Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Περικλής"

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, τηνΤρίτη 14/6 ώρα 2.30μ.μ. στα γραφεία της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας  2μ.μ.- 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο «κόφτης» είναι εδώ και κόβει τον  μισθό των συναδέλφων μας αναπληρωτών…

Έτσι λοιπόν ο « κόφτης » παραγγέλνει στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε., να προχωρήσουν σε αναδρομική  κράτηση μισθοδοσίας από 1/1/2016, με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016), όσων  αναπληρωτών  είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων- προϋπηρεσία που οι περισσότεροι μαζεύουν πάνω από 12 χρόνια). 

Η διαφορά που προκύπτει για του έξι αυτούς μήνες ουσιαστικά αντιστοιχεί  με παρακράτηση του τελευταίου μισθού των αναπληρωτών, πριν τη λύση της σύμβασής τους, τον ήδη κουτσουρεμένο (γιατί πληρώνονται μέχρι τις 21) μισθό του Ιουνίου. 

Η ενέργεια αυτή  έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας την κάλυψη ακόμη και  των  στοιχειωδών  οικονομικών  τους αναγκών καθώς μάλιστα ένα μεγάλο μέρος από αυτούς με βάση μνημονιακό νόμο δε θα δικαιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες το επίδομα ανεργίας.  Οι περισσότεροι δε από αυτούς  με βάση της εφαρμογή από Σεπτέμβρη του «Νέου Ενιαίου Ολοήμερου» θα δουν και οριστικά την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σχολείο.

Πρέπει να σημειωθεί πως με την εφαρμογή του νέου μισθολόγιου όσοι συνάδελφοι αναπληρωτές προσληφθούν από Σεπτέμβρη  και ανεξάρτητα από το κλιμάκιο που υπάγονταν θα καταταχθούν σε ΜΚ χαμηλότερων αποδοχών καθώς για τους αναπληρωτές που έχουν διακεκομμένη σχέση εργασίας με το Δημόσιο δεν ισχύει η προσωπική διαφορά που λαμβάνουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Από τον «κόφτη» πλήττονται άμεσα 2000 συνάδελφοι αναπληρωτές και η εξοικονόμηση αγγίζει το 1.000.000 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε πως η μη αναγνώριση της προσωπικής διαφοράς, η μη αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και η υπαγωγή τους σε χαμηλότερου ποσού μισθοδοσίας κλιμάκιο εξυπηρετεί μόνο δημοσιονομικά κριτήρια και επιδίωξη έχει να ξεζουμίσει ανθρώπους που δεν θα έχουν ούτε τα εισιτήρια της επιστροφής για τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους μετά τις 21 που λήγει η σύμβασή τους.  Και από την νέα χρονιά να εξαθλιώσει ανθρώπους που θα καλούνται να κάνουν την ίδια δουλειά με μικρότερο μισθό και ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.

Είναι σαφές πως από τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για «Κόφτη σε όλα» δεν θα μείνουν αλώβητοι και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που κινδυνεύουν και αυτοί με «κόψιμο» της προσωπικής διαφοράς όποτε η κυβέρνηση αποφασίσει… σήμερα εκείνοι οι αναπληρωτές, αύριο οι μόνιμοι… 

Πρέπει όλοι δυναμικά και συλλογικά να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία:

 

  • Να αρθεί άμεσα η αδικία που εφαρμόζεται σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών στη μισθολογική τους εξέλιξη και να αναγνωρίζεται πλήρως όλη η προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς πλαφόν.

  • Να ανακληθεί η εντολή   παρακράτησης από το μισθό των αναπληρωτών καθώς αντιβαίνει στη  νομοθεσία (ν. 4354 16/12/2015, άρθρο 27) σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι «κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται».

  • Να αναγνωρίζεται και να αποδίδεται και στους συναδέλφους αναπληρωτές η προσωπική διαφορά.

Το Δ. Σ.  του συλλόγου μας  καλεί όλους τους συναδέλφους:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας τηνΤρίτη 14/6 ώρα 2.30μ.μ. στα γραφεία της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 2μ.μ.- 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Σε μαζική συμμετοχή στο  συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΔΟΕ  την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κλιμακώσει τον αγώνα με  αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς τα υπουργεία οικονομικών και παιδείας ώστε να αρθεί η αδικία που πλήττει για άλλη μια φορά το πιο ευάλωτο εργασιακά τμήμα της εκπαίδευσης, τους αναπληρωτές .

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος        Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Μάγια Σταυροπούλου   Γεωργία Γιανναρά

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εικονικό τροχαίο
Μαθητές είδαν να απεγκλωβίζουν θύμα σε... εικονικό τροχαίο
Μια πρωτότυπη δράση για την Οδική ασφάλεια διοργάνωσε σχολείο στα Χανιά - Οι μαθητές είδαν από κοντά τον Απεγκλωβισμό τραυματία, ασθενοφόρα και...
Μαθητές είδαν να απεγκλωβίζουν θύμα σε... εικονικό τροχαίο
Χριστίνα Πέτρου
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο που μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα! (Video)
Ο διάσημος βιολιστής και διευθυντής της ορχήστρας Γιόχαν Στράους, Αντρέ Ριέ ανέβασε τα ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων
Ο Αντρέ Ριέ και η Ελληνίδα σοπράνο που μάγεψαν το Μάαστριχτ με… ελληνικά κάλαντα! (Video)
αγρο
Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων - Αποφασισμένοι οι αγρότες για κλιμάκωση του αγώνα τους
Αγροτική σύσκεψη με φόντο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων - Αποφασισμένοι οι αγρότες για κλιμάκωση του αγώνα τους
Λαχανικά
Η Greenpeace προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να πει «όχι» στα νέα μεταλλαγμένα πριν φτάσουν στο πιάτο μας
Τα νέα μεταλλαγμένα προ των πυλών της Ελλάδας για πρώτη φορά
Η Greenpeace προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να πει «όχι» στα νέα μεταλλαγμένα πριν φτάσουν στο πιάτο μας