της αιρετού Ε. Παπαδοπούλου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 2.3.2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 2.3.2016:

Θέματα Ημ.Διάταξης:

1.      Εκδίκαση ενστάσεων υποψήφιων Διευθυντών/ντριών του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών.

2.      Υποβολή τελικού πίνακα υποψήφιων Διευθυντών/ντριών του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών, προς κύρωση.

1ο θέμα:

Καμία ένσταση δεν κατατέθηκε από υποψήφιο διευθυντή για το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών.

2ο Θέμα:

Αφού έγινε έλεγχος των μορίων της μοναδικής υποψήφιας διευθύντριας για το 6/θ δημοτικό σχολείο Αμυκλών,ομόφωνα το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας αποφάσισε να υποβάλει τον τελικό πίνακα μετρήσιμων μορίων και μορίων από ψηφοφορία συλλόγου διδασκόντων της μοναδικής υποψήφιας διευθύντριας  προς κύρωση στον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 2.3.2016:

Θέματα Ημ.Διάταξης:

1.  Διάθεση εκπαιδευτικού.

2.  Ορισμός Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου.

1ο  θέμα:

Τέθηκαν σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας οι κάτωθι δυο εισηγήσεις σχετικά με το 1ο θέμα: «Διάθεση εκπαιδευτικού».

Εισήγηση διευθυντή ΠΕ Λακωνίας-Νταλιάνη Πέτρου:

-Το γεγονός ότι το υποχρεωτικό ωράριο του Διευθυντή 6/θ Δημοτικού Σχολείου Κάμπου Βοιών κατόπιν του ορισμού του ως αιρετού τακτικού μέλους του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας μειώνεται κατά το ήμισυ ,ήτοι κατά 6 ώρες ,με αποτέλεσμα την ανάγκη κάλυψης διδακτικών ωρών στην εν λόγω σχολική μονάδα.

Την 23.2.2016 αίτηση της εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 του 6/θ δημοτικού σχολείου Παπαδιανίκων με την οποίααιτείται τη διάθεσή της για συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου στο 6/θ δημοτικό σχολείο Κάμπου Βοιών αντί της ενισχυτικής διδασκαλίας στη σχολική μονάδα που ανήκει οργανικά ,καθώς ο τόπος μόνιμης κατοικίας βρίσκεται στη Νεάπολη ήτοι εγγύτερα στο 6/θ δημοτικό σχολείο Κάμπου Βοιών.

Προτείνει την ικανοποίηση της αίτησης διάθεσης της εκπαιδευτικού για τους ανωτέρω λόγους.

Εισήγηση Παπαδοπούλου Ελισάβετ α’ τακτικό αιρετό μέλος:

:1.Σύμφωνα με το ΠΔ100/98 διατίθεται εκπ/κος από μια σχολική μονάδα σε άλλη σχολική μονάδα όταν δε συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο.Ως εκ τούτου η αίτηση της εκπαιδευτικού είναι μη σύννομη γιατί συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο της στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων που έχει οργανική θέση.

2.O πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ στις 2.3.2016 προτείνει προς όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να συζητηθεί  το 1οθεμα της Ημ. διάταξης ενώ η εκπαιδευτικός συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό της ωράριο στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων.

3.Ως αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών εκλεγμένη με την Ανεξάρτητη Κίνηση  Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν.Λακωνίας ουδέποτε στήριξα αίτηση  εκπαιδευτικού που προσκρούει παιδαγωγικά στη λειτουργία του σχολείου ,στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στήριξα αιτήσεις συναδέλφων που ζητούν να διατεθούν για να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο και όχι εθελοντικές ή υποχρεωτικές αιτήσεις για μετακίνηση εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τη διοίκηση.Προτείνω προς όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ η αίτηση της συναδέλφισσας να απορριφθεί διότι:

Συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο της και σύμφωνα με τις τρεις πράξεις του συλλόγου διδασκόντων που κοινοποίησα σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ καταγράφεται ότι ομόφωνα από όλα τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Παπαδιανίκων : η αναγκαιότητα της συνέχισης της ενισχυτικής διδασκαλίας και η μη ύπαρξη πλεοναζουσών διδακτικών ωρών .Σημαντικό η συναδέλφισσα  που έχει υποβάλει αίτηση διάθεσης στην υπηρεσία ψηφίζει τη συνέχιση της ενισχυτικής  διδασκαλίας στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων.Η ενισχυτική διδασκαλία στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων έχει ξεκινήσει με πρόταση του συλλόγου διδασκόντων από την αρχή της σχολικής χρονιάς ,έχει ενταχθεί στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και έχει εγκριθεί   από τον σχολικό σύμβουλο της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Μολάων .Άρα τονίζω και πάλι ότι ως αιρετή δε στηρίζω την αντιπαιδαγωγική αίτηση της εκπαιδευτικού  που θα καταργήσει στην πράξη την ενισχυτική διδασκαλία στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων χωρίς να υπάρχει κάποια έγγραφη εντολή για μια τέτοια διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχολικός σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Μολάων στις 26.2.2016 γνωστοποίησε στο ΥΠΠΕΘ ότι δεν υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες.

Όσον αφορά για τον συνάδελφο αιρετό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να καλυφθούν οι ελλείψεις του στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου μέσω πρόσληψης μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού ,όπως άλλωστε κάνω μέσω της δημοσιοποίησης των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων του Νομού Λακωνίας και όχι μέσω της μερικής κατάργησης της αντισταθμιστικής αγωγής από το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων και την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας  στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου και όχι μέσω της μετακίνησης εκπαιδευτικών.

Για την κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου προτείνω να προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και όχι 3 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας να εισηγείται την ικανοποίηση της αίτησης διάθεσης της εκπαιδευτικού ενώ συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο στο σχολείο που υπηρετεί.

Πλειοψηφικά το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας,δηλαδή όλα τα τακτικά υπηρεσιακά μέλη και ο β’τακτικός αιρετός πλην της κ.Παπαδοπούλου Ελισάβετ(α’ τακτικό αιρετό μέλος) ψήφισαν την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ.Νταλιάνη Πέτρου:

Διαθέτει την εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων  από το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων για οκτώ ώρες στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Βοιών.

Καταγγέλλω ότι ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας δεν έχει δηλώσει  στο ΥΠΠΕΘ το ένα κενό μειωμένου ωραρίου που έχει προκύψει στο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου από τον Φεβρουάριο,λόγω ότι ορίστηκε ο συνάδελφος διευθυντής στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Κάμπου β’ τακτικό αιρετό μέλος.

Καταγγέλλω τη στάση του διευθυντή ΠΕ Λακωνίας που μεταφέρει την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο κάλυψης των κενών αφήνοντας απέξω το ΥΠΠΕΘ για τη μη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Επιπρόσθετα ,από πότε ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας μπορεί να αποφασίσει με πράξη του ΠΥΣΠΕ την κατάργηση ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας από το 6/θ δημοτικό σχολείο Παπαδιανίκων 3 μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους ,ενώ ο σύλλογος διδασκόντων καθορίζει πόσες ώρες και μαθητές θα ενταχθούν στην ενισχυτική διδασκαλία(ΠΔ201/98);

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου να αναπέμψει την απόφαση για το 1ο θέμα της 3ης πράξης του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας ,γιατί είναι μη σύννομη.Πιο συγκεκριμένα,το ΠΔ100/98 προβλέπει πως διατίθεται εκπαιδευτικός για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου. Όμως η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ, πλην α τακτικό αιρετό μέλος κ Παπαδοπούλου Ελισάβετ, αποφάσισε  να διαθέσει για οχτώ ώρες την εκπαιδευτικό ενώ συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο στη σχολική μονάδα που υπηρετεί οργανικά(!).Ποιο νομικό πλαίσιο προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός επιλέγει τις σχολικές μονάδες που θα παρέχει διδακτικό έργο;Μόνο αίτηση απόσπασης έχει δικαίωμα να αιτηθεί εκπαιδευτικός ανά πάσα στιγμή αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες με την προϋπόθεση ότι θα σταλεί εκπαιδευτικός να καλύψει το κενό που αφήνει στη σχολική μονάδα.

Καλούμε τη ΔΟΕ να καταγγείλει ενέργειες διευθυντή ΠΕ Λακωνίας που προσπαθεί να καλύψει κενά με εθελοντικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών πιέζοντας εκπαιδευτικούς για κάλυψη των κενών  στις σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας. Επιπρόσθετα,η ΔΟΕ να καταγγείλει διευθυντή πε Λακωνίας που εφαρμόζει κατά γράμμα λογιστική λογική ΥΠΠΕΘ μετατρέποντας επισήμως τους εκπαιδευτικούς σε αριθμούς πχ 16 ώρες σε ένα σχολείο και 8 ώρες σε ένα άλλο σχολείο ενώ συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο στη σχολική μονάδα που υπηρετεί και μετατρέποντας τον εκπαιδευτικό από εκπαιδευτικό σχολείου σε εκπαιδευτικό σχολείων , καταργώντας τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και

διαιωνίζοντας με τη στάση αυτή την αδιοριστία και την ανεργία των συναδέλφων μας.

Καλούμε τον σχολικό σύμβουλο της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Μολάων να στηρίξει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου που  έχει ανάγκη από μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και όχι από μετακινήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι μάλιστα, δια μέσου της ενισχυτικής διδασκαλίας ασκούν υποστηρικτή εκπαίδευση και να μην εγκρίνει αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων που στόχο έχουν να αναταράξουν προγραμματισμούς σχολείων ,να καλύψουν ελλείψεις εκπαιδευτικών λόγω μη πρόσληψης από το ΥΠΠΕΘ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΜΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 40 ΧΛΜ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Κ.ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

Υπενθυμίζουμε τη νομοθεσία:

·           Την ευθύνη της κατάρτισης του ωρολογίου προγράμματος την έχει ο σύλλογος διδασκόντων και αποκλειστικά αυτός! Ο διευθυντής δε δικαιούται να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα με ατομική απόφαση και αυθαίρετα.

·           Δεν υπάρχει απολύτως καμία νομοθεσία που να επιτρέπει να παρθούν ώρες από έναν εκπαιδευτικό από το τμήμα που διδάσκει για να δοθούν σε άλλους! Ο προτεινόμενος τρόπος από το διοικητικό μηχανισμό δημιουργεί πλαστές πλεονάζουσες ώρες από έναν εκπαιδευτικό παράνομα και αυθαίρετα. Ο σύλλογος διδασκόντων οφείλει και δικαιούται να λειτουργήσει με κριτήρια μορφωτικών κι εργασιακών δικαιωμάτων και να προστατεύσει τους μαθητές και τους συναδέλφους!

-ΑΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ

ΓΙΑ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΕΘ.

-ΔΕ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ.

-ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ.ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 32 ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(http://anexartitiekplak.blogspot.gr/2016/03/32.html) .ΤΟ ΥΠΠΕΘ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Το δημόσιο σχολείο κινδυνεύει πραγματικά! Κάθε παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία ακυρώνεται και διαστρεβλώνεται κάτω από το βάρος της υπηρέτησης της πολιτικής των μνημονίων και της κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του. Η κυβερνητική πολιτική έχει πολιτικούς πάτρωνες την ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με στόχο φτηνό ευέλικτο σχολείο υποταγμένο στην αγορά και το κέρδος και μαθητές φτηνό αυριανό εργατικό δυναμικό! Ένα σχολείο που η λειτουργία του θα καθορίζεται και θα υπηρετεί τους οικονομικούς δείκτες την εποχή της κρίσης, την αποπληρωμή του χρέους και των δόσεων, την υπηρέτηση των τραπεζών και των εργοδοτών, πολτοποιώντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε για μας και τα παιδιά μας ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2015-16  ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΟΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.ΜΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ.

2ο θέμα:

Ορίστηκε ομόφωνα προϊσταμένη στο Νηπιαγωγείο Σελλασίας.

Η Αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

Εκλεγμένη με την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν.Λακωνίας

Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Τηλ/φαξ:2732082682