Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης προς την Πρωτοβάθμια που έλαβε χώρα στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2017 εκατοντάδες κενά ειδικοτήτων (εκπ/κών στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση) έμειναν ακάλυπτα ενώ δεν ικανοποιήθηκαν αντίστοιχα αιτήματα για απόσπαση μονίμων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΠΕΘ δεν ικανοποίησε αιτήματα για απόσπαση συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που επί σειρά ετών έπαιρναν απόσπαση και υπηρετούσαν σε σχολεία της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας με το αιτιολογικό της μη έγκαιρης επικαιροποίησης των αιτήσεών τους μετά την Α΄ φάση αποσπάσεων.

Παρά το γεγονός της εκ παραδρομής μη έγκαιρης επικαιροποίησης των αιτήσεων απόσπασης των συγκεκριμένων συναδέλφων μας προτάσσοντας το παιδαγωγικό και μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τους ίδιους δασκάλους στα μαθήματά τους, όρος απαραίτητος για την επιτυχή λειτουργία και έκβαση της διδασκαλίας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου (η σταθερότητα - μονιμότητα των προσώπων σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση) παρακαλούμε για την  άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων Γ΄ φάσης αν είναι δυνατόν πριν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 ικανοποιώντας όλες τις εκκρεμούσες αιτήσεις αποσπάσεων με δεδομένο ότι:α) υπάρχει  πληθώρα κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην A΄ βάθμια, ακόμα και μετά την Β΄ φάση αποσπάσεων  (π.χ. μόνο στην περιοχή της Β΄ Δ/νσης Π. Ε.  Αθήνας  τα κενά στον κλάδο ΠΕ08 είναι πλέον των 50) και β) το τεράστιο οικογενειακό, προσωπικό και οικονομικό κόστος που θα δημιουργήσει η μη ικανοποίηση των αιτημάτων απόσπασης, μιας και οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους συναδέλφους μας είναι οικογενειάρχες και γονείς μικρών παιδιών.

Καλούμε τη Δ. Ο. Ε. και την Ο. Λ. Μ. Ε. να επιληφθούν άμεσα του συγκεκριμένου θέματος. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεατρο
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Το θέατρο ως πανίσχυρο παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης και ανάπτυξης: «Μαθαίνω και εξελίσσομαι πράττοντας»
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Μαθητές με σχολική τσάντα κάθονται και μιλάνε
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά
Από την ιατρική έως τη ζαχαροπλαστική, τα όνειρα παιδιών με υψηλό δυναμικό και οι ιδιαιτερότητες στις επιλογές τους
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά