Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή της η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αναφέρεται στις πολλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών που παρατηρήθηκαν αμέσως μόλις έγιναν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που έφτασε στο alfavita.gr αναφέρεται σε αυτό το γεγονός και παρατίθεται πιο κάτω:

Αμέσως μετά τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια! (τυχαίο;) οι διευθύνσεις εκπαίδευσης  κατ εντολή προφανώς του υπουργείου προχωρούν σε ένα καταιγισμό μετακινήσεων συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου.

Η αύξηση του ωραρίου το 2013, η διαδικασία συγχωνεύσεων και περικοπών τα  προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με τις χειρουργικού τύπου επεμβάσεις του απερχόμενου υπουργού Φίλη αυτή τη χρονιά, οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές στην απόλυση και την ανεργία (100 περίπου λιγότεροι αναπληρωτές μόνο στο δυτικό ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης) και τους μονίμους εκπαιδευτικούς να μη μπορούν να συμπληρώσουν το διευρυμένο ωράριο τους και να αναγκάζονται έτσι να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο ακόμη και την ίδια μέρα!.

Οι «μεταρρυθμίσεις» Φίλη: αλλαγές σε ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίου, συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και τομέων στα  ΕΠΑΛ, η κατάργηση του 3ωρου για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φ.Ε. και πληροφορικής, η κατάργηση της συμπλήρωσης ωραρίου με προγράμματα ή γραμματειακή υποστήριξη, η κατάργηση του projectγια τους καθηγητές πληροφορικής στο Λύκειο, κατάργηση «επιπέδων» στην ξένη γλώσσα, το εξωφρενικό, αντιπαιδαγωγικό και διασπαστικό «αλαλούμ» με τις αναθέσεις κλπ. πετυχαίνουν το στόχο τους παράγουν «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών και ωρών. Με την βοήθεια πάντα και τη γενική εποπτεία του «μεγάλου αδελφού» της εκπαίδευσης του κατ ευφημισμόν αποκαλούμενου “My school”  .

«Σχολείο μου» δεν αναγνωρίζουν κανένα, χιλιάδες συνάδελφοι που μετακινούνται  σαν πιόνια σε 2,3,4,.. σχολεία (ένας στους τρεις καθηγητές ανήκουν σ  αυτήν την κατηγορία πλέον)

Επιπλέον η διαδικασία τοποθετήσεων για συμπλήρωση ωραρίου γίνεται με άγνωστα κριτήρια χωρίς μόρια και κενά , δημιουργεί εύλογα αίσθηση αδικιών, τα προγράμματα στα σχολεία γίνονται άνω- κάτω και μη λειτουργικά. Οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε «κινούμενη άμμο» με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εμείς επιμένουμε:

-      Στην επαναφορά του ωραρίου του 2013 (ξεχασμένη κι αυτή υπόσχεση).

-      Στην κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων Φίλη.

-      Στην μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα 20, στις κατευθύνσεις15 και στα εργαστήρια 10.

-      Στην άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας σε κάθε σχολείο.

-      Στην παράλληλη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

-      Στην πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού στα σχολεία  και αναπληρωτών πλήρους ωραρίου παντού με πλήρη και ίσα δικαιώματα στα λειτουργικά κενά.

-      Στην αντικειμενική, διαφανή τοποθέτηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου σε όχι περισσότερα από 2 σχολεία όταν προκύψουν παρ όλα αυτά πραγματικά πλεονάσματα.

Μόνο αν τα διεκδικήσουμε όλοι όλα αυτά συσπειρωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να ελπίζουμε σε αντιστροφή της εφιαλτικής πραγματικότητας που διαλύει τα σχολεία και τις ζωές μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ       ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petropoulos
Ηλίας Πετρόπουλος: Ο αιρετικός συγγραφέας που δεν χάρισε τίποτα στους ήρωες της Επανάστασης
Ο Ηλίας Πετρόπουλος υπήρξε μία από τις πιο αντισυμβατικές και τολμηρές προσωπικότητες της ελληνικής διανόησης.
Ηλίας Πετρόπουλος: Ο αιρετικός συγγραφέας που δεν χάρισε τίποτα στους ήρωες της Επανάστασης
Καρδιά
Ο καρδιολόγος προτείνει: Το ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σας
Η καλή υγεία της καρδιάς ξεκινά από την κουζίνα. Σύμφωνα με ειδικούς, ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι...
Ο καρδιολόγος προτείνει: Το ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σας
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενισχυμένη θέση στην κατανομή των 10.000 φετινών διορισμών
Μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της α’ και της β’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών
Σοφία Ζαχαράκη: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενισχυμένη θέση στην κατανομή των 10.000 φετινών διορισμών
Αυτί - Ακοή
Πάρκινσον και αυτιά: Ένα απροσδόκητο σημάδι μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου
Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ένα απροσδόκητο εύρημα: το "κλειδί" μπορεί να βρίσκεται στα αυτιά μας.
Πάρκινσον και αυτιά: Ένα απροσδόκητο σημάδι μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου