Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, τρία μέλη ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ορκίστηκαν, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής τους ανέλιξης και της ανάληψης των νέων τους καθηκόντων. Η τελετή έλαβε χώρα στο κτίριο Διοίκησης, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, με την παρουσία της πρυτάνεως, καθηγήτριας Μαρίας Μιχαλοπούλου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ιδρύματος, η ορκωμοσία αφορούσε τους εξής πανεπιστημιακούς:
- Βασιλική Κράββα: ανέλαβε τη βαθμίδα της Καθηγήτριας πρώτης βαθμίδας στον Τομέα Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών). Γνωστικό αντικείμενο: «Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ανθρωπολογία της Κατανάλωσης».
- Μαριάνθη Γεωργίτση: εξελίχθηκε σε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (Σχολή Επιστημών Υγείας), με γνωστικό αντικείμενο «Γενετική και Μοριακή Βάση Ασθενειών».
- Αλέξανδρος Αργυριάδης: ορκίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας), με γνωστικό αντικείμενο τη «Νοσηλευτική», εντάσσοντας το όνομά του στο διδακτικό και ερευνητικό δυναμικό του Τμήματος.
Η Διοίκηση του ΔΠΘ εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στους τρεις πανεπιστημιακούς για τη νέα τους βαθμίδα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο. Παράλληλα, διατύπωσε την ευχή η συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας να συνοδευτεί από δημιουργικότητα, έμπνευση και ουσιαστική επιστημονική προσφορά.