Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων δασκάλων και νηπιαγωγών διετούς φοίτησης
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου 

 Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων δασκάλων και νηπιαγωγών αποφοίτων Π. Α. και Σ. Ν. διετούς φοίτησης

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία του αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση – εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ σύμφωνα με την οποία: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδωνΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών διετούς φοιτήσεως, με μόρια προϋπηρεσίας ή/και μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οικείο κλάδο, να υποβάλουν αίτηση-δήλωση αναπληρωτή για ένταξη και κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών του οικείου κλάδου τρέχοντος σχολικού έτους 2015-2016, ύστερα από τη δημοσίευση της υπ’ αριθ. 210226/Ε1/22.12.2015 (Φ.Ε.Κ. 2846/Β’/24.12.2015 – ΑΔΑ: ΩΡ8Τ4653ΠΣ-Κ1Γ) Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Τροποποίηση της αριθμ. πρωτ. 132812/Ε2/25-8-2015 (ΑΔΑ:6ΖΣΑ465ΦΘ3-97Α)-(ΦΕΚ 1842/26-8-2015 τ.Β΄) Υπουργικής Απόφασης «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2015-2016, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.05.2010 τ.Α΄)» /Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών διετούς φοιτήσεως.».

Παρά το γεγονός ότι έστω καθυστερημένα το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιχειρεί να αποκαταστήσει την κατάφορη αδικία σε βάρος των (ελάχιστων πλέον μη διορισθέντων) αποφοίτων Π. Α. και Σ. Ν. διετούς φοιτήσεως (οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από το δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για να προσληφθούν ως αναπληρωτές εφόσον δεν είχαν κάνει εξομοίωση των πτυχίων τους με αυτά των Π. Τ. Δ. Ε. των Πανεπιστημίων), με τη νέα εγκύκλιο -  απόφασή του καθιστά και πάλι τα πτυχία των αποφοίτων Π. Α. και Σ. Ν. (διετούς φοίτησης) ως πτυχία χωρίς εργασιακά δικαιώματα από τη στιγμή που τίθεται ως προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών η ύπαρξη μορίων προϋπηρεσίας ή μορίων επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από την κατοχή πτυχίων με τα οποία διορίσθηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Εκπ/ση χιλιάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ να άρει άμεσα τον περιορισμό αυτό σε ότι αφορά την υποβολή αιτήσεων των αποφοίτων Π. Α. και Σ. Ν. (διετούς φοίτησης) σεβόμενη τα εργασιακά – επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τα πτυχία, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναιρεθούν από οποιαδήποτε τυχαία επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή μόρια προϋπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ελάχιστοι εναπομείναντες μη διορισθέντες απόφοιτοι των διετών Π. Α. και Σ. Ν. βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία και για οικογενειακούς ή άλλους προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα προαπαιτούμενα μόρια.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οφείλει να σέβεται τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εκπ/κών της Π. Ε. και να μην ακολουθεί και υιοθετεί πολιτικές που οδηγούν ευθέως στην κατάργησή τους.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας αυτής σε βάρος των συναδέλφων μας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τα πτυχία μας.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π. Ε. οφείλει και πρέπει να αγωνιστεί για ένα σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών με βάση το έτος λήψεως πτυχίου και την προϋπηρεσία με κατοχυρωμένα και σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων (ΟΧΙ στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – ΟΧΙ στο προσοντολόγιο).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9