Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στηρίζει το αίτημα  για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι είναι αναπληρωτές άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις εντός Νομών (πχ. Λήμνο – Μυτιλήνη, και αλλού). Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό υπάρχει αναγκαστική τακτική μετακίνηση συναδέλφων προς τα αστικά κέντρα, ιδίως από τις νησιωτικές περιοχές, όχι για εκδρομή, αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς, παιδιά ή ασθένειες.

Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ.) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το κόστος της μετακίνησης,  λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων της χώρας.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε  τις κατά τόπους κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ψηφίσματα σε Περιφερειακά Συμβούλια και Δημοτικά Συμβούλια που θα κορυφωθούν με κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση