαζικούς Φορείς και μαθητές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) στις 15:30

Παρά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκτός σχολικής τάξης μαθητές σε σχολεία του Δήμου Αχαρνών λόγω του σεισμού του Ιουλίου!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής “ο Σωκράτης” καταγγέλλει το γεγονός ότι, δύο μήνες μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, μαθητές θα βρεθούν εκτός σχολικής τάξης παρά το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα : Στο 6ο Δ.Σχ και 12ο Δ.Σχ. Αχαρνών και στο 1ο Δ. Σχ Θρακομακεδόνων θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Στο 4 Δ.Σχ., 8 Δ.Σχ και 23 Δ.Σχ. Αχαρνών δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να υποδεχτούν αύριο 11 Σεπτεμβρίου τους μαθητές.

Τεράστιες είναι διαχρονικά οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, τόσο των προηγούμενων αλλά και της σημερινής αλλά και της εκάστοτε Κυβέρνησης για την κατάσταση στα σχολεία στο Δήμο Αχαρνών, αφού 20 χρόνια μετά το φονικό σεισμό στην Πάρνηθα κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για την ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία της περιοχής.

Τέλος αξίζει να υπογραμμιστεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρασχεθεί κανένα πιστοποιητικό καταλληλότητας από τους αρμόδιους φορείς για τα σχολεία του Δήμου.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, Μαζικούς Φορείς και μαθητές σε Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) στις 15:30 για να απαιτήσει :

1. Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν.

2. Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.

3. Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!

4. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

5. Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων , με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους. 6. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή της, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη μετάβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναχωρήσει πούλμαν στις 14:00 από την πλατεία Καράβου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατμιστές
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δείχνει ότι οι χρήστες μπορεί να εισπνέουν παθογόνους μύκητες που προκαλούν πνευμονικά προβλήματα
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
Με βαθιά θλίψη, η Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον κορυφαίο θεολόγο και παιδαγωγό
Ζαχαράκη για την απώλεια του Χ. Σταμούλη: «Παιδαγωγός που υπηρέτησε την επιστήμη και την εκπαίδευση με αφοσίωση»
mitsotakis-deth
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Μόνιμο μπόνους 250 ευρώ αναμένεται να πάρουν από φέτος το Νοέμβριο οι συνταξιούχοι πέραν της ετήσιας αύξησης των συντάξεών τους, πιθανότατα...
ΔΕΘ: Μόνιμο επίδομα 250 ευρώ για συνταξιούχους και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Παιδιά στη Γάζα
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»
Σοκ από τις δηλώσεις πρώην Ισραηλινού στρατηγού – «Απαραίτητοι» οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων
Ρεσιταλ κυνισμού από Ισραηλινό στρατηγό: «Να πεθάνουν 50 Παλαιστίνιοι για κάθε νεκρό της 7ης Οκτωβρίου – Ας είναι παιδιά»