ΕΛΜΕ Ηλείας: Καταδίκη της απαράδεκτης στάσης Συλλόγου Γονέων στη Σάμο εναντίον δασκάλας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε συναδέλφισσά,που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Σάμου, της ΔΟΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για το σύλλογο γονέων που οργάνωσε την αποχή των παιδιών από τα μαθήματα!! , αντιδρώντας στη φοίτηση 14 προσφυγόπουλων στην απογευματινή Δομή Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.

Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις τους έπεσαν στο κενό. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα , γονείς, και φορείς του νησιού υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, όπου και φοίτησαν τη φετινή χρονιά. Ως εκπαιδευτικοί αποδείξαμε για άλλη μια φορά έμπρακτα πως ο ρόλος μας είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους και να τους εμπνέουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Γι΄ αυτό και παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά δίχως αποκλεισμούς και με τις όποιες δυνάμεις μας συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μεμονωμένων ατόμων ή μελών συλλόγων γονέων ή άλλων συλλογικοτήτων, που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα και παραβιάζοντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με αυτές τις αντιδημοκρατικές απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην χώρα μας. Παρά το ότι η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, εμείς την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Τέτοιες ενέργειες αδιανόητες για την εκπαίδευση και τη δημοκρατία, με στόχο τους εκπαιδευτικούς, που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου και τις δημοκρατικές αξίες, δεν μας τρομάζουν.

· Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων .Γι’ αυτό απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, με απόλυτη ευθύνη του κράτους ,με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. · Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.

• Καλούμε σωματεία και τους φορείς στη Σάμο,τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.

• Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν έμπρακτα όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

• Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν βρεθεί στη θέση της, και καλούμε το ίδιο να πράξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με νομική και οικονομική κάλυψη.

 

best of network

σχετικά άρθρα

«Προβληματικό» το άλλοθι 33χρονου που ερευνάται για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια
«Προβληματικό» το άλλοθι 33χρονου που ερευνάται για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια
Στην πρώτη κατάθεσή του ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης πυρκαγιάς, όμως από...
«Προβληματικό» το άλλοθι 33χρονου που ερευνάται για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια