Thumbnail
Των Βασίλη Σίμου και Δημήτρη Δραγανιδάκη, αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Ως αιρετοί, για μια ακόμη φορά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση του Υπουργείου Παιδείας, για τη μη πραγματοποίηση του ιδανικού αριθμού μεταθέσεων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Από τα 41 οργανικά κενά καλύφθηκαν μόνο τα 8 (7 ως ειδική κατηγορία και 1 με μόρια)! Με αυτή του την ενέργεια το Υπουργείο,  «εκτελώντας το έργο του» δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της εκπαίδευσης και στους συναδέλφους. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.

To «έγκλημα» σε βάρος των συναδέλφων μας, που ζητούσαν μετάθεση, ολοκληρώθηκε μετά τη μη πραγματοποίηση μεταθέσεων στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας, όπως είχαν δοθεί από τη Δ/νση Π.Ε Λάρισας για την ικανοποίηση των πραγματικών οργανικών αναγκών, δίνοντας τη χαριστική βολή στην Εκπαίδευση.

Τα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς είναι πάρα πολλά στο Νομό μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς την παρουσία των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών.

Εύλογα διερωτάται κανείς, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία πως με τις αποφάσεις όχι μόνο διαλύει οικογένειες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαθλιώνοντας τους ακόμη περισσότερο, αφού είναι πλέον αναγκασμένοι να χωριστούν από τις οικογένειές τους, αλλά εμπαίζει με τη στάση του, εκπ/κούς, μαθητές και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με δικαιώματα, ανάγκες και υποχρεώσεις και στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας των μνημονίων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα έπρεπε το Υπουργείο να δώσει λύση και να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά για τις ανάγκες του Νομού μας. Τα προβλήματα δεν τα σκεπάζουμε τα επιλύουμε!

Απόρροια αυτής της προσχηματικής εκπαιδευτικής πολιτικής είναι, να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στη στελέχωση των σχολικών μονάδων του νομού μας. 

Ως αιρετοί, καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, μη δυνάμενοι να νομιμοποιήσουμε τακτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Αυτή η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταστρέφει την εκπαίδευση και την ίδια τη χώρα .

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mourtzoukou
Υπόθεση Μουρτζούκου: Κατηγορείται ότι σκότωνε βρέφη με πίεση στον θώρακα
Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη Μουρτζούκου - Κατηγορείται ότι σκότωνε βρέφη με πίεση στον θώρακα – Μαρτυρίες για απόπειρα το 2017
Υπόθεση Μουρτζούκου: Κατηγορείται ότι σκότωνε βρέφη με πίεση στον θώρακα
diapolitismikh_ekpaideush_seminar
Νέο πλαίσιο για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. - Αρκεί ένας τίτλος σπουδών για την αίτηση ελληνικής ιθαγένειας;
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ξεκαθαρίζει τις προϋποθέσεις για αποφοίτους αλλοδαπής καταγωγής
Νέο πλαίσιο για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. - Αρκεί ένας τίτλος σπουδών για την αίτηση ελληνικής ιθαγένειας;
αναπληρωτης
Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πήγαινε εδώ ...πήγαινε εκεί και αύριο... πήγαινε κάπου αλλού!
Η ιστορία του  αναπληρωτή εκπαιδευτικού δεν είναι απλώς ένα «γραφειοκρατικό λάθος». Είναι η αντανάκλαση ενός συστήματος που αφήνει τους αναπληρωτές...
Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πήγαινε εδώ ...πήγαινε εκεί και αύριο... πήγαινε κάπου αλλού!
ladi
Λάδι τηγανίσματος: Γιατί δεν πρέπει να το πετάμε με τον λάθος τρόπο
Η ακατάλληλη απόρριψή του φθείρει τις σωληνώσεις, ρυπαίνει το περιβάλλον και μπορεί να επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα.
Λάδι τηγανίσματος: Γιατί δεν πρέπει να το πετάμε με τον λάθος τρόπο