Ντροπή και αίσχος για τις ποινές στους μαθητές και την τρομοκράτησή τους!
Όσες ποινές κι αν πέσουν οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης" έστειλε στο alfavita.gr ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καταδικάζει την απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο ανηλικών στους τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου με αφορμή τις μαθητικές τους κινητοποιήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί γράφουν:

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν!

Με μια απαράδεκτη απόφαση το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή στην αρχή της χρονιάς πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους. Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να έχουν ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια, για να μην πληρώνουν οι γονείς τους ένα σκασμό λεφτά στα φροντιστήρια. Για την αγωνιστική επιλογή τους αυτή, οι μαθητές σύρθηκαν στο δικαστήριο.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι διώξεις και τα μαθητοδικεία που πραγματοποιούνται σήμερα γίνονται με την ανοχή και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρά την “επικοινωνιακή” κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αρσένη. Ο στόχος παραμένει και είναι ένας και μοναδικός, η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Με την καταδίκη αυτή αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη πολιτική που θέλει η κυβέρνηση να μπαίνει μέσα στους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η νεολαία, είναι αυτή που υπερασπίζεται το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δίνουμε την μάχη για τη μόρφωση των παιδιών μας κάθε μέρα μέσα στην τάξη. Στηρίζουμε πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουμε ότι καθήκον μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές.

Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο. Ούτε έχουν θέση στο σχολείο και στα συνδικάτα μας εκείνοι που γίνονται καταδότες – μηνυτές των μαθητών τους.  Αυτές οι ενέργειες παραβιάζει κάθε έννοια ηθικής τάξης και κάθε έννοια εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πρακτικής. Η ετυμηγορία του κλάδου πρέπει να είναι αμείλικτη.

• Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όλο το λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία που εξαπολύει η ίδια η κυβέρνηση σε 15χρονα παιδιά που αγωνίζονται για την μόρφωση που αξίζουν.

• Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, να πάρουν θέση δίπλα στους μαθητές τους, που υπερασπίζονται και δικά τους αιτήματα, όπως οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:

1. Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

2. Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο αναφοράς, που επικαλείται το Υπουργείο, ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

3. Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις – διοικήσεις της εκπαίδευσης.

Η λύση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του υπουργείου απέναντι σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι είναι ο κοινός οργανωμένος αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς τους φορείς να δώσουν απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία. Δεν θα τους περάσει!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ