Thumbnail
Να μην περάσει η απαξίωση της προϋπηρεσίας και των πτυχίων 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ – ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Δυο μόλις μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Τετάρτη 19/12,  η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο υπουργικό συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων που δεν θα είναι παρά ένα προσοντολόγιο που θα προωθεί την απαξίωση της προϋπηρεσίας  των αναπληρωτών και την ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων. Επιδιώκουν έτσι, σύμφωνα με την προσφιλή τακτική και αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να νομοθετήσουν σε νεκρό χρόνο, με τα σχολεία κλειστά, ώστε να αποφύγουν τις μαζικές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.

Με ευλάβεια και σεβασμό στις κατευθύνσεις των Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τους δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών αφού τους εξισώνει με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας θα καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών.

Την ίδια στιγμή, σε μια πίτα που όλο μικραίνει, επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, σε ένα ανθρωποκυνηγητό για μια θέση ελαστικής εργασίας σε ένα σχολείο που γίνεται όλο και πιο φθηνό και ευέλικτο, ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Διεκδικούμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, οι σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αγώνα αναπληρωτών είναι αναγκαίο εδώ και τώρα να πάρουν θέσεις μάχης. Δε θα δεχθούμε τον αιφνιδιασμό! Η μοναδική απάντηση στις επιλογές του υπουργείου είναι η άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης και ο σχεδιασμός αποφασιστικών μορφών αγώνα (κινητοποιήσεις, καταλήψεις διευθύνσεων και περιφερειών εκπαίδευσης).

Η εξαγγελία ενός τέτοιου συστήματος προσλήψεων πρέπει να απαντηθεί άμεσα με κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13:00. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης και τρεις πρώτες της απογευματινής).

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη στα βραβεία αριστεία του ΙΚΥ
Σοφία Ζαχαράκη: «Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών»
Βραβεία Αριστείας ΙΚΥ - Σοφία Ζαχαράκη: Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών για να έχει διάρκεια...
Σοφία Ζαχαράκη: «Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών»
Αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ιτέας
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
Απόπειρα εμπρησμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας– Παραμένουν κλειστά τα σχολεία και σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου (Εικόνες)
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
classroom-2787754_1920.jpg
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία
Καμπανάκι από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου για τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή να πλήττονται περισσότερο
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία