Thumbnail
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εύχεται σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, σε όλους τους συναδέλφους, καλή και αγωνιστική σχολική χρόνια, καλή δύναμη στον αγώνα για μόρφωση και πρόοδο των παιδιών μας.

Η μόρφωση είναι εφόδιο στη ζωή, στοιχείο που ολοκληρώνει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου. Κόντρα σε κάθε δυσκολία αγωνιζόμαστε για την κατακτήσουμε!!

Η νέα χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα για τα σχολεία, με κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με άδεια ταμεία στις σχολικές επιτροπές και με τους γονείς να δίνουν τα όποια χρήματα τους έχουν απομείνει, από τη φοροληστεία, τα χαράτσια και την απληρωσία, για το κόστος της, κατά τ΄ άλλα ,«δωρεάν» παιδείας.

Είναι πρόκληση να παρουσιάζει ο Υπουργός αυτή την πραγματικότητα ως «κανονικότητα» , να πανηγυρίζει και να καμώνεται πως «δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις».

Πώς γίνεται να μην υπάρχουν κενά όταν μέχρι στιγμή έχουν προσληφθεί λιγότεροι από 8.000 αναπληρωτές ενώ πέρσι προσληφθήκαν συνολικά 23.000 αναπληρωτές, με 3000 κενά να μένουν ακάλυπτα και περίπου 1000 εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτούνται  μέσα στο καλοκαίρι;

Μια μεγάλη πλειοψηφία σχολείων δεν μπορεί ακόμα να φτιάξει πλήρες πρόγραμμα λόγω των ελλείψεων. Τα ειδικά σχολεία, που μπορεί σήμερα να έκαναν αγιασμό, αύριο θα είναι κλειστά γιατί δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα με το αναγκαίο προσωπικό.

Ακόμα και σε σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο παραβρέθηκε ο κ. Φίλης σήμερα το πρωί στον αγιασμό, υπάρχουν κενά στη πρωινή λειτουργία και τα παιδιά θα σχολάνε νωρίτερα, ενώ το Ολοήμερο δεν λειτουργεί ακόμα!!

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής, έξω το Υπουργείο Παιδείας, όπου η κυβέρνηση, σήμερα το πρωί, επιστράτευσε τα ΜΑΤ απέναντι στους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που πραγματοποιούσαν 24ωρη Απεργία.

Καταγγέλλουμε επίσης την απόπειρα σύλληψης και κράτησης από την αστυνομία του προέδρου της ΕΛΜΕ Κεφαλονίας – Ιθάκης κατά τη διάρκεια του αγιασμού και μετά από εντολή του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, που έχει σκοπό να παρεμποδίσει την ανάγνωση επιστολής της ΕΛΜΕ σε γονείς και μαθητές του σχολείου που εγκαινίαζε ο Πρωθυπουργός.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας να μπει στον κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε.

Τώρα ο αγώνας χρειάζεται να δυναμώσει!

Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί όλοι μαζί στον αγώνα για κάλυψη των κενών, για επαρκή χρηματοδότηση, για καθαρά σχολεία, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Οργανώνουμε τις επόμενες μέρες αποφασιστικά τον αγώνα μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων.

Οργανώνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας στην Πρωτοβάθμια,
την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη.

Με τη συμμετοχή μας στη Απεργία δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση στο ύψος των συγχρόνων αναγκών, δίνουμε απάντηση στα ψέματα, την προπαγάνδα και την επιχείρηση τρομοκράτησης της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 12 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

 

Αθήνα 12 Σεπτέμβρη 2016 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tigani
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
apth
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές; Ότι ρίχνετε χημικά στο Πανεπιστήμιο; Αυτό είναι η δουλειά που κάνετε; Είναι μια τίμια δουλειά...
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια