Thumbnail
Ανακοίνωση

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση του απαράδεκτου προσοντολόγιου. Τώρα ίσως είναι η πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα! Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση! Πρέπει άμεσα να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια μεγάλη μάχη και ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα με διάρκεια και αποφασιστικότητα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά: το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Τα χρόνια περιπλάνησης, ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ανεργίας, μας πεισμώνουν για τον δίκαιο αγώνα μας! Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη, την επιτακτικότητα της ενότητας και τη δυνατότητα να επιβάλουμε τους διορισμούς με τους δικούς μας όρους. Να μη χρησιμοποιηθούν οι διορισμοί ως «δούρειος ίππος» για την επέλαση όλης της νεοσυντηρητικής εργαλειοθήκης και των νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων του κυνηγιού προσόντων και της επισφάλειας σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, αλλά να κερδηθούν και να επιβληθούν από εμάς για εμάς, για τα κοινά – συλλογικά εργασιακά μας δικαιώματα. 

Το πτυχίο κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα! Δεν δεχόμαστε πιστοποιητικά παιδαγωγικής-διδακτικής επάρκειας και έξτρα προϋποθέσεις – κριτήρια – μοριoδότηση  που απαξιώνουν το πτυχίο μας, οδηγώντας σε ένα ατελείωτο δαπανηρό κυνήγι προσόντων, στρέφοντας τον έναν εκπαιδευτικό ενάντια στον άλλον. Η προϋπηρεσία κατοχυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.  Δεν τη βάζουμε σε καμία διαπραγμάτευση. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, με αυταπάρνηση έχουν οργώσει την Ελλάδα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου σχολείου. Δεν δεχόμαστε καμία απαξίωσή της προϋπηρεσίας και κανένα ταβάνι σε αυτή. 

Σε αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να οργανωθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής του νομοσχεδίου  άμεσα:

  1. Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να θέσουν από σήμερα τον κλάδο σε τροχιά απεργιακής σύγκρουσης κηρύσσοντας άμεσα τουλάχιστον 48ωρη απεργία .
  2. Την Παρασκευή 11 Γενάρη, ημέρα απεργίας, κλείνουμε όλα τα σχολεία και κατεβαίνουμε μαζικά στη συγκέντρωση (1μ.μ. Προπύλαια) και την πορεία στη βουλή.
  3. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα αναπληρωτών, Συλλόγων ΠΕ, ΕΛΜΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα (Ναυαρίνου 13Α).
  4. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 12 Γενάρη.
  5. Τη Δευτέρα 14 Γενάρη, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, τα σχολεία πρέπει να είναι κλειστά με κηρυγμένη από τώρα απεργία από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. 
  6. Το τετραήμερο 11-14 Γενάρη να είναι η πρώτη αγωνιστική κορύφωση ενός παρατεταμένου αγώνα διαρκείας ενάντια στο προσοντολόγιο και την πολιτική της αδιοριστίας. Με παραμονή και συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του τετραημέρου, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, νέες ΓΣ και ολομέλεια προέδρων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  7. Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ο Σύλλογος μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του (με στάση εργασίας), θα διασφαλίσει τη συνέχεια του αγώνα, ώστε τα σχολεία τη Δευτέρα να είναι κλειστά. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαθμοί στα σχολεία
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Βαθμοί Α' τετραμήνου 2026: Πότε βγαίνουν οι έλεγχοι σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι ισχύει για τα μαθήματα χωρίς βαθμολογία και τα κενά εκπαιδευτικών
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας
Επαγγελματική εκπαίδευση: Αυτά είναι τα νέα Συμβούλια που θα «δείχνουν» τις ειδικότητες με άμεση αποκατάσταση
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας