Thumbnail

Παλλήνη : 17/1/2016 Αριθμ. Πρωτ. 8

 Σχετικά με το συνεχόμενο δίωρο διδασκαλίας Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας Η εγκύκλιος για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  εκφράζει την άποψη ότι το συνεχόμενο δίωρο για τη διδασκαλία  της 2ης ξένης γλώσσας “δεν είναι παιδαγωγικά ορθό” ενώ η άποψη αυτή καταρρίπτεται ουσιαστικά από άλλη Υπουργική Απόφαση που προτείνει, πέραν των ελληνικών μαθημάτων, να διδάσκεται και το μάθημα των Αγγλικών για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις, σε συνεχόμενο δίωρο. 

Η «απαγόρευση» του συνεχόμενου δίωρου για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη σύνταξη των ωρολογίων προγραμμάτων από τις σχολικές μονάδες ωστόσο το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ07 και ΠΕ05 είναι ότι αποτελούν τη μόνη κατηγορία εκπαιδευτικών με υποχρέωση μετακίνησης σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων, γεγονός που μεταφράζεται σε μετακίνηση σε κατ’ ελάχιστον 4, κατά κανόνα 5 και συχνότατα σε  6 σχολικές μονάδες, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μετακίνησης μέχρι και σε 8 σχολικές μονάδες. Οι συνάδελφοι μας αυτοί περισσότερο χρόνο είναι καθημερινά στους δρόμους για τη μετακίνηση τους από σχολείο σε σχολείο παρά στις αίθουσες διδασκαλίας με ότι αυτό συνεπάγεται ( οικονομικό κόστος, κόπωση ,άγχος κτλ).

 Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καλούμε

 Το Υπουργείο Παιδείας στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2016-2017, να συμπεριλάβει επίσης και το συνεχόμενο δίωρο της δεύτερης ξένης γλώσσας και κυρίως να προχωρήσει στη  σύσταση νέων  οργανικών για όλες τις ειδικότητες.

Τους σχολικούς συμβούλους να εγκρίνουν τα προγράμματα που προβλέπουν συνεχόμενο δίωρο διδασκαλίας για τη 2η Ξένη γλώσσα

Τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα 

  Ο Πρόεδρος                             Ο  Γεν. Γραμματέας   Σάββας    Σεχίδης                            Άγγελος   Πούλος

Διαβάστε περισσότερα:

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γραφω
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
«Το να εκφράζομαι σημαίνει για εμένα περισσότερα βιώματα της ζωής, μια πορεία προς τον πάντα ασύμπτωτο στόχο της ολοκλήρωσης»
Γιατί γράφω κάθε ημέρα;
Νοσοκομείο
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στο χειρουργείο ο ανήλικος με αυτισμό, τραυματισμένες και οι αδερφές του
Απόγνωση από τη μητέρα του 17χρονου: «Του διέλυσαν το πρόσωπο για ένα σπρώξιμο»
διπαε
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, με τίτλο «Το ΑΙ ως εργαλείο...
ΔΙΠΑΕ: Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλες