Thumbnail
       Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω καταγγέλλει απερίφραστα τις φασιστικές επιθέσεις  που οργανώνονται από την νεοναζιστική οργάνωση σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Οι φασιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, στη Σάμο στην Κόνιτσα, στη Σαλαμίνα, στην Καλλιθέα και στη συνδικαλίστρια και γραμματέα της Γ΄ ΕΛΜΕ, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για την πλήρη κοινωνική και πολιτική απομόνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

  Ο Σύλλογος μας δεν πρόκειται να δείξει καμιά ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και στις σχεδιασμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικά σώματα ταγμάτων εφόδου. Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι καθοριστικής σημασίας για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία. 

   Οι δάσκαλοι, παλεύουμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα σχολείο που θα τα μορφώνει, αγωνιζόμαστε για να ζήσουν οι μαθητές μας σε ένα κόσμο καλύτερο και ειρηνικό. Για αυτό καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων, που αγωνίζονται μέσα και έξω από την τάξη για την μόρφωση των παιδιών και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια. Καταδικάζουμε αυτούς που σπέρνουν το φόβο, την ξενοφοβία και το φυλετικό μίσος. Να ξέρουν οι νεοναζί, που δρουν ανώνυμα και μέσα στο σκοτάδι, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας.

    Οι δάσκαλοι οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας τον δρόμο του αγώνα, να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας, να διδάξουμε την ιστορική αλήθεια, κόντρα στην παραχάραξη της ιστορίας, που επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στα θύματα των επιθέσεων. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών. Καλούμε τα μέλη μας σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στη φασιστική απειλή κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνικής ζωής. Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους επικροτούν ή «ανέχονται» την εγκληματική δράση της.  

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

 

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημόσιο
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Πώς θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων - Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών - Προϊσταμένων μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις και τεστ δεξιοτήτων
Τεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το γούστο γίνεται η νέα δεξιότητα που σώζει θέσεις εργασίας
Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει αλλαγές στην αγορά εργασίας – Το «γούστο» αναδεικνύεται σε νέα δεξιότητα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το γούστο γίνεται η νέα δεξιότητα που σώζει θέσεις εργασίας