Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Όλοι στη Γ.Σ της Δευτέρας - Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά μας δικαιώματα
Ανακοίνωση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών
στη νέα εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας για το ωράριο.

Όλοι στην Έκτακτη Γεν. Συνέλευση  του Συλλόγου μας:
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54, Μαρούσι)

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιχειρούν με κάθε τρόπο να υλοποιήσουν όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για το χώρο της εκπαίδευσης τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν με την αντιπολίτευση πριν δύο εβδομάδες.

Με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 14181/ΓΔ4 -26-01-18 εγκύκλιο, η οποία με πολλή βιασύνη στάλθηκε στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας εντείνει τις προσπάθειές του για την επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου, το οποίο θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου με ότι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η σπουδή και η ένταση με την οποία επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας να πετύχει την υποχρεωτική παραμονή  των  εκπαιδευτικών αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλουν να την χρησιμοποιήσουν  ως μέσο  για την επιβολή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής, υλοποίηση σχεδίων για τις νέες δομές κ.λπ.) που μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό κίνημα  δεν έχει επιτρέψει να εφαρμοστούν.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου οργανώνοντας τον αγώνα απέναντι στις νέες επιθέσεις Κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ – ΟΟΣΑ που στοχεύουν στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, καλεί τους συναδέλφους – μέλη του να διαφυλάξουν  μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων τα εργασιακά μας δικαιώματα, με πνεύμα συλλογικότητας και δημοκρατίας τονίζοντας τα εξής:

Οι αποφάσεις της ΔΟΕ σχετικά με τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς και η πρόσφατη – μετά το σχετικό νόμο 4512/18 απόφασή της για το 30ωρο, όπως και για την πρόσφατη εγκύκλιο (απόφαση της 1 – 2 – 2018 με αρ. πρ. 495) είναι σε πλήρη ισχύ και τίποτα δεν  έχει αλλάξει.

Καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να ανατρέψει νόμο. Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι, όλες οι μέχρι τώρα σχετικές διατάξεις του νόμου και της εγκυκλίου, αναφέρουν τη διατύπωση  «όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα», διατύπωση που σαφέστατα ορίζει το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή το υποχρεωτικό όριο παραμονής.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται όπως μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμία εντολή προς την κατεύθυνση παραμονής τους στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.
Κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση.

Κανείς/καμιά λοιπόν δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου εφόσον ο σύλλογος διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.
Καλούμε τους Δ/ντές – Δ/ντριες και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του πρωτοβάθμιου σωματείου και της ΔΟΕ (και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην μπουν καν στη σκέψη επιβολής υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο διότι θα βρουν το σύνολο του κλάδου απέναντί τους).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια αυθαιρεσίας από πλευράς Διοίκησης.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να λάβει άμεσα αγωνιστικές αποφάσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης καλύπτοντας τους εκπαιδευτικούς  - μέλη της στη μη εφαρμογή τέτοιου είδους ρυθμίσεων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Όλοι στην Έκτακτη Γεν. Συνέλευση  του Συλλόγου μας:
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54, Μαρούσι)

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η παρουσία των Δ/ντών – Δ/ντριών  των Δημ. Σχολείων και Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων στην Έκτακτη Γενική  Συνέλευση.

Δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας.

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί