Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΠΕ Β Αθήνας 11/12
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

« Παράσταση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας τη ΔΕΥΤΕΡΑ  11 – 12 – 2017 στις 14:00 ».

Στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε συμφωνία με τους δανειστές:

για την πραγματοποίηση νέων συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, με συγκεκριμένα κριτήρια που θα τεθούν στις αρχές του 2018 τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης που  θα γίνουν εντός του 2018 με βάση νέο νόμο και η επιλογή θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες  για 30 ώρες την εβδομάδα και αυστηρό έλεγχο του συγκεκριμένου εργασιακού ωραρίου, την Αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) του συνόλου των εκπαιδευτικών εντός του 2018 και την παροχή σχολικών γευμάτων εκτός εργασιακού ωραρίου,

επιπλέον ξεπερνώντας κάθε όριο κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνίδια τη Δευτέρα, 4/12 (για να ψηφιστεί την Τρίτη 5/12), τροπολογία που στραγγαλίζει τη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύττουν απεργία, θέτοντας το απεργοκτόνο όριο της συμμετοχής στην ψηφοφορία του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών!

Το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και αίμα από τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα εδώ και 150 χρόνια, επιχειρείται να καταργηθεί επί της ουσίας με μια μονοκοντυλιά από την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ΕΕ-ΔΝΤ, το κεφάλαιο παίρνουν τα μέτρα τους, γιατί γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους που οδηγεί στην κοινωνική καταστροφή τεράστια τμήματα της κοινωνίας, συσσωρεύει τεράστια οργή, ικανή να μετατραπεί σε λαϊκό ποτάμι που θα συμπαρασύρει την πολιτική τους. Γι’ αυτό δρουν προληπτικά! Για να εμποδίσουν την εργατική διαμαρτυρία να βρει αγωνιστική διέξοδο ανατροπής! Με τα μάτια στραμμένα στα συμφέροντα τω εργοδοτών θέλουν να κόψουν το δρόμο σε κάθε αυθεντική εργατική διαμαρτυρία που τείνει να γίνει επικίνδυνη!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που για άλλη μια φορά ακολούθησαν γραμμή ήττας και υποταγής, αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αντί να καλέσουν τους εργαζόμενους σε μάχη, συντονίζοντας αγώνες ανατροπής.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. – ΔΝΤ (Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών)

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Παρά το γεγονός ότι η επίμαχη τροπολογία αποσύρθηκε (πρόσκαιρα) ύστερα και από τις αντιδράσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζόμενων, ο αγώνας ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές – μνημονιακές πολιτικές Ε. Ε. – Δ. Ν. Τ. και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με αιχμή των διεκδικήσεων μας την ανατροπή των εφαρμοζόμενων αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών και των συνεπειών τους στη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και τα προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας τη ΔΕΥΤΕΡΑ  11 – 12 – 2017 στις 14:00 και καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή.

 Καλούμε τους όμορους συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής και τη Δ. Ο. Ε. να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και στο ΥΠΠΕΘ.   

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  11 – 12 – 2017 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 – 12 – 2017 

σχετικά άρθρα