Αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου, 16/4
σύλλογος πε Αμαρουσίου 

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ VAOUCHER KAI ΤΡΟΦΕΙΑ

Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση για όλα τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα άμεσα.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί χρέος του απέναντι στις οικογένειες των μαθητών μας, παιδιών του ελληνικού λαού, να απαντήσει στην ψευδέστατη και απαράδεκτη επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με αφορμή καταγγελίες για μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία, ο  Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης διατυπώνει την έντονη διαμαρτυρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για τις μεθοδεύσεις και υπογραμμίζει: «Σε πολλές περιοχές της χώρας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προβεί σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκειμένου να παρουσιάσουν αυθαίρετα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώνεται επάρκεια υποδομών για την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία, με βάση το νόμο 4521/2018».

Απαντάμε στον Πρόεδρο της Κ. Ε. Δ. Ε. ότι οι Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί δεν ψεύδονται για τα στοιχεία που δίνουν στο ΥΠΠΕΘ σχετικά με τις κτηριακές υποδομές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, τους ψεύτες και όσους προβαίνουν σε αυθαίρετες μεθοδεύσεις για να παραπλανήσουν την κεντρική εξουσία ας ψάξει να τους βρει στις τάξεις των Δημοτικών Αρχόντων και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει στην Κ. Ε. Δ. Ε. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε ότι αφορά προσλήψεις εποχικού προσωπικού στους Δήμους εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και από τις Κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων με αδιαφανή και κομματικά κριτήρια και πολλά άλλα τα οποία εμείς ως εκπαιδευτικοί και Δημόσιοι Λειτουργοί δεν γνωρίζουμε ούτε επικροτούμε.

Και συνεχίζει ο Γ. Πατούλης σημειώνοντας ότι «η Κ.Ε.Δ.Ε. έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να ανατραπεί ο προγραμματισμός χιλιάδων οικογενειών αλλά και η ομαλή ένταξη των τετράχρονων στις δομές των νηπιαγωγείων, κάτι το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνεται». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «δεν μπορεί να παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα στην οποία τα νηπιαγωγεία εμφανίζουν επάρκεια θέσεων και υποδομών, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο».

Η διαφωνία της ΚΕΔΕ, εστιάζεται σε τέσσερις κυρίως λόγους.

1. Στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς συμβούλους, ολοήμερα νηπιαγωγεία κ.ά.

2. Στις σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή ζωή δεκάδων εργαζόμενων οικογενειών, καθώς δε λαμβάνεται υπόψη ότι σήμερα οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν σε σχέση με τα νηπιαγωγεία, με διευρυμένο ωράριο και 11 μήνες το χρόνο.

3. Το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους, αφού μετατρέπονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί από χώρους παιδαγωγικής εκπαίδευσης, σε απλούς χώρους φύλαξης.

 4. Δε θα παρέχονται στα παιδιά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως παρακολούθηση από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπευτή κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, καθώς και πλήρη σίτιση σε κατάλληλα πιστοποιημένους χώρους.

Απαντάμε στον Πρόεδρο της Κ. Ε. Δ. Ε. ότι το συμφέρον της λαϊκής οικογένειας σήμερα δεν ταυτίζεται με τις προσπάθειες της Κ. Ε. Δ. Ε. να πάρει υπό τον έλεγχό της τη Δημόσια Εκπ/ση και να καταργήσει το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Εκπ/σης  ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας την περαιτέρω.

Τα περισσότερα παιδιά νηπιακής ηλικίας επιδοτούνται για τη φοίτησή τους στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με κουπόνι (Vaοucher) από πόρους της κεντρικής κυβέρνησης ή του Ε. Σ. Π. Α. (χρήματα των φορολογούμενων πολιτών) αξίας 2.500 ευρώ ανά νήπιο – προνήπιο κατ’ έτος(και 5.000 ευρώ κατ’ έτος για κάθε βρέφος) και επιπλέον οι οικογένειες των νηπίων και προνηπίων που φοιτούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων(και δεν επιδοτούνται με vaoucher)  επιβαρύνονται με μηνιαία τροφεία (ύψους από 50 ευρώ έως 200 ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου, ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματός τους – για δηλώσεις εισοδήματος από 10.000 ευρώ και άνω) για τη διατροφή των παιδιών τους. Ας κάνει λοιπόν οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος τη σύγκριση μεταξύ τη φοίτησης σε Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό  και Δημόσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και θα καταλάβει ότι την πολιτεία και την ελληνική οικογένεια τη συμφέρει οικονομικά η φοίτηση των παιδιών της στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Επιπρόσθετα χιλιάδες βρέφη μικρότερα των 30 μηνών παραμένουν αποκλεισμένα από τους Δημοτικούς  Βρεφονηπιακούς σταθμούς με αποφάσεις των Δήμων (όπως ο Δήμος Αμαρουσίου που στους 12 Βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργεί φιλοξενεί και φροντίζει μόνο 15 βρέφη συνολικά για όλο το Δήμο Αμαρουσίου) μιας και η φροντίδα των βρεφών επιβάλλει επιπλέον προσλήψεις και υποδομές για τους Δήμους κάτι το οποίο αποφεύγουν. Όσο για την περιβόητη παρακαλούθηση των νηπίων και προνηπίων που φοιτούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς από ψυχολόγους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες προκαλούμε τώρα και άμεσα τους Δημάρχους όλης της χώρας και την ΚΕΔΕ και προσωπικά τον κο Πατούλη να μας δώσουν τα πραγματικά και αληθινά στοιχεία όσων εργαζόμενων απασχολούνται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων και την αναλογία εργαζόμενων αποφοίτων ΑΕΙ ανά αριθμό φοιτούντων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί στα Δημόσια Νηπιαγωγεία όλες/όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών (Α.Ε.Ι.) και όχι απόφοιτοι Ι. Ε. Κ. ή ιδιωτικών σχολών.

Επίσης πληροφορούμε τον κο Πατούλη και την ΚΕΔΕ ότι τα Δημόσια Νηπιαγωγεία δεν κλείνουν με αποφάσεις των Προϊστάμενων Αρχών τους προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να μην εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή από το ΥΠΠΕΘ, όπως πρόσφατα έγινε με αποφάσεις πολλών Δήμων της χώρας και του Δήμου Αμαρουσίου χωρίς να σκεφτεί τους εργαζόμενους γονείς των φοιτούντων παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ακόμα αναρωτιόμαστε κύριε Πατούλη αν η ΚΕΔΕ και εσείς προσωπικά είχατε στείλει αντίστοιχες επιστολές διαμαρτυρίας στους υπουργούς Παιδείας (κα Διαμαντοπούλου, κο Αρβανιτόπουλο και κο Λοβέρδο) όταν συγχωνεύονταν κατά εκατοντάδες τα Δημόσια Σχολεία της χώρας την περίοδο 2011 – 2014 και απολύονταν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπ/σης;

Επίσης πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού λαϊκού κινήματος είναι και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τη φροντίδα των παιδιών ηλικίας 0 – 4 ετών να γίνουν κρατικοί και να στελεχωθούν από το ανάλογο επιστημονικό – εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους  σε όλα τα παιδιά ηλικίας 0 – 4 ετών που ζουν στη χώρα και επιθυμούν να φοιτήσουν σε αυτούς.

 Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε καταγγελίες από δημάρχους οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς»!

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία των δημάρχων Αίγινας, Δ. Μούρτζη, Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκη, Πόρου, Ι. Δημητριάδη, Σπετσών, Π. Λυράκη και Τροιζηνίας – Μεθάνων, Κ. Καραγιάννη, οι οποίοι επισημαίνουν ότι χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συνεννόηση ή επικοινωνία έλαβαν ηλεκτρονική αλληλογραφία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με την οποία τους ζητήθηκε μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες να υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους στις συγκεκριμένες Επιτροπές. Οι δήμαρχοι μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία προς την αρμόδια διεύθυνση για την πρωτοφανή και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό των Δημάρχων, μεθόδευση, έλαβαν δεύτερη πρόσκληση με την οποία τους ενημέρωναν ότι σε διάστημα είκοσι ωρών ήταν «υποχρεωμένοι» να μεταβούν στο Πειραιά, εντός της Μ. Εβδομάδας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις των αρμόδιων Επιτροπών. Παρά τις διαμαρτυρίες τους ότι οι επιτροπές πρέπει να συνεδριάζουν στην έδρα του κάθε δήμου, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες αυτοψίες και να συνταχθεί το πρακτικό μέσω του οποίου θα διαπιστώνεται η επάρκεια ή μη υποδομών στα νηπιαγωγεία, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αντίθετα, συντάχθηκε πρακτικό στο οποίο ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά υποστήριζε, με αυθαίρετο τρόπο, ότι οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές επαρκούν για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου. Μάλιστα σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες Δημάρχων τους ζητήθηκε προφορικά να διατυπώσουν τις θέσεις τους για το θέμα, «δια περιφοράς», κάτι το οποίο αρνήθηκαν.

Οι δήμαρχοι στην κοινή επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποίησαν και στην ΚΕΔΕ, υπογραμμίζουν ότι «οι κτηριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων δεν επαρκούν για την ένταξη σε αυτά το σχολικό έτος 2018-19 και των νηπίων που φέτος συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών».

Απαντούμε στον κο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γ. Πατούλη και στους συγκεκριμένους κυρίους Δημάρχους των παραπάνω περιοχών, ότι ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ και αποκαλύπτεται πολύ εύκολα όταν με στοιχειά της Δ/νσης Π. Ε. Πειραιά σε πρόσφατη ανακοίνωσή της (απάντηση στους συγκεκριμένους κυρίους) στους συγκεκριμένους Δήμους υπάρχει εξαιρετικά μικρός αριθμός νηπίων και προνηπίων, ώστε όχι απλώς επαρκούν οι κτηριακές υποδομές των Δημόσιων Νηπιαγωγείων για να φοιτήσουν τα νήπια και προνήπια των συγκεκριμένων Δήμων στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2018 – 2019 αλλά μάλλον είναι και απόλυτα περιττή η θετική ή αρνητική γνωμοδότηση των επιτροπών του νόμου 4521/2018 για τους συγκεκριμένους Δήμους.

Τι να πούμε αλήθεια εμείς όταν ο Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης αρνήθηκε να υπογράψει το πρακτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής του νόμου 4521/2018 και μας απέπεμψε από το Δημαρχείο Πεύκης – Λυκόβρυσης δηλώνοντας ότι θα απαντήσει εγγράφως στο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας για το αν διαθέτει αίθουσες ή όχι για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο του ή ακόμα χειρότερα όταν ο Δήμαρχος Πεντέλης – Μελισσίων δεν εμφανίστηκε καν στο Δημαρχείο του όταν τα υπόλοιπα μέλη της τριμερούς επιτροπής πήγαν κατόπιν συνεννόησης μαζί του για να συνεδριάσουν και εκείνος με απαξίωση εξαφανίστηκε και ακόμα τον ψάχνουμε (ίσως επειδή στο Δήμο του υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης την οποία αυτός δεν επιθυμεί). Πού να τα καταγγείλουμε όλα αυτά αν όχι στον ίδιο τον ελληνικό λαό που παρακολουθεί και κρίνει.

Ας το πούμε καθαρά ότι πίσω από τις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ και των συγκεκριμένων Δημάρχων κρύβεται η ολομέτωπη επίθεση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς τη συρρίκνωση και διάλυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και Σχολείου, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του και τη μετατροπή του δημόσιου και δωρεάν παρεχόμενου αγαθού της Παιδείας σε εμπορεύσιμο αγοραίο είδος που θα παρέχεται – αγοράζεται από τον καθένα ανάλογα με την οικονομική και ταξική του θέση. Στην προσπάθεια τους αυτή τα συμφέροντα αυτά και οι εκφραστές τους δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε όπλο ακόμα και το ψεύδος.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εμείς Κ/ες και Κ/οι Δήμαρχοι της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και κε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ διαλέξαμε να είμαστε ταγμένοι στην υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε αντίθεση με εσάς που υπερασπίζεστε και επιδιώκετε τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου και την ιδιωτικοποίησή του.

Και εμείς και εσείς κρινόμαστε καθημερινά!!!!!  


                        

Ψήφισμα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, στην πραγματικότητα προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής.

Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς.

Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλο το λαό σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια.

Ανοίγουμε τη συζήτηση στην κοινωνία, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στα συλλαλητήρια!


 

 «Καταγγελία για δίωξη ενάντια σε δύο αντιφασίστες φοιτητές που είχαν καταγγείλει φασιστική δράση στα Σεπόλια».

Στις 12 Νοέμβρη 2017, με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου του 144ου ΔΣ, για μαθήματα εκμάθησης γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας, τις Κυριακές, εκπονήθηκε οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής  με στόχο να διαχυθεί ρατσιστικό δηλητήριο στις γειτονιές και τα σχολεία μας.

Οι φασίστες με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ξενοφοβικό κλίμα στο πλαίσιο της ναζιστικής τους ιδεολογίας, διαδίδοντας απίστευτα ψέματα, μιλώντας για «τον ερχομό τζιχαντιστών», για «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», για «επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας», συκοφαντώντας εκπαιδευτικούς και γονείς και απειλώντας.

Απέναντί τους βρήκαν την αποφασιστική αντίδραση του λαού και της νεολαίας: Μια μεγάλη συγκέντρωση υποδοχής των μαθητών από μαζικούς φορείς, καθώς και δεκάδες ψηφίσματα από Εκπαιδευτικά Σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιάς, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και εργατικές λέσχες, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητικά συμβούλια, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις έστειλαν μήνυμα  ότι στις γειτονιές μας δεν περνάει ο φασισμός.

Γι’ αυτό, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, υπήρξαν θρασύδειλες απειλές με όπλα από κατοίκους διαμερίσματος πολυκατοικίας εναντίον ομάδας αντιφασιστών, λίγες ώρες μετά το μαζικό καλωσόρισμα των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας κι ενώ στην περιοχή υπήρχαν ακόμα διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις ΔΙΑΣ. Σε αυτές τις δυνάμεις καταγγέλθηκε από μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης και του Συλλόγου εκπ/κών «Αριστοτέλης» το περιστατικό και ζητήθηκε η άμεση επέμβασή τους, πράγμα που δεν έγινε. Για το γεγονός αυτό κατατέθηκε ένορκη καταγγελία στις 14/11 στην Ασφάλεια Αθηνών.

Τέσσερις μήνες μετά η Ασφάλεια, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρώσει τη διερεύνηση της σοβαρότατης καταγγελίας για τα όπλα, απεναντίας έσπευσε να μετατρέψει τους καταγγέλλοντες σε εγκαλούμενους. Για αυτό προέκρινε να ασχοληθεί με τις καταγγελίες των θυτών και επιδιώκει να ενοχοποιήσει δύο νεολαίους που επώνυμα, μαζί άλλους τρεις αγωνιστές, κατήγγειλαν το περιστατικό. Στοχοποιεί ονομαστικά δύο φοιτητές κατασκευάζοντας μια εντελώς ανυπόστατη δικογραφία σε βάρος τους. Είναι ολοφάνερο ότι η Ασφάλεια στήνει κατηγορητήριο για να «πέσουν» στα μαλακά οι καταγγελίες των μαζικών φορέων, για να εκφοβίσει τους αντιφασίστες στην περιοχή και να βάλει φραγμό στην αντιφασιστική δράση.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή που οι φασίστες επιτίθενται σε κοινωνικούς χώρους (κάψιμο κατάληψης Libertatia, επίθεση στη Φαβέλα)  και εναντίον αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών οργανώσεων, που οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, η Ηριάννα και ο Περικής διώκονται βάσει του τρομονόμου με ανυπόστατες κατηγορίες. Την ώρα που  καταργείται το δικαίωμα στην απεργία και διώκονται και καταστέλλονται άγρια πολίτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κατοικία, κράτος και κυβέρνηση συγκαλύπτουν την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών και την αξιοποιούν με πολλούς τρόπους ενάντια στο κίνημα, ενάντια στον κόσμο της νεολαίας και της εργασίας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Αντίθετα! Θα δυναμώσουμε την πάλη μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο που ζούμε, σπουδάζουμε και εργαζόμαστε ώστε να σταματήσουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστικών εγκληματικών μορφωμάτων.

Ο φασισμός έρχεται να δράσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ισχυρών και διχάζοντας το πιο φτωχό κομμάτι της κοινωνίας με το να κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο του μετανάστη, του πρόσφυγα και όσων αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να σταματήσει τώρα κάθε απόπειρα δίωξης των δύο νέων

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι που απείλησαν με όπλα τους αντιφασίστες

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

 

 

 

 

best of network

σχετικά άρθρα