Ανακοινώσεις 0

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Όχι στην υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής από την Ε.Ε.Χ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική την μεθόδευση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών που προβαίνει ετησίως στην υποχρεωτική παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό μας ως ετήσια συνδρομή, από όλους τους χημικούς που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς/ες να είναι μέλη της και χωρίς να ρωτηθούν και να ενημερωθούν ποτέ!

Οι περισσότεροι χημικοί των σχολείων δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ, δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απ αυτήν, εισπράττεται όμως υποχρεωτικά η συνδρομή τους. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις ΕΛΜΕ της χώρας οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες και δικαιολογημένες

 Η ΕΕΧ επικαλείται τον νόμο 1804/88 και το ΠΔ 392/1993 απαιτώντας από τις διευθύνσεις την παρακράτηση και απόδοση σε αυτήν των συνδρομών.

Καμιά άλλη επιστημονική ένωση ΕΕΦ, ΕΜΕ, ΠΕΦ, ΠΕΒ κλπ δεν τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης, κανείς συνάδελφος των άλλων ειδικοτήτων και καλώς δεν υπόκειται σε παρόμοια παρακράτηση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πάντοτε σε εθελοντική βάση και δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν το επιθυμεί, από την αδιανόητη αυτή παρακράτηση και να επιστραφούν οι συνδρομές των συναδέλφων.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, νομικές και πολιτικές, για να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η εντελώς άδικη και παράλογη ενέργεια.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις