Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες αναπληρώτριες
Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ζούμε  και την απόλυση αναπληρωτριών συναδέλφων.

1η απόλυση:

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) απολύθηκε ξαφνικά με το κατηγορητήριο ότι  δεν έχει προσκομίσει το Πιστοποιητικό Αναπηρίας ( από το ΚΕ.Π.Α.),.Η ίδια όμως έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η συνάδελφος  έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό έληξε ενώ πιστοποιούσε  ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη.

Για την υπεράσπιση της συναδέλφου η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30

2η απόλυση:

Αναπληρώτρια που υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων απολύθηκε ενώ ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο). Και σε αυτήν την περίπτωση το περυσινό πιστοποιητικό έληξε ενώ το καινούριο εκδόθηκε  λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10/11/2017 στις 13:30στη ΔΔΕ Βοιωτίας καλεί η τοπική ΕΛΜΕ, με αίτημα την ακύρωση της απόλυσης της αναπληρώτριας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ!

ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ, …ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Απαιτούμε την  ανάκληση και των δύο απολύσεων, την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους, με τις αποδοχές τους καθ’ όλο το διάστημα αφότου προσλήφθηκαν αρχικά.

Να σταματήσει κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία, δήθεν στο όνομα της «τακτοποίησης», κατά των εκπαιδευτικών και γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θανάσης Παλλαντζάς                                           Κώστας Γεωργουλόπουλος

best of network