28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται μαθητικές παρελάσεις λόγω κακοκαιρίας - Οι περιοχές

Ανακοινώσεις 0

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου για χαρακτηρισμό φοίτησης σε ΕΠΑΛ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου

Σύμφωνα με την από τις 24/6/2016 υπουργική απόφαση 103539/Δ4 “εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.”

Μετά τη μη έγκριση ολιγομελών τομέων, η ΤΕΕ αντιμετωπίζει ακόμη ένα ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, ανακατανομής μαθητικού πληθυσμού, μαθητικής διαρροής και τελικά συρρίκνωσης. Παράλληλα η δημιουργία νέων υπεραριθμιών θα επιβαρύνει τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καλούμε το υπουργείο παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Παροικία, ΤΚ 844 00

Τηλ. 2284024124

email: elmeparounews@gmail.com

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις